Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δρ. Πολύκαρπος Ευριπίδου 3.2.2014. Η πρωτη βοηθεια είναι το συνολο των ενεργειων που θα παρασχεθουν σε ένα τραυματια η έναν ασθενη πριν την επεμβαση του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δρ. Πολύκαρπος Ευριπίδου 3.2.2014. Η πρωτη βοηθεια είναι το συνολο των ενεργειων που θα παρασχεθουν σε ένα τραυματια η έναν ασθενη πριν την επεμβαση του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δρ. Πολύκαρπος Ευριπίδου 3.2.2014

2 Η πρωτη βοηθεια είναι το συνολο των ενεργειων που θα παρασχεθουν σε ένα τραυματια η έναν ασθενη πριν την επεμβαση του γιατρου. Μερικες από αυτές απαιτουν μια σχετικη ψυχραιμια είναι αυθορμητες και ευκολοτατες στην εκτελεση τους. Άλλες απαιτουν μια σχετικη προετοιμασια και μια τεχνικη εκτελεσης.

3 Ο κάθε πολιτης είναι καλό να γνωριζει τις βασικες τεχνικες ετσι ώστε σε περιπτωση αναγκης να μπορει να βοηθησει τον συνανθρωπο του.

4 Όταν αντιμετωπιζουμε έναν ασθενη η έναν τραυματια το πρωτο που πρεπει να κανουμε είναι να διαπιστωσουμε για τι πραγμα προκειται και να περιοριστουμε στην παροχη των επειγοντων και απαραιτητων βοηθειων, που η περιπτωση απαιτει και να καλεσουμε το ταχυτερο δυνατο το γιατρο.

5 Προτου ερθει βοηθεια καλα είναι στο σπιτι να εχουμε ένα προχειρο φαρμακειο για να αντιμετωπισουμε τα συμπτωματα μιας ασθενειας η ένα τραυματισμο.

6 Τα φαρμακα πρεπει να βρισκονται αρκετα ψηλα ετσι ώστε να μενουν μακρια από παιδια. Πρεπει παντα να ελεγχουμε την ημερομηνια ληξης για να αποφυγουμε τις επιπλοκες που μπορει να παρουσιασει το ληγμενο φαρμακο.

7 Τι πρεπει να περιεχει ένα φαρμακειο -2 πακετα αποστειρωμενες γαζες -2 πακετα με γαζες επιδεσης -1 πακετο βαμβακι υδροφιλο -1 πακετο βαμβακι υδροφιλο αποστειρωμενο -2 πακετα λευκοπλαστη σε διαφορα μεγεθη -μια συριγγα 5 cc -1 ψαλιδι -μια πενσα -παραμανες ασφαλειας

8 -1 ιατρικο λαστιχο -μια πομαδα αντιαλλεργικη -μια πομαδα αντιεγκαυματικη -1 μπουκαλι οινοπνευμα -1 μπουκαλι οξυζενε -1 θερμομετρο -μια παγοκυστη -μια θερμοφορα -μερικα αναλγητικα -μερικα αντιγριπηκα

9 Εργαλεια νοσηλειας: -βαμβακι υδροφιλο -αποστειρωμενες γαζες για κομπρεσες -επιδεσμοι από γαζα σε διαφορα μεγεθη -λευκοπλαστης -αιμοστατικο βαμβακι -τριγωνο μαντηλι για δεσιμο -παραμανες ασφαλειας.

10 Χρησιμα ειδη: -μια συριγγα γυαλινη των 3 η 5 cc για υποδοριες η ενδομυικες ενεσεις -βελονες σε διαφορα μεγεθη -μια παγοκυστη -μια θερμοφορα -1 ιατρικο λαστιχο -1 θερμομετρο -μια μικρη πενσα -1 ψαλιδι -μερικα ξυραφακια -1 σταγονομετρο -1 καπακι για την πλυση των ματιων -μια μικρη λεκανιτσα εμαγιε η ανοξειδωτη.

11 Χρηση και κινδυνοι φαρμακων: -καταχρηση φαρμακευτικων σκευασματων -κινδυνος δηλητηριασης -περιορισμος στα απαραιτητα φαρμακα και ποσοτητα -να λαμβανονται εγκεκριμενα φαρμακα -να μην γινονται πολλες θεραπειες δυναμωτικες, ηρεμιστικες, ορμονικες, αδυνατισματος και παχυντικες -χορηγηση φαρμακων στις σωστες περιπτωσεις, ασθενειες -σωστη τηρηση των οδηγιων χρησης των καθορισμενων φαρμακων.

12 Φαρμακα εξωτερικης χρησης: -ιωδιο η ιωδιουχο οινοπνευμα -απολυμαντικο οινοπνευμα -οξυζενε -βορικο οξυ (απολυμαντικο η καθαρκτικο) -φυσικο μεταλλικο νερο για κομπρεσες -αντιβιοτικη πομαδα η σουλφαμιδικη -πομαδα για εγκαυματα -αναλγητικο πονοδοντου -αμμωνια η αμμωνιακα αλατα -βορικη βαζελινη -ταλκ βορικο για επιδερμικη χρηση.

13 Φαρμακα εσωτερικης χρησης: -αναλγητικα -αντιπυρετικα -διασταλτικα (τονωτικα της καρδιας και της αναπνοης) -θειουχο νατριο η γαλα μαγνησιου (καθαρκτικα) -διτανθρακικο νατριο (κατά των οξεων του στομαχου).

14 Ενεσεις: -διασταλτικα (τονωτικα της καρδιας και της αναπνοης) -αιμοστατικα -αντιτετανικος ορος (για την προληψη κατά της τετανικης μολυνσης του τραυματος). Αναλγητικα (παυσιπονα) για χρηση μονο με εντολη γιατρου.

15 Ενεσιμα και άλλες μεθοδοι: -ενδομυικη ενεση μπορει να γινει και από οικειους, ενδοφλεβια μονο από γιατρο η νοσοκομο για να αποφυγουμε τυχον ατυχηματα.Η ενδομυικη ενεση γινεται στους γλουτους. -χρησιμοποιουμε συριγγα μιας χρησης -πλενουμε τα χερια μας και τα αποστειρωνουμε με οινοπνευμα -καθαριζουμε την περιοχη στον γλουτο με οινοπνευμα και μετα κανουμε την ενεση -σημερα χρησιμοποιουμε συριγγες μιας χρησης.


Κατέβασμα ppt "Δρ. Πολύκαρπος Ευριπίδου 3.2.2014. Η πρωτη βοηθεια είναι το συνολο των ενεργειων που θα παρασχεθουν σε ένα τραυματια η έναν ασθενη πριν την επεμβαση του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google