ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να περιγράψει κανείς αυτή την πόλη. Είναι το πιο φωτεινό σημείο του πλανήτη Γη, αφού μαζί με τα εκατομμύρια φώτα του, λάμπουν και οι χιλιάδες.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
Advertisements

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Η.Π.Α)
Από την Ιωσηφίνα Πεαζίνου Τάξη ΣΤ’
Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης
Ευρώπη Ελλάδα Ρωσία Γαλλία Γερμανία Αυστρία Αγγλία Ιταλία Κύπρος
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ινδια Ελεάννα Λυδία.
Η Αίγυπτος.
Αμερική - Νεα Υόρκη Στρατος Κων/νος Αμερική Η Αμερική είναι ήπειρος του δυτικού ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα.
ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΑΜΠΑΣ ΦΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Εργασία των μαθητών: Γιώργου Λουκά Γιώργου Βλαστάρη Ηλία Κορωνιού
3 xωρεσ που σιγουρα δεν γνωριζετε!!!
MENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΧΩΡΕΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΝ.
ΜΕΝΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Κάνε κλικ στην χώρα που σε ενδιαφέρει:
ΜENU ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΓΑΛΛΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Λίγα λόγια για τη Αγγλία Πρωτεύουσα νόμισμα κλπ. Εικόνες Επομένη χωρά
Χώρες της Ευρώπης Μαρία Μπαλωμένου Γ’3.
MENU ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΛΓΕΡΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑ ΛΥΒΥΗ.
MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΚΥΠΡΟΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΡΟΑΤΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΡΑΙΛ
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Παγκόσμιος Χάρτης.
Βόρεια Αμερική.
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Menu Επιλογών ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΜΟΝΑΚΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
Αμερική.
ΓΑΛΛΙΑ.
MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΝΑΔΑΣ Ελένη Βακανά.
Ευρωπαϊκές Πόλεις. Ευρώπη Η Ευρώπη είναι μία από τις 5 Ηπείρους. Βρίσκεται στο Βόρειο Ημισφαίριο και το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στην Εύκρατη ζώνη.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ ● Πρωτεύουσα: Λισαβόνα ● Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη ● Συνορεύει με την Ισπανία ● Βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Αφρικής Βόρεια Αφρική Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
ΓΑΛΛΙΑ. Εθνικό σύνθημα: Liberté, Égalité, Fraternité Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη Εθνικός ύμνος: La Marseillaise (Η Μασσαλιώτιδα) Σημαία της Γαλλίας.
Κεφάλαιο 39 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Β. Αμερικής.
Πόλεις τις Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής
Αγγλία.
Αγγλία Παναγιώτα Μαριάννα.
Ελένη & Παναγιώτα & Νεφέλη
ΒΙΕΤΝΑΜ.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
ΗΠΑ.
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
Los Angeles The American Dream.
Το 1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος, που γεννήθηκε στη Χίο, ταξίδεψε δυτικά αναζητώντας άλλο δρόμο για την Ινδία. Μέτα από μήνες περιπλάνησης, συναντά στεριά.
Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4.
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ζ ΓΙΑΝΝΗΣ –ΑΓΓΕΛΟΣ Ζ Ε1
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.
Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος :
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
ΜΕΞΙΚΟ Mexico City.
Ο βαρύς χειμώνας αποκλείει τις ορεινές περιοχές αρκετά συχνά
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να περιγράψει κανείς αυτή την πόλη. Είναι το πιο φωτεινό σημείο του πλανήτη Γη, αφού μαζί με τα εκατομμύρια φώτα του, λάμπουν και οι χιλιάδες επισκέπτες του. Είναι αδύνατον να το επισκεφτεί κανείς μόνο μια φορά και αυτό γιατί τo Las Vegas, στη μέση της ερήμου της Νεβάδα, είναι απλά ανεπανάληπτο! ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να περιγράψει κανείς αυτή την πόλη. Είναι το πιο φωτεινό σημείο του πλανήτη Γη, αφού μαζί με τα εκατομμύρια φώτα του, λάμπουν και οι χιλιάδες επισκέπτες του. Είναι αδύνατον να το επισκεφτεί κανείς μόνο μια φορά και αυτό γιατί τo Las Vegas, στη μέση της ερήμου της Νεβάδα, είναι απλά ανεπανάληπτο!

Το Μεξικό είναι χώρα του Νότιου τμήματος της Κεντρικής Βόρειας Αμερικής. Το επίσημο όνομά της είναι Estados Unidos Mexicanos (Ηνωμένες Πολιτείες του Μεξικού). Βρέχεται από τον Ειρηνικό και Ατλαντικό ωκεανό. Καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της Μεξικάνικης Χερσονήσου που ενώνει τη Βόρεια με τη Νότια Αμερική. Συνορεύει Β. με τις ΗΠΑ, ΝΑ. με τη Γουατεμάλα και τη Βρετανική Ονδούρα. Έχει έκταση τετρ. χλμ. και πληθυσμό κατοίκους (2005). Πρωτεύουσα είναι η πόλη του Μεξικού. Άλλες πόλεις είναι: η Γουαδαλαχάρα, το Μοντερέι, το Λέον, το Μεξικάλι, η Τορρέον, η Μέριδα, η Τιχουάνα, το Σαν Λουις Ποτοσί, η Χουάρεζ κτλ. Επίσημη γλώσσα είναι η ισπανική, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού έχει ασπαστεί το χριστιανικό ρωμαιοκαθολικό δόγμα. Νομισματική μονάδα είναι το πέσο. Η χώρα διαιρείται σε 29 ομόσπονδες πολιτείες. Εκλεγμένος Πρόεδρος στη χώρα είναι ο Φελίπε Καλντερόν Το Μεξικό είναι χώρα του Νότιου τμήματος της Κεντρικής Βόρειας Αμερικής. Το επίσημο όνομά της είναι Estados Unidos Mexicanos (Ηνωμένες Πολιτείες του Μεξικού). Βρέχεται από τον Ειρηνικό και Ατλαντικό ωκεανό. Καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της Μεξικάνικης Χερσονήσου που ενώνει τη Βόρεια με τη Νότια Αμερική. Συνορεύει Β. με τις ΗΠΑ, ΝΑ. με τη Γουατεμάλα και τη Βρετανική Ονδούρα. Έχει έκταση τετρ. χλμ. και πληθυσμό κατοίκους (2005). Πρωτεύουσα είναι η πόλη του Μεξικού. Άλλες πόλεις είναι: η Γουαδαλαχάρα, το Μοντερέι, το Λέον, το Μεξικάλι, η Τορρέον, η Μέριδα, η Τιχουάνα, το Σαν Λουις Ποτοσί, η Χουάρεζ κτλ. Επίσημη γλώσσα είναι η ισπανική, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού έχει ασπαστεί το χριστιανικό ρωμαιοκαθολικό δόγμα. Νομισματική μονάδα είναι το πέσο. Η χώρα διαιρείται σε 29 ομόσπονδες πολιτείες. Εκλεγμένος Πρόεδρος στη χώρα είναι ο Φελίπε ΚαλντερόνΒόρειας ΑμερικήςΕιρηνικόΑτλαντικό ωκεανόΓουατεμάλα πληθυσμόπόλη του ΜεξικούΓουαδαλαχάραΜοντερέιΜεξικάλιΤορρέον ΤιχουάναΧουάρεζισπανικήπέσοΦελίπε ΚαλντερόνΒόρειας ΑμερικήςΕιρηνικόΑτλαντικό ωκεανόΓουατεμάλα πληθυσμόπόλη του ΜεξικούΓουαδαλαχάραΜοντερέιΜεξικάλιΤορρέον ΤιχουάναΧουάρεζισπανικήπέσοΦελίπε Καλντερόν Το Μεξικό είναι χώρα του

Το Μαϊάμι (αγγλικά Miami) είναι πόλη στην πολιτεία Φλόριντα των Η.Π.Α. Ο πληθυσμός στα στενά όρια της πόλης είναι και στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια, που την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες των Η.Π.Α. και τη σημαντικότερη στις νοτιοανατολικές πολιτείες. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της χερσονήσου της Φλόριντα, στις όχθες του Ατλαντικού Ωκεανού και του όρμου Μπισκέιν. Το λιμάνι του, με μεγάλη εμπορευματική και επιβατική κίνηση, είναι το πρώτο στον κόσμο σε εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων. Το Μαϊάμι (αγγλικά Miami) είναι πόλη στην πολιτεία Φλόριντα των Η.Π.Α. Ο πληθυσμός στα στενά όρια της πόλης είναι και στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια, που την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες των Η.Π.Α. και τη σημαντικότερη στις νοτιοανατολικές πολιτείες. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της χερσονήσου της Φλόριντα, στις όχθες του Ατλαντικού Ωκεανού και του όρμου Μπισκέιν. Το λιμάνι του, με μεγάλη εμπορευματική και επιβατική κίνηση, είναι το πρώτο στον κόσμο σε εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων.ΦλόρινταΗ.Π.ΑΑτλαντικού ΩκεανούΦλόρινταΗ.Π.ΑΑτλαντικού Ωκεανού Το Μαϊάμι είναι μια πόλη με στενούς δεσμούς με τη Λατινική Αμερική και μεγάλο ποσοστό των κατοίκων του είναι ισπανόφωνοι. Το Μαϊάμι είναι μια πόλη με στενούς δεσμούς με τη Λατινική Αμερική και μεγάλο ποσοστό των κατοίκων του είναι ισπανόφωνοι.Λατινική ΑμερικήΛατινική Αμερική

Το Σικάγο (αγγλ. Chicago) είναι η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία του Ιλλινόις και η 3η μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες με 2,8 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι επίσης γνωστή με τα προσωνύμια Second City (Συμπρωτεύουσα) και Windy City (Η πόλη των Ανέμων) καθώς και πολλά ακόμη που αντικατοπτρίζουν το χαρακτήρα της πόλης Το Σικάγο (αγγλ. Chicago) είναι η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία του Ιλλινόις και η 3η μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες με 2,8 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι επίσης γνωστή με τα προσωνύμια Second City (Συμπρωτεύουσα) και Windy City (Η πόλη των Ανέμων) καθώς και πολλά ακόμη που αντικατοπτρίζουν το χαρακτήρα της πόληςΙλλινόις Ηνωμένες ΠολιτείεςΙλλινόις Ηνωμένες Πολιτείες

Το Δημοκρατικό Κόμμα (Democratic Party) ιδρύθηκε το 1792 και είναι το δεύτερο παλαιότερο πολιτικό κόμμα στον κόσμο (μετά τους Τόρις του Ηνωμένου Βασιλείου). Μαζί με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Δημοκρατικό Κόμμα (Democratic Party) ιδρύθηκε το 1792 και είναι το δεύτερο παλαιότερο πολιτικό κόμμα στον κόσμο (μετά τους Τόρις του Ηνωμένου Βασιλείου). Μαζί με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα των Ηνωμένων Πολιτειών.1792Ηνωμένου ΒασιλείουΡεπουμπλικανικό κόμμαΗνωμένων Πολιτειών1792Ηνωμένου ΒασιλείουΡεπουμπλικανικό κόμμαΗνωμένων Πολιτειών Ξεκίνησε ως συντηρητικό κόμμα στα μέσα του 19ου αιώνα και εν συνεχεία έγινε πιο φιλελεύθερο (αριστερίζον) καθ' όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είχε την αντίστροφη μεταμόρφωση, από προοδευτικό κόμμα έγινε συντηρητικό. Γι' αυτό λέγεται πως τα δυο αυτά κόμματα αντάλλαξαν πλευρές στο πολιτικό φάσμα. Ξεκίνησε ως συντηρητικό κόμμα στα μέσα του 19ου αιώνα και εν συνεχεία έγινε πιο φιλελεύθερο (αριστερίζον) καθ' όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είχε την αντίστροφη μεταμόρφωση, από προοδευτικό κόμμα έγινε συντηρητικό. Γι' αυτό λέγεται πως τα δυο αυτά κόμματα αντάλλαξαν πλευρές στο πολιτικό φάσμα.19ου αιώνα20ού αιώνα19ου αιώνα20ού αιώνα

Ο Καναδάς είναι χώρα της Βόρειας Αμερικής, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο. Βρέχεται ανατολικά από τον Ατλαντικό Ωκεανό και δυτικά από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Νοτίως συνορεύει με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Βορειοδυτικά συνορεύει με την Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών και εκτείνεται στον Αρκτικό Ωκεανό μέχρι τον Βόρειο Πόλο. Ως πρώην αποικία της Μεγάλης Βρετανίας, είναι μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και τυπικώς κεφαλή της χώρας είναι η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ της Αγγλίας. Ο Καναδάς είναι χώρα της Βόρειας Αμερικής, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο. Βρέχεται ανατολικά από τον Ατλαντικό Ωκεανό και δυτικά από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Νοτίως συνορεύει με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Βορειοδυτικά συνορεύει με την Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών και εκτείνεται στον Αρκτικό Ωκεανό μέχρι τον Βόρειο Πόλο. Ως πρώην αποικία της Μεγάλης Βρετανίας, είναι μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και τυπικώς κεφαλή της χώρας είναι η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ της Αγγλίας.Βόρειας ΑμερικήςΑτλαντικό ΩκεανόΕιρηνικό ΩκεανόΗνωμένες Πολιτείες ΑμερικήςΑλάσκαΗνωμένων Πολιτειών Αρκτικό ΩκεανόΒόρειο Πόλο Μεγάλης Βρετανίας Βρετανικής ΚοινοπολιτείαςΕλισάβετ Β΄ΑγγλίαςΒόρειας ΑμερικήςΑτλαντικό ΩκεανόΕιρηνικό ΩκεανόΗνωμένες Πολιτείες ΑμερικήςΑλάσκαΗνωμένων Πολιτειών Αρκτικό ΩκεανόΒόρειο Πόλο Μεγάλης Βρετανίας Βρετανικής ΚοινοπολιτείαςΕλισάβετ Β΄Αγγλίας