1 ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Σμύρνης. ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Από το χωράφι στο πιάτο μας Σκέψεις, εμπειρίες, ερευνητικά δεδομένα.
Advertisements

Κανιούρα Ανθή Κεντρωτή Κατερίνα Αμπαρτσουμιάν Σάββας
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. Ύδρας 10, 4 ος όροφος , Καβάλα Τηλ Fax e- mail : 11η Επιτροπή Παρακολούθησης.
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ Επαγγελματικά Λύκεια & Σχολές
Ενημερωτική παρουσίαση για μαθητές
ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ PHILOXENIA 2011 ORGANIC PRODUCTS CLUSTER MORIHOVOU SQ. 1 THESSALONIKI ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση
Από τον Βαγγέλη Καπετανάκη, Γεωπόνο Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ • αναγκάζει τους επιχειρηματίες να σκεφτούν τα σημαντικά ζητήματα μιας επιχείρησης. • εξετάζει όλες.
1 Η εκπαίδευση ως στρατηγικός παράγοντας ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού Γεώργιος Δρακόπουλος Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ Ημερίδα ΟΤΕΚ,
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ •Είναι εξαιρετικά ασφαλή •Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή •Δεν.
Ολοκληρωμένες Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Αγροτικού Τομέα Agribusiness consulting and marketing services.
ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΗ Τα πάντα οδηγούν εκεί!.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Ενιαίου Λυκείου Εμπεσού Οι μεταλλάξεις στα τρόφιμα και τις ιατρικές εφαρμογές Προβληματισμοί και προοπτικές Εμπεσός
PhiloxeniaPlus / forum Thessaloniki-Drama/ June 2013 Dr.Ευδοκία Μπαλαμόυ Υπεύθυνη Ομάδας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ
Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Κρήτης 2005
Σπουδάζοντας Χημεία στο Α.Π.Θ. Ευαγγελία Α. Βαρέλλα
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (Κοι. Σ. Π. Ε
Το Περιβάλλον Του Αθλητικού Οργανισμού
KΥΚΛΟΙ, ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΡΜΑΖΑΝΙΔΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: Δ. ΔΗΜΟΣ , Ν. ΝΑΣΙΟΣ
Greek Foodosophy- Mall για παραγωγούς Η φρέσκια, νέα ιδέα εμπορίου.
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «Παρουσίαση ειδικοτήτων ΕΠΑΛ Ξάνθης»
8η ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ Δεκαετία ογδόντα: ενδογενής ανάπτυξη Κινητοποίηση του ντόπιου δυναμικού μιας περιοχής (τοπικοί πόροι,
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Η πρόκληση για την Επαγγελματική Κατάρτιση
ΤΟ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ
Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΙΣΜΑ Α.Ε.» Φοιτήτρια: Μαίρη Παπαδοπούλου ( Α.Μ. 8240) Επιβλέπων:
Η Ιθάκη Γιώργος Καρανάσιος Ε’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
3ο Γυμνάσιο Σπάρτης Τεχνολογία : Μελέτη Βιομηχανίας Αγροτικός συνεταιρισμός επεξεργασίας εσπεριδοειδών «Λακωνία» Ομάδα Εργασίας ΑΡΙΣΤΕΑ ΚΟΥΤΣΟΒΙΤΗ.
3 ο Τ.Ε.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΘΕΜΑ «ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΤΕΙ ΚΑΙ ΙΕΚ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ.
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υπεύθυνοι ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Παπακίτσος Ευάγγελος Θεολογής Ευάγγελος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.
1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης –
Η ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο Γεώργιος Ιακωβίδης ήταν διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός. Ο Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1853.
Πληροφόρηση, υποστήριξη και συμβουλευτική για την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των.
Ο αγροτουρισμός και η ανάπτυξή του σε ευρωπαϊκό και ελλαδικό επίπεδο. Μελέτη περίπτωσης: η περιοχή του Νομού Δράμας Πτυχιακή εργασία Της ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗΣ.
Δημόσιες υπηρεσίες του Ελληνικού συστήματος ποιότητας Καρκαλούσου Πέτρου.
1. Παρασκευή συσκευασμένων σαλατών από άγρια χόρτα της Μεσογείου 01. Τι κάνουμε 1.
Επίσκεψη στο Βιοάρωμα. Στις 7 Φεβρουαρίου 2012, η ομάδα μας επισκέφτηκε το Βιοάρωμα. H Βιοάρωμα αποτελεί μια μονάδα γύρω από τον χώρο των βοτάνων, με.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Εργαστήριο Αγροτικής Πολιτικής & Συνεταιρισμών ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (ΕΣΠΑ) Υπεύθυνος Πρακτικής.
Υπεύθυνος Σ.Ε.Π. ΚΕ.ΣΥ.Π Ελευσίνας Θεολογής Ευάγγελος Υπεύθυνος Σ.Ε.Π. ΚΕ.ΣΥ.Π Κοζάνης Σταμκόπουλος Θεόδωρος ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Παρουσίαση του Ημερήσιου Επαγγελματικού.
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΟΛΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Δρ. Ιωάννης Ε. Χανιωτάκης
Ομφάκινον Ομφάκινον.
ΕΠΑΛ … τι είναι; Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας
ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΚ ΤΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ Α.Ε
εισαγωγή Nashico Enterprises Limited:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των επιχειρήσεων.
Ο ορισμός του επιχειρηματικού μοντέλου
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
4ο Επαγγελματικό Λύκειο Καβάλας
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
Συμβάλλουμε στην υγεία του πολίτη
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΤΑΠΤοΚ «ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» «Σχεδιασμός του προγράμματος ΤΑΠΤοΚ σε περιοχή παρέμβασης της Π.Ε. Αρκαδίας»
Καθαρισμοσ και φυλαξη χαλιων απο τους ειδικουσ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Σμύρνης

ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

ΦΥΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Τι είναι τα καλλυντικά; Ως καλλυντικό ονομάζεται οποιοδήποτε παρασκεύασμα που προορίζεται για το δέρμα και έχει σκοπό να το καθαρίσει, να το αρωματίσει, να το προστατεύσει ή να το διατηρήσει σε μια καλή κατάσταση.

Στην Ευρώπη και στην Αμερική τα καλλυντικά που δεν έχουν χημικά συστατικά και δεν δοκιμάζονται σε ζώα ονομάζονται natural cosmetics, δηλαδή φυσικά καλλυντικά.

Στην Ελλάδα ο διαχωρισμός σε φυτικά καλλυντικά γίνεται γιατί κάποια καλλυντικά μπορεί να είναι φυτικά, δηλαδή ως πρώτες ύλες να έχουν χρησιμοποιήσει βότανα και φυτά, αλλά να μην είναι φυσικά, δηλαδή μπορεί να περιέχουν και χημικά.

καλλυντικάκαλλυντικά παρασκευασμένα με φυσικά συστατικά. Τα προϊόντα αυτά είναι δοκιμασμένα και συμβατά με το ανθρώπινο δέρμα, υποστηρίζουν τις φυσικές λειτουργίες του δέρματος και προσφέρουν πιο ήπια και ολοκληρωμένη φροντίδα, χωρίς όμως να είναι λιγότερο δραστικά.

καλλυντικάκαλλυντικά παρασκευασμένα με φυσικά συστατικά. επιπλέον είναι κατά πολύ περισσότερο ασφαλή σε σχέση με τα συνθετικά προϊόντα και πολλές φορές έχουν υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας. το δέρμα αναπτύσσει αμυντικούς μηχανισμούς αποβολής των συνθετικών ουσιών με τις οποίες έρχεται σε επαφή, με επακόλουθο να μην επιτρέπει τη σε βάθος διείσδυση των δραστικών συστατικών του χημικού καλλυντικού προϊόντος.

 Επίσκεψη στη βιομηχανία παρασκευής και συσκευασίας φυτικών και βιολογικών καλλυντικών Son De Paris

Τα επαγγέλματα που συναντήσαμε………  Χημικοί  Ηλεκτρολόγοι  Μηχανολόγοι  Ιατρικών Εργαστηρίων  Λογιστές  Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων  Υπεύθυνος μάρκετινγκ

και οι πρώτες ύλες από τη φύση……  Ελαιόλαδο  Αποστάγματα φρούτων ( μανταρίνι, κίτρο, λεμόνι, περγαμόντο κλπ.)  Μέλι  Γαϊδουρόγαλα

Η φύση εμπνέει την ανθρώπινη δημιουργία στο Νομό Μαγνησίας

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ  Βιολογικό αγρόκτημα στα Χάνια  ΕΨΑ στην Αγριά του Βόλου  Γυναικείος συνεταιρισμός παραδοσιακών προϊόντων στην Πορταριά

Βιολογικό Αγρόκτημα Κουμούτση ΠΡΟΙΟΝΤΑ  Βιολογικό ελαιόλαδο  ελιές  κρασί  μηλόξιδο  και μέλι.

10 διαφορετικά είδη μελιού όπως ελάτου, πορτοκαλιάς-λεμονιάς, ανθέων, καστανιάς, βανίλιας ελάτου, θυμαρίσιο κ.α.

 οι ασθένειες των μελισσών και οι εχθροί τους  η απόδοση των ανθοφοριών.  οι κλιματικές συνθήκες της περιοχής,  η συγκρότηση, ο εξοπλισμός και το μέγεθος της ίδιας της μονάδας,  η βιολογική κατάσταση των μελισσοσμηνών,  η τοποθέτηση των κυψελών και η προστασία τους από την υγρασία, το ψύχος και τον άνεμο, πράγμα που ενδεχομένως να απαιτεί τη μετακίνησή τους. Ο κ. Κουμούτσης μας εξηγεί τι επηρεάζει την παραγωγή μελιού …….

και τις προϋποθέσεις για μια κερδοφόρα επιχείρηση  σωστή κατάρτιση του μελισσοκόμου, και ενημέρωση για τις οικονομοτεχνικές εξελίξεις και τις απαιτήσεις των καταναλωτών  ανταγωνιστικότητα των προϊόντων χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και χωρίς να θυσιάζονται οι σωστές, από περιβαλλοντικής και ηθικής άποψης, πρακτικές  και εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, μια κυψέλη μπορεί να ξεπεράσει τα είκοσι και να αγγίξει σε απόδοση τα τριάντα κιλά τον χρόνο!

σπουδάζει, εξειδικεύεται και επεκτείνει στο εξωτερικό την οικογενειακή παράδοση βασισμένη σε διεθνή πρότυπα ποιότητας

ΕΨΑ Στην Αγριά του Βόλου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  Η λειτουργία της εταιρείας αρχίζει το 1924  Πρώτο προϊόν ήταν ο πάγος  Η παραγωγή λεμονάδας τα επόμενα έτη αποτελεί το εμβληματικό προϊόν της εταιρίας  το 1937, η λεμονάδα ΕΨΑ κερδίζει το Χρυσούν Βραβείον Ποιότητας στη Διεθνή ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης

Το εργοστάσιο στο παρελθόν ……

Τα πρώτα μπουκάλια

Τα πρώτα μηχανήματα

Η βιομηχανία της ΕΨΑ σήμερα  Πρωτοποριακά προϊόντα (βυσσινάδα, Lemon Cola, τσάι με φρούτα)  Εξαγωγές σε χώρες με έντονο το ελληνικό στοιχείο  Προσπάθεια επέκτασης των εξαγωγών

Η ομάδα των μαθητών του προγράμματος παρακολουθεί με ενδιαφέρον ……………………

…….τη συνέντευξη με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της ΕΨΑ κ. Μίλη

και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες  Η ΕΨΑ προσλαμβάνει υπαλλήλους και αποφοίτους από το ΕΠΑΛ Αγριάς  Το δυναμικό της εταιρίας είναι 95 υπάλληλοι που καλύπτουν τις παρακάτω ειδικότητες : Μηχανολόγοι Ηλεκτρολόγοι, Ψυκτικοί, Ηλεκτρονικοί, Εργάτες Οδηγοί

Τα μυστικά της επιτυχίας της ΕΨΑ  Το νερό από τις πηγές του Πηλίου  Φρούτα από την τοπική παραγωγή  Υψηλή περιεκτικότητα φρούτου στους φυσικούς χυμούς  Ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων

Ο γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς Πηλίου

 Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1997 από γυναίκες της τότε Κοινότητας οι οποίες θέλησαν να αξιοποιήσουν παλιές συνταγές που βρίσκονταν για χρόνια στα συρτάρια των σπιτιών τους, σώζοντας τη γαστριμαργική παράδοση του τόπου.

 Ταυτόχρονα πρότειναν σ' όλες τις γυναίκες του χωριού τρόπους για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με ταυτόχρονη συνεισφορά στο οικογενειακό τους εισόδημα.

 Σήμερα ο Συνεταιρισμός έχει 35 μέλη.  Σε καθημερινή βάση οι γυναίκες εργάζονται στα δύο εργαστήρια του Συνεταιρισμού. Το ένα από τα εργαστήρια, μαζί με ένα εκθετήριο προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω του Προγράμματος LEADER.  Ο Συνεταιρισμός αρχικά παρασκεύαζε παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες όλων των φρούτων της περιοχής ενώ σήμερα παρασκευάζει μια μεγάλη σειρά προϊόντων χωρίς τη χρήση συντηρητικών και χρωμάτων.

 Δουλεύουν γυναίκες από ετών.  Πληρώνονται με την ώρα αλλά προσφέρουν και εθελοντική εργασία.  Η παραγωγή φτάνει στους 5-10 τόνους ανά προϊόν το χρόνο.  Πρώτες ύλες κυρίως από τη περιοχή του Πηλίου.  Διαφήμιση κυρίως στο ιντερνέτ και σε τουριστικά περιοδικά.  Αναλαμβάνουν catering βαφτίσεων και γάμων και τροφοδοτούν μεγάλα ξενοδοχεία με τα προϊόντα τους.  Προϊόντα με τη μεγαλύτερη ζήτηση το κάστανο και το μήλο φιρίκι.

Η φύση εμπνέει τους νέους σήμερα….

 Αλετρά Ευανθία – Νίκη ( Γ Ιατρικών Εργαστηρίων )  Βέρρας Ευάγγελος ( Γ Ιατρικών Εργαστηρίων )  Μπόθου Αργυρώ ( Γ Ιατρικών Εργαστηρίων )  Παναγιωτοπούλου Γεωργία ( Γ Ιατρικών Εργαστηρίων )  Φλιούκα Σοφία ( Γ Ιατρικών Εργαστηρίων )  Ευθυμιάδης Βασίλειος ( Γ Μηχανολογίας )  Μάργος Μιχαήλ ( Γ Μηχανολογίας )  Παρίζη Ριντέν ( Γ Μηχανολογίας )  Σεγίσογλου Γεώργιος ( Γ Οχημάτων )  Κράλλης Αλέξανδρος  Αργυρίου Παναγιώτης  Ευδαίμων Ιωάννης  Λίποβ Βαλεντίνος ( Β Μηχανολογίας )  Κωνσταντουλάκης Γεώργιος ( Β Μηχανολογίας )  Μουτζάι Ρομάριος ( Β Μηχανολογίας )  Χαραλάμπους Παναγιώτης ( Β Δομικών Έργων )  Νευραδάκης Ιωάννης ( Β Οχημάτων )  Λίνδος Αγαμέμνων ( Β Ηλεκτρολόγων )  Μανάρας Βασίλειος ( Β Ηλεκτρολόγων )  Μπιτούνης Αχιλλέας ( Β Ηλεκτρολόγων )  Μπουρούνης Ελευθέριος ( Β Ηλεκτρολόγων )  Οικονόμου Μιχαήλ ( Β Ηλεκτρονικών )

 Αβεντισιάν Σίλβα ( Συντονίστρια )  Κουδούνη Ευανθία  Νικολοπούλου Ελένη  Φωτοπούλου Ελένη