Γενικό Λύκειο Ματαράγκας Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου, σχολ. έτος 2011-2012 Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επιμελήτρια: Μαρία Γαϊτανίδου
Advertisements

ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,Η ελληνιδα που συγκίνησε το κόσμο
Γιατί να μελετούμε Ιστορία;
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Τίτλος Εργασίας: Η Ιταλική Εισβολή Στην Ελλάδα 28 Οκτωβρίου 1940
ΡΑΦΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ [ζωγράφος]
Ο Πάμπλο Πικάσο Παρουσίαση Τραλαλα.....
Ο Goya, ο Beethoven και ο Ρομαντισμοσ. .
Espana una tierra sagrada
Νίκου Εγγονόπουλου, «Νέα περί του θανάτου του Ισπανού ποιητού Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στις 19 Αυγούστου του 1936 μέσα στο χαντάκι του καμίνο ντε λα φουέντε»
Οι Γέφυρες του Κόσμου Μια διαθεματική ματιά πάνω στο ρόλο των γεφυριών στη ζωή και την ιστορία.
«Γκουέρνικα» Μια εικαστική καταγγελία για τη βαρβαρότητα του πολέμου
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία: Η ατομική βόμβα (1945)
η χιροσιμα και το ναγκασακι
Η Κέρκυρα. Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Μια μητρόπολη – η Κόρινθος.
Γενοκτονία των Αρμενίων
Λεωνίδας Κραλίδης 8/12/2013 1ο Πρότυπο Πειρ. Θεσ/νίκης
28η Οκτωβρίου 1940.
Μεγάλη Δευτέρα. Η αλήθεια για τη Μεγάλη Δευτέρα Η Μεγάλη Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα των παθών του Χριστού. Όλη αυτή την εβδομάδα ο Χριστός μας βασανίστηκε.
ΜAΔΡΙΤΗ Από τον Γιώργο Μασγανά.
Ελ Γκρέκο.
Κορκοβέλου Ρεγγίνα Κυπριανού Νεφέλη Εργασία για το μάθημα Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυροπούλου Ελένη Β’3 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα.
MENU ΙΤΑΛΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΥΝΙΣΕΙΑ ΜΑΡΟΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΄40.
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
 Α περίοδος : ΚΡΗΤΗ  Β περίοδος : ΙΤΑΛΙΑ  Γ περίοδος : ΙΣΠΑΝΙΑ.
Η Κέρκυρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΟΥΡΑ
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
Τίτλος: Σχολική Ζωή και Τέχνη
5ο Ιστορικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
Πάμπλο Πικάσο Κυβισμός
Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Η Ελλάδα πολεμά τον φασισμό.
AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
ΓΕΓΟΝΟΝΤΑ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
54Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Ερευνητική εργασία 3ο ΓΕ.Λ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ Τάξη : Β’4
Εργασία Κειμένων Θέμα: Στράτης Μυριβήλης και Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος
Ευχές για καλή συνέχεια στο Ταξίδι της Ζωής
Εργασία Αρχαίας Ελληνική Γλώσσας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο Γεώργιος Ιακωβίδης ήταν διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός. Ο Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1853.
Ιστορία Στην Αμερική πολύ πριν ανακαλυφθεί από τον Κολόμβο οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό και πίστευαν ότι έχει σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΝΑΖΙΣΜΟΣ Αναστασάκης Κωνσταντίνος Αντωνάκη Φωτεινή Βούτουνα Χρυσούλα Μπαλή Ιωάννα Παναγιωτοπούλου Όλγα-Μαρία.
Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας-Γεωλογίας Μαθητές: Σπύρος Σουρέλης Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ.
Ένα 3D ψηφιακό βιβλίο στο ZooBurst.  «Η χειρότερη προσφυγική κρίση μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο»  Καθημερινή αύξηση του αριθμού των Σύριων προσφύγων.
ΠΑμπλο Πικασο.
Αυτό το αεροδρόμιο, είχε το πλεονέκτημα της εγγύτητας με το σιδηροδρομικό δίκτυο και το σιδηροδρομικό σταθμό (μόλις 200 μέτρα μακριά). Μετά τη γερμανική.
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
PICASSO( ). Βιογραφία Ο πατέρας του ονομαζόταν Χοσέ Ρουίθ ι Μπλάσκο και ήταν επίσης ζωγράφος ενώ μητέρα του ήταν η Μαρία Πικάσο για Λόπεθ. Γεννήθηκε.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Π Ι Κ Α Σ Ο Γ Κ Ε Ρ Ν Ι Κ Α.
Αντόνι Γκαουντί.
ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΠΙΚΑΣΟ (PICASSO)
‘’Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ’’
Παρουσίαση για την Ισπανία
4ο Ερευνητικό Πεδίο Τα αντιπολεμικά μηνύματα μέσα από τη ζωγραφική
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
70 χρόνια μετά τη λήξη του β΄ παγκοσμίου πολέμου,
Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στρατής Μυριβήλης ( ) πεζογράφος της Γενιάς του ’30 αγάπη για τη ζωή για τον άνθρωπο και το φυσικό του περιβάλλον αντιπολεμική θεματολογία,
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
Τζίνα Πάλλα, Έφη Πιπέρη, Ψωφάκη Σπυριδούλα,
Άνθρωποι του μύθου Στέλιος Ξεφλούδας.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
ΤΑΝΚ 34 Το Τ-34 ήταν σοβιετικό άρμα μάχης που παρήχθη σε μεγάλους αριθμούς στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αν και κατασκευάστηκε πρόχειρα, αποδείχθηκε.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γενικό Λύκειο Ματαράγκας Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου, σχολ. έτος Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Επιβλέπων καθηγητής: Χάρης Ταμπάκης Μάχη Ακαρέπη, Χριστίνα Κουτσαντώνη, Άγγελος Τσαπάρας, Γεωργία Πολυχρόνη,

Γενικό Λύκειο Ματαράγκας Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου, σχολ. έτος Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Προάγγελος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπήρξε ο Ισπανικός εμφύλιος πόλεμος ο οποίος ξέσπασε το 1936 και στον οποίο αντιπαρατέθηκαν οι εκλεγμένοι Δημοκρατικοί με τους κινηματίες Εθνικιστές του στρατηγού Φρανσίσκο Φράνκο.

Γενικό Λύκειο Ματαράγκας Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου, σχολ. έτος Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Το 1937, μην μπορώντας να υποτάξει την περιοχή της Μαδρίτης, ο Φράνκο έστρεψε τις δυνάμεις του προς το βορρά της Ισπανίας και προς τη σημαντικότερη πόλη της χώρας των Βάσκων, το Μπιλμπάο. Στο δρόμο για το Μπιλμπάο όμως βρισκόταν η πόλη της Γκερνίκα.

Γενικό Λύκειο Ματαράγκας Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου, σχολ. έτος Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Το 1937, μην μπορώντας να υποτάξει την περιοχή της Μαδρίτης, ο Φράνκο έστρεψε τις δυνάμεις του προς το βορρά της Ισπανίας και προς τη σημαντικότερη πόλη της χώρας των Βάσκων, το Μπιλμπάο. Στο δρόμο για το Μπιλμπάο όμως βρισκόταν η πόλη της Γκερνίκα.

Γενικό Λύκειο Ματαράγκας Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου, σχολ. έτος Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Γκερνίκα Μπιλμπάο Η χώρα των Βάσκων

Γενικό Λύκειο Ματαράγκας Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου, σχολ. έτος Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Γκερνίκα Μπιλμπάο Η χώρα των Βάσκων Σε συνεργασία με τους Ιταλούς και Γερμανούς φασίστες αποφασίζεται ο βομβαρδισμός της περιοχής και της ιστορικής πόλης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανενόχλητη προώθηση στο Μπιλμπάο.

Γενικό Λύκειο Ματαράγκας Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου, σχολ. έτος Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Η επιχείρηση «Επίπληξη» έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου 1937, ημέρα Δευτέρα, όταν η πόλη έσφυζε από κόσμο εξαιτίας του παζαριού.

Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937)

Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) 1906 Ο διάσημος Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο εργαζόταν στο Παρίσι το 1937, πάνω σε μια παραγγελία της Ισπανικής Κυβέρνησης Αμέσως μόλις μαθαίνει το νέο του βομβαρδισμού αλλάζει τα σχέδιά του και ξεκινά να επεξεργάζεται ένα νέο έργο, που πήρε το όνομα της μαρτυρικής πόλης.

Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937)

Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Το μνημειώδες έργο ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά.

Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Πάμπλο Πικάσσο, Γκερνίκα (1937)

Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Πάμπλο Πικάσσο, Γκερνίκα (1937) φως / σκοτάδι ισχυρές αντιθέσεις

Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Πάμπλο Πικάσσο, Γκερνίκα (1937) ζωντανοί / νεκροί ζωντανός / νεκρός λουλούδι / σπαθί

Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Πάμπλο Πικάσσο, Γκερνίκα (1937) ταύρος / απάθεια άλογο / πάθος

Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Πάμπλο Πικάσσο, Γκερνίκα (1937) τριγωνική διάταξη

Τα δεινά του πολέμου στη μνήμη και την Ιστορία Ο βομβαρδισμός της Γκερνίκα (1937) Πάμπλο Πικάσσο, Γκερνίκα (1937) διαίρεση σε μέσα/έξω