ΑΡΝΙΑ ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αναφέρει.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Advertisements

ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
\bgf.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κρέατα ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Βοδινά – Beef Μοσχάρι - Veal
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ
ΧΟΙΡΙΝΑ 1.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Σαλατες - Salads.
ΨΑΡΙΑ.
Ζυμαρικά - Pasta.
ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μοσχάρι - σε ποια κομμάτια κόβεται-τρόποι μαγειρέματος.
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Α ΟΜΑΔΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΤΗΣ ΠΑΡΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΓΙΟΡΓΟΣ ΓΟΥΔΗΣ ΑΡΤΟΥΡ ΖΙΛΙ Δημιουργήθηκε Παρασκευή 16/12/2012 ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ.
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Δρ. Πολύκαρπος Ευριπίδου Η πρωτη βοηθεια είναι το συνολο των ενεργειων που θα παρασχεθουν σε ένα τραυματια η έναν ασθενη πριν την επεμβαση του.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
5ο Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Κρήτης Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Χειμερινό
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΛΕΜΔΑΡ ΤΖΕΜΗΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΜΙΝΘΗ ΞΑΝΘΗΣ Τ.Κ ΞΑΝΘΗ ΤΗΛ , FAX KIN
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
Είδη για menu d hote Βραστό bouillir Φρικασέ fricassees Ψητό φούρνου rotir Σχάρας griller Σοτέ sauter Μπραιζέ braiser Πουαλέ poeler Τηγανητό frire Ποσέ.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
1 Κρέατα  ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: 1. Αντιληφθεί και να σχολιάζει τη θέση των κρεάτων στη διατροφή του ανθρώπου 2. Εντοπίζει τα αρνητικά στοιχεία από την.
Meal Management 5ο Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
Σάντουιτς.
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1.
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΡΝΙΑ

ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αναφέρει τρόπους μαγειρέματος των διαφόρων τεμαχίων αρνιού. Υπολογίζει την ποσότητα της μερίδας αρνίσιων παρασκευών και τη διάρκεια ψησίματος τους. Αναφέρει τα συνοδευτικά και τις σάλτσες των αρνίσιων παρασκευών. Επεξηγεί τις συνταγές αρνίσιων παρασκευών.

Μπούτι Μπρεζέ Ρόστο Βραστό

Καρέ Ρόστο Σχάρας Σοτέ

Στήθος Στιου Βραστό Γεμιστό

Αρνίσια νεφραμιά-Σχάρας-ρόστο

Σβέρκο Στιου Βραστό

Λαιμός Στιου Βραστό

Αρνίσια σπάλα-Μπρεζέ, Ρόστο Βραστό, γεμιστή

Εσωτερικές Θερμοκρασίες Ψησίματος Ρέαρ (Rare): 49°c-60°c Μήντιουμ Ρέαρ (Medium Rare): 60°c-63°c Μήντιουμ (Medium): 63°c-66°c Μήντιουμ Γουέλ (Medium-Well): 66°c-68°c Γουέλ / Τοστ Well (Toast): 68°c και υψηλότερα

Ποσότητα στη μερίδα 160γρ. Χωρίς κόκαλο 200γρ. Με κόκαλο

Συνοδευτικές σάλτσες Γκρέιβι Σάλτσα δυόσμου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΑΡΝΙ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΑΡΕ ΠΕΡΣΙΓΙΕ NAVARIN D’ AGNEAU ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Αναφέρει τρόπους μαγειρέματος των διαφόρων τεμαχίων αρνιού. Υπολογίζει την ποσότητα της μερίδας αρνίσιων παρασκευών και τη διάρκεια ψησίματος τους. Αναφέρει τα συνοδευτικά και τις σάλτσες των αρνίσιων παρασκευών. Επεξηγεί τις συνταγές αρνίσιων παρασκευών.