ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 1.ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2.ΒΛΑΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σ. ΔΡΟΥΓΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Α.Η Αρχαιολογία επεκτείνει τα όριά της Α. Η Αρχαιολογία επεκτείνει τα όριά της και πλουτίζει το αντικείμενό.
Advertisements

στάδια στην εξέλιξη της Τεχνολογίας
Βυζαντινό-Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 2012
Γιάννα Αντωνίου Δρ Γλωσσολόγος - Ερευνήτρια ΙΕΛ Τεχνολογίες λογισμικών πολυμέσων για εκπαίδευση και πολιτισμό Δράσεις και Προοπτικές ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
Μουσείο Μουσείο ονομάζεται ένα κτίριο, μέσα στο οποίο υπάρχουν έργα τέχνης όπως αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής ή πράγματα που χρησιμοποι-ούσαν οι άνθρωποι.
Η ζωή των Κυκλαδιτών Πριν από χρόνια, ένας σπουδαίος πολιτισμός αναπτύχθηκε στα νησιά του Κεντρικού Αιγαίου που λέγονται Κυκλάδες.
ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ…
ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ.
Μυκηναϊκός πολιτισμός Η τέχνη των Μυκηναίων
Μυκηναϊκός πολιτισμός Η θρησκεία και η γραφή των Μυκηναίων
#dyas_collections password: academyofathens1926. Πώς προβάλλω τις συλλογές μου μέσα από το ΔΥΑΣ Παρουσίαση των στοιχείων καταγραφής των συλλογών στην.
Α.Τ.Ε.Ι ΠΑΤΡΩΝ-ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Πλαίσιο ανάπτυξης ΕΠΣΕ+Τ Διεθνείς τάσεις για την ανοικτή πρόσβαση Διεθνείς πρωτοβουλίες και δράσεις για ανοικτή πρόσβαση Νέες πρακτικές για επιστημονικές.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Μετά την επίσκεψη.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
Παναγιώτης Στεμπίλης Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
Πρόγραμμα Σπουδών Το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας είναι κληρονόμος μιας μεγάλης παράδοσης που διαμορφώθηκε από προσωπικότητες της ελληνικής Αρχαιολογίας.
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
ΣΤΕΜΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΩΡΤΖΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Β4  Πρόσφατα, ολόκληρο το τμήμα μας, το Β4, έγινε μια μικρή ομάδα ντέντεκτιβ!  Επισκεφθήκαμε το Βυζαντινό Μουσείο.
Μουσεία.
Μουσεία της Λευκωσίας Σκοπός του μαθήματος
“Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια:
ΡΟΔΟΣ Αθηνά Παπακωνσταντίνου Στέλλα Φάσο Γιάννης Περιβολάρης.
Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ. ΕΑ. Π
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
Κατά την επίσκεψη Καλωσόρισμα των παιδιών. Χωρισμός σε τέσσερις ομάδες ( Ανεμώνες, Ρόδια, Τριαντάφυλλα, Περιστέρια) Τακτοποίηση προσωπικών αντικειμένων.
10 λόγοι για να επισκεφθείτε την Αθήνα. ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ!
Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.
Εικαστικό εργαστήρι ΣΦΑΚΙΑ
Γ΄ΦΑΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΔΟΜΗ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛ ΦΡΑΚΟΥΛΙ
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
1ο Γενικό Λύκειο Μεγάρων
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Οι τέχνες της ελληνιστικής εποχής
Τεχνολογία – Ανακύκλωση -Αειφορία Παύλος Λειβαδιώτης 11 Μαρτίου 2015.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως. Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και.
Η περίπτωση του Φωτογραφικού αρχείου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ( Συνάντηση 8) Μέρος του περιεχομενου της παρουσίασης αντλήθηκε απο την μεταπτυχιακή.
«Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ακουστεί…» τάξη: Ε΄ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. ΓΡΑΦΗ Εξαφάνιση γραμμικής Β΄ μετά την πτώση του μυκηναϊκού κόσμου 8 ος αι.: νέο αλφάβητο, που προέρχεται από το φοινικικό, αλλά.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
2 ο ΕΠΑΛ Σερρών «Εξωραϊσμός του σχολικού χώρου με εικαστικές παρεμβάσεις» Σχολ. έτος
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
Μουσεία της Πάτρας Αρχαιολογικό Μουσείο Βοτανικό Μουσείο
Εκπαιδευτικοί στο Μουσείο Δημιουργώντας νέες προσεγγίσεις
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
Ιωάννινα Χριστόφορος Βαλεντίνος Αλέσια.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΤΚΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α2’ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
Προϊστορικοί Οικισμοί στην Ημαθία
Μουσεία Ιωαννίνων Ευαγγελία Λαμπροπούλου Υπότιτλος.
Κυκλαδίτες, Μινωίτες και Μυκηναίοι- σύγκριση της τέχνης τους
ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ Επιμέλεια : Αγγελική Αναγνώστου , Θαλασσινή Γκρίνια
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΛΙΑΣ, Α1 Σχολική χρονιά ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
ΠΛΑΚΑ.
Παλαιοχριστιανικά και Πρωτοχριστιανικά Ψηφιδωτά
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΡΕΧΘΕΙΟ
Πρόταση τριήμερης εκδρομής
 Η χώρα μας εξαιτίας της μακρόχρονης ιστορίας της, διατηρεί πολυάριθμα μουσεία με ποικίλα θέματα.  Ωστόσο, οι νεοέλληνες δεν δείχνουν μεγάλη ευαισθησία.
Η εποχή του χαλκού (3000/ π.Χ.)
Αγα-Πάμε Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων;
ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ.
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2.ΜΙΝΩΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜΙΝΩΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3.ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Βυζαντινό-Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 2012 Κακαριάρη Άννα Κουβά Ρεγγίνα.
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 1.ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2.ΒΛΑΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ 3. ΠΑΝΙΤΣΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 4.ΤΖΟΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 5.ΤΣΑΚΑΡΕΣΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΙΑ Σύνδεσμος για περιήγηση στα Μουσεία: https://www.google.com/culturalinstitute/asset-viewer/acropolis-museum/IwFUpQvIJ1QDVA?projectId=art-project

Τι εννοούμε με τον όρο Μουσείο; Τι εννοούμε με τον όρο Μουσείο; Με τον όρο Μουσείο εννοούμε έναν χώρο, ανοικτό στο κοινό, που έχει ως έργο του, να συλλέγει , να μελετά, να διατηρεί και να εκθέτει κατορθώματα του ανθρώπινου πολιτισμού και περιβάλλοντος όπως για παράδειγμα: Αγγεία Αγάλματα Ψηφιδωτά Κοσμήματα Νομίσματα Πανοπλίες

ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΝΑΥΤΙΚΟ- ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ –ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών είναι ένα μουσείο που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας όπου περιέχει την έκθεση διαφόρων αρχαιολογικών ευρημάτων, από τη Μυκηναϊκή εποχή μέχρι την Ύστερη Ρωμαϊκή.

ΕΚΘΕΜΑΤΑ Τα εκθέματα του μουσείου αφορούν την χρονική περίοδο μεταξύ 3000 π.χ. και 4ου αιώνα μ.X., προέρχονται από την πόλη της Πάτρας, καθώς επίσης και από τις περιοχές της νότιας και δυτικής Αχαΐας. Δάπεδο ψηφιδωτό Αγγείο

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Πρώτη Ενότητα (Ιδιωτικού Βίου) Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, εργαλεία , κοσμήματα κ.λ.π Δεύτερη Ενότητα ( Δημόσιου Βίου) Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει αγάλματα ,νομίσματα, μουσικά όργανα από την μυκηναϊκή περίοδο ως την ελληνιστική και την ρωμαϊκή. Υπάρχουν ακόμα και ψηφιδωτά. Τρίτη Ενότητα ( Νεκρόπολη) Η Τρίτη ενότητα περιλαμβάνει τάφους και αντικείμενα ( κτερίσματα )μέσα σε αυτούς. Τέταρτη Ενότητα ( Περιοδική ) Στην τέταρτη ενότητα λαμβάνουν χώρα διάφορες εκθέσεις και εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του έτους .