Επιβλέπων Καθηγητής: κ.Γκαβαλιάς Επιμέλεια: Ε.Νικολάου ΣΤΕΦ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η εταιρία Η πολύχρονη εμπειρία της στο σχεδιασμό και στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων καθώς και στην κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων την κατατάσσει.
Advertisements

Ειδικά Θέματα Οικονομίας: Κυβέρνηση και Επιχειρήσεις Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας.
Μήπως έχουμε ακρίβεια «Ελληνικής κατασκευής;» Γιώργος Μπάλτας Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σε αναζήτηση ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας για την ανάπτυξη και τη βιομηχανία Ιούλιος 2013.
«Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με υψηλό κόστος ενέργειας ;» Investing in Energy 2014 Κοντολέων Αντώνης Μέλος Δ.Σ.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας).
ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές” Στυλιανός Διαμαντίδης, Γενικός Γραμματέας.
Αγορά Ενέργειας στην Ελλάδα Π. Κάπρου Προέδρου της ΡΑΕ Καθηγητή ΕΜΠ.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας
Σχολικό έτος: 2 ο ΕΠΑ.Λ. ΣΕΡΡΩΝ ο ΕΠΑ.Λ. ΣΕΡΡΩΝ ΥΠΈΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Ζλατίνη Δήμητρα Βασιλειάδου Ιωάννα.
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
ΑΓΟΡΕΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Β.ΠΑΤΣΟΥΡΑΤΗΣ. ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ● Αύξηση των Επενδύσεων ● Τόνωση της Απασχόλησης ● Συγκράτηση Τιμών ● Βελτίωση.
Οι συνθήκες στην ελληνική αγορά ενέργειας Μιχάλης Θωμαδάκης Αντιπρόερδος ΡAE ENERTECH’ 09, ΑΘΗΝΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009.
Συστήματα Α.Π.Ε..
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Εξωφυλλο ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΟΘΕΜΑ:ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Παγγελματικό E Λ ύκειο Μ εγαλόπολης.
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
Η εξοικονόμηση ενέργειας μαζί με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι οι δύο καινούριες συνιστώσες της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
Ημερίδα:H νεοφιλελεύθερη επίθεση στο Δημόσιο Τομέα,τη Δημόσια Περιουσία και τους Εργαζομένους:η απάντηση της αριστεράς Ενότητα 2 η :Oι επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης.
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καινοτομιών για νέες μικρές επιχειρήσεις Γιάννης Μουρατίδης MSc, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Συνεργάτης Μονάδας Καινοτομίας.
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΠΕ
Προκλήσεις κλάδου: Κόστος κινητής τηλεφωνίας Οι τιμές στην Ελλάδα έχουν προσεγγίσει το μέσο όρο των τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Η πτωτική πορεία.
Οργανόγραμμα ομίλου ΕΛΒΑΛ
Μέτρα προστασίας από την ατμοσφαιρική ρύπανση
Εθελοντικές Συμφωνίες επαγγελματικού κλάδουφορέων σχεδιασμού ενεργειακής πολιτικής Η φύση και ο πρωτότυπος χαρακτήρας του Προγράμματος υποστηρίζει την.
1 Η έννοια της διανομής υλικών. 2 Επιχειρησιακή Εφοδιαστική (Business Logistics) Απόθεμα (Inventory) Μέσα μεταφοράς (transportation) Διεξαγωγή παραγγελιών.
Project Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Ομάδα 3: κατάταξη κτιρίων
ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ελληινκή Βιομηχανία: προς την οικονομία της γνώσης, ΤΕΕ,Αθήνα 3-5 Ιουλίου 2006 ΘΕΜΑ: Η Βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην.
Εκτίμηση της Απόδοσης των Οργανισμών Αθλητικής Αναψυχής
Πανεπιστήμιο Κρήτης Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Μελέτη βιωσιμότητας ακτοπλοϊκής γραμμής Ρεθύμνου – Πειραιά Χρηματοδότηση Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου.
Με όραμα για το μέλλον. Μπορώ να διατηρήσω το Ε.Γ.Λ.Σ. ? Οι διατάξεις του ν. 4308/2014 για τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» περιλαμβάνουν στο παράρτημα.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις Ρέα Βερβίτα Γενική Διευθύντρια Rent a Car.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΤΑΣΕΙΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
Επένδυση στη δημιουργία Ανθρώπινου Κεφαλαίου: Εκπαίδευση και Κατάρτιση Γιώργος Μ. Αγιομυργιανάκης Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής Ελληνικό.
Επιχειρηματικό Σχέδιο Ελαστικότητα Ζήτησης Επιχειρηματικό Σχέδιο.
Εγώ και τα τροχοφόρα. Χάρτης Πως μετακινούνται οι πολίτες; Ποδήλατο Μηχανάκι Αυτοκίνητο Πατίνι Μ.Μ.ΜΜε τα πόδια.
Πολιτική Παιδεία Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1.
Νικόλαος Καρανάσιος - ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ Τέρμα Μαγνησίας Σέρρες ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ.
ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Δ.Ο.Π) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Πρόγραμμα Εταιρικής Ταυτότητας Διάλεξη 2. Στελέχη που ασχολούνται… Μικρομεσαίες επιχειρήσεις ▫ Ομάδα από 4-6 άτομα διαφόρων τμημάτων και ένα ανώτατο στέλεχος.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
Διοίκηση Ποιότητας Ενότητα 1: Εισαγωγή – Ορισμοί.
Ενοτητα 5. αμεσεσ ξενεσ επενδυσεισ
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λειτουργία Συστημάτων Ενέργειας
ΤΕΙ ΑΜΘ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΕ
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
1.1 Οργάνωση Επιχείρησης Σκοπός μιας επιχείρησης είναι η ανάλυση της βασικής οργάνωσης μιας τυπικής ιδιωτικής επιχείρησης. Επιμέλεια Χασάπης Γιώργος.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων και Προδιαγραφές Υλικού και Λογισμικού
Βασικές έννοιες Eνεργειακού Σχεδιασμού
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Μήτρα Ανάλυσης SWOT Δυνάμεις Αδυναμίες Ευκαιρίες Απειλές.
Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ.
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
2nd EcoMobility Conference 22 Ιανουαρίου 2019
Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 5η (2018 – 19) Συζήτηση πάνω στην Εργασία του Μαθήματος Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επιβλέπων Καθηγητής: κ.Γκαβαλιάς Επιμέλεια: Ε.Νικολάου ΣΤΕΦ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ TΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Είναι μείγμα υδρογονανθράκων σε αέρια κατάσταση, αποτελείται κυρίως από μεθάνιο και σε πολύ μικρότερη αναλογία από άλλα αέρια, όπως αιθάνιο,προπάνιο, βουτάνιο,πεντάνιο και ανήκει στη 2η Οικογένεια των αερίων καυσίμων. Δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα και δεν είναι τοξικό.Επίσης,είναι ελαφρύτερο από τον αέρα (dσx=O,59).

Στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας πριν και μετά την εισαγωγή του Φυσικού Αερίου

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Η εισαγωγή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα αποφασίστηκε στα πλαίσια της προσπάθειας εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του ενεργειακού ισοζυγίου, αλλά και για τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών της χώρας μας.  Οι τομείς στους οποίους χρησιμοποιείται σήμερα είναι πρωτίστως η ηλεκτροπαραγωγή και δευτερευόντως η βιομηχανία, ο οικιακός και τριτογενής τομέας και η αυτοκίνηση.  Τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την εισαγωγή του φυσικού αερίου μπορούν να εντοπισθούν κυρίως σε 3 πεδία: Περιβάλλον, Οικονομία, Αξιοπιστία. Πηγή: Δ.Ε.Π.Α.

 Στον οικιακό τομέα χρησιμοποιείται για θέρμανση, μαγείρεμα και ζεστό νερό. Είναι 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης και 60% από το ηλεκτρικό ρεύμα. η διανομή ξεκίνησε  Στην ελληνική αγορά η διανομή του φυσικού αερίου στον οικιακό τομέα ξεκίνησε τα τελευταία έξι χρόνια.  Στις χώρες του εξωτερικού το φυσικό αέριο καλύπτει κατά μέσο όρο το 25% της τελικής ενεργειακής κατανάλωσης. Αντίθετα στην Ελλάδα μόλις το 6%.  Το 2005 παρατηρήθηκε αύξηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου σε σχέση με τα επίπεδα του 2003 κατά 94,1% και κατά 39,3% σε σχέση με την κατανάλωση του Πηγή: Ρ.Α.Ε.

Η εταιρία είναι υπεύθυνη  για την εισαγωγή, μεταφορά και αποθήκευση του φυσικού αερίου  για την κατασκευή και εκμετάλλευση του εθνικού συστήματος μεταφοράς  για την πώληση φυσικού αερίου σε μεγάλους καταναλωτές και στις εταιρίες παροχής αερίου (ΕΠΑ)  Η Δ.Ε.Π.Α συστάθηκε το Το 65% της εταιρίας ανήκει στο Δημόσιο ενώ το υπόλοιπο 35% στα Ε.Λ.Π.Ε.  Η Δ.Ε.Π.Α. σύστησε τις Ε.Π.Α. στις οποίες συμμετέχει σε ποσοστό 51% ενώ το υπόλοιπο 49% ανήκει σε ιδιώτες  Οι Ε.Π.Α. είναι υπεύθυνες  για την ανάπτυξη, λειτουργία, συντήρηση και εμπορική εκμετάλλευση του δικτύου διανομής που εντάσσεται στις περιοχές τους  για την πώληση φυσικού αεριού στον οικιακό, τριτογενή και βιομηχανικό τομέα Δ.Ε.Π.Α. Ε.Π.Α.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Η μέτρηση της ικανοποίησης των πελατών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της ενέργειας έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Αποτελέσματα έρευνας της S&P έδειξαν θετική συσχέτιση ανάμεσα στην κερδοφορία μιας επιχείρησης ενέργειας και της ικανοποίησης των πελατών. Σημείο διαφοροποίησης (ανταγωνιστικό πλεονέκτημα) των κορυφαίων εταιριών του κλάδου είναι το επίπεδο ικανοποίησης.

Οι βασικές κατηγορίες κριτηρίων που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της ικανοποίησης είναι η εξυπηρέτηση, η τιμή, η αξιοπιστία και τέλος η έκδοση/εξόφληση των λογαριασμών. Η ύπαρξη ανταγωνισμού επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ικανοποίηση στα κριτήρια που αναφερθήκαν. Πηγή: J.D. Power Πηγή: C.R.I.E.P.I

συνολική ικανοποίηση  Η συνολική ικανοποίηση αγγίζει το 81,7%. ολική συνάρτηση αξιών  Η ολική συνάρτηση αξιών εξηγεί πώς η μετάβαση από τη μία βαθμίδα ικανοποίησης στην αμέσως επόμενη επιδρά στην τιμή του μέσου δείκτη ολικής ικανοποίησης.  Αν αυτοί που επέλεξαν το επίπεδο Ούτε Ικανοποιημένος / Ούτε Δυσαρεστημένος επέλεγαν το επίπεδο Αρκετά Ικανοποιημένος τότε ο μέσος ολικός δείκτης ικανοποίησης θα αυξανόταν από το 76% στο 88%.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Τιμή Πώλησης Τιμή Ευρώ/kWh Τ1 Ετήσια Κατανάλωση (Από:0kWh εως:7182kWh) 0, Τ2 Ετήσια Κατανάλωση (Από:0kWh εως:33145kWh) 0, Τ3 Ετήσια Κατανάλωση (Από:33145kWh) 0, Τ3 (Κλιματισμός) Ετ.Κατανάλωση (Από:33145kWh) 0,  Ως μονάδα χρέωσης ορίζεται η κιλοβατώρα(kWh)  Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας καθορίζει τις τιμές του Φυσικού αερίου  Οι τιμή του Φυσικού αερίου είναι διαφορετική ανάλογα με την χρήση και τον όγκο της κατανάλωσης (ταρίφες)