Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ζ ΓΙΑΝΝΗΣ –ΑΓΓΕΛΟΣ Ζ Ε1

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ζ ΓΙΑΝΝΗΣ –ΑΓΓΕΛΟΣ Ζ Ε1"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ζ ΓΙΑΝΝΗΣ –ΑΓΓΕΛΟΣ Ζ Ε1
ΣΟΥΗΔΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ζ ΓΙΑΝΝΗΣ –ΑΓΓΕΛΟΣ Ζ Ε1

2 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Το Βασίλειο της Σουηδίας είναι σκανδιναβική  χώρα στη βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει δυτικά με τη Νορβηγία και βορειοανατολικά με τη Φινλανδία. Βρέχεται ανατολικά από το Βοθνιακό κόλπο και τη Βαλτική θάλασσα. Οι πορθμοί Σκάγερακ νοτιοδυτικ ά και Κάτεγατ χωρίζουν τη σκανδιναβική χερσόνησο από τη Δανία, με την οποία ενώνεται με τη γέφυρα του Όρεσουντ.

3 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Η Σουηδία έχει χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα, εκτός από τις μητροπολιτικές περιοχές της στο νότο, και μεγάλες εκτάσεις στην ενδοχώρα καλύπτονται από δάση κωνοφόρων. Η χώρα διαθέτει πλούσιους φυσικούς πόρους σε νερό, ξυλεία και σιδηρομεταλλεύματα. Οι πολίτες της απολαμβάνουν υψηλό βιοτικό επίπεδο και η χώρα γενικά θεωρείται σύγχρονη, πολιτικά φιλελεύθερη και με ισχυρό κοινωνικό κράτος. Πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι η Στοκχόλμη. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Γκέτεμποργκ, το Μάλμε και η Ουψάλα.

4 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ 1 Το βασιλικό παλάτι της Στοκχόλμης
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ 1 Το βασιλικό παλάτι της Στοκχόλμης 2 Παλαιά πόλη της Στοκχόλμης

5 Στάδιο ERICSSON GLOBE Το Στάδιο Γκλόμπεν (Ericsson Globe,αρχικά γνωστό ως Stockholm Globe Arena) είναι ένας κλείστος χώρος για αγώνες και συναυλίες στηνΣουηδία.Βρίσκεται στην περιοχή Johanneshov της Στοκχόλμης (Sto ckholm Globe City). Η Ericsson Globe είναι μέχρι και σήμερα το μεγαλύτερο ημισφαιρικό κτίριο στον κόσμο και χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια για να κατασκευαστεί. Διαμορφωμένο σαν μια τεράστια λευκή μπάλα, έχει διάμετρο 110 μέτρα (361 πόδια) και εσωτερικό ύψος 85 μέτρα (279 πόδια). Ο όγκος του κτιρίου είναι κυβικά μέτρα ( κυβικά πόδια). Έχει χωρητικότητα θεατών για παραστάσεις και συναυλίες, και για το χόκεϊ επί πάγου.

6 Η οδική και σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει την Σουηδία με τη Δανία
Γέφυρα Σουηδία-Δανία Η οδική και σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει την Σουηδία με τη Δανία

7 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!


Κατέβασμα ppt "ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ζ ΓΙΑΝΝΗΣ –ΑΓΓΕΛΟΣ Ζ Ε1"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google