Σοκολάτα Μια Σύντομη Αναδρομή Μέχρι το 600 μ.Χ. ό,τι ξέρουμε για το κακάο κινείται στη σφαίρα του μύθου. Τα πρώτα ιστορικά στοιχεία για το κακαόδεντρο και τον καρπό του, τα έχουμε όταν οι Μάγιας μετανάστευσαν στα βάθη της Νότιας Αμερικής Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακάλυψε τους καρπούς του κακαόδεντρου, όταν έφτασε στη Νικαράγουα, στο τέταρτο ταξίδι του στην Αμερική, το 1502. Οι ιθαγενείς, χρησιμοποιούσαν τους καρπούς του σαν νόμισμα αλλά και για την παρασκευή ενός πολύ γευστικού ροφήματος.
Προέλευση της Σοκολάτας Καρποί κακάο 600 μ.Χ Μάγιας, Μεξικό Ν.Αμερική Χρησιμοποιούνται για μέτρημα και πληρωμές στις εμπορικές συναλλαγές Ακατέργαστο ρόφημα από καρπούς κακάο 16ος αιώνας Το Κακάο εισάγεται στην Ευρώπη Δανοί και Ελβετοί παράγουν την σοκολάτα γάλακτος
Καλλιέργεια Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα και Ινδονησία Theobroma Cacao, καλλιεργείται στην Δυτική Αφρική, Κεντρική Αμερική, Βραζιλία Τροπικές θερμοκρασίες Ανάπτυξη κάτω από τη σκιά ψηλών δέντρων με μεγάλα φύλλα όπως μπανανόδεντρα και φοινικιές Theobroma Cacao: δενδρύλλια με άνθη που φύονται στον κορμό τους. Οι καρποί τους περιέχουν άμυλα, θεοβρωμίνη, κοφεΐνη, στερεές λιπαρές ουσίες παρασκευάζεται το βούτυρο κακάο και το κακάο
Σοκολάτα ως Γιατρικό Η σοκολάτα περιέχει συμπυκνωμένα όλα σχεδόν όλα τα απαραίτητα για τη διατροφή συστατικά και για πολλά χρόνια θεωρείται υπέροχο γιατρικό, γι' αυτό και μερικοί λένε πως όταν η σοκολάτα ήταν φάρμακο οι φαρμακοποιοί ήταν γευσιγνώστες!!!. Η σπουδαιότερη ουσία της είναι η θειοβρωμίνη ουσία με χαλαρωτικές ιδιότητες, με καρδιοτονωτική και θυμοαναλυτική δράση που διευκολύνει τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος ενώ τονώνει το μυϊκό σύστημα και συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του.
Πωλήσεις Έτους 2003