Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PICASSO( ). Βιογραφία Ο πατέρας του ονομαζόταν Χοσέ Ρουίθ ι Μπλάσκο και ήταν επίσης ζωγράφος ενώ μητέρα του ήταν η Μαρία Πικάσο για Λόπεθ. Γεννήθηκε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PICASSO( ). Βιογραφία Ο πατέρας του ονομαζόταν Χοσέ Ρουίθ ι Μπλάσκο και ήταν επίσης ζωγράφος ενώ μητέρα του ήταν η Μαρία Πικάσο για Λόπεθ. Γεννήθηκε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 PICASSO(1881-1973)

2 Βιογραφία Ο πατέρας του ονομαζόταν Χοσέ Ρουίθ ι Μπλάσκο και ήταν επίσης ζωγράφος ενώ μητέρα του ήταν η Μαρία Πικάσο για Λόπεθ. Γεννήθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας στις 25 Οκτωβρίου 1881 όπου πέρασε και τα δέκα πρώτα χρόνια της ζωής του. Τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής, τα έλαβε από τον πατέρα του, ο οποίος δίδασκε σε διάφορες ακαδημαϊκές σχολές. Ο ίδιος ο Πικάσο ξεκίνησε να ζωγραφίζει σε πολύ μικρή ηλικία και έδειξε από νωρίς δείγματα του ταλέντου του. Το 1891 η οικογένειά του μετακόμισε στην Λα Κορούνια όπου έζησε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σπουδάζοντας στην τοπική σχολή καλών τεχνών. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στη Βαρκελώνη το φθινόπωρο του 1895, και ο Πάμπλο πήγε στην τοπική Ακαδημία Καλών Τεχνών όπου είχε προσληφθεί ο πατέρας του ως καθηγητής του σχεδίου. Αγόρι με πίπα.

3 Η οικογένεια ήλπιζε ότι ο γιος της θα σημείωνε επιτυχία ως ακαδημαϊκός ζωγράφος, και το 1897 η μελλοντική φήμη του στην Ισπανία φαινόταν εξασφαλισμένη. Τον ίδιο χρόνο το έργο του «επιστήμη και συμπόνοια» όπου για το πρόσωπο του γιατρού είχε ποζάρει ο πατέρας του, έτυχε διακρίσεως στην Έκθεση Καλών Τεχνών της Μαδρίτης. Ο Πάμπλο έφυγε για την Μαδρίτη το φθινόπωρο του 1897 και έγινε δεκτός στην βασιλική ακαδημία του Σαν Φερνάντο. Βρίσκοντας όμως τη διδασκαλία εκεί χωρίς νόημα, περνούσε όλο και περισσότερο τον καιρό του αποτυπώνοντας τη ζωή γύρω του, στα καφενεία, στους δρόμους, στα πορνεία και στο Πράδο, όπου ανακάλυψε την ισπανική ζωγραφική. Γυναίκα με σταυρωμένα χέρια

4 Περίοδοι ζωγραφικής: Μπλε ή Γαλάζια περίοδος (1901- 1904)οι πίνακες του Πικάσο, αυτής της περιόδου, χαρακτηρίζονται από το μπλε χρώμα ή αποχρώσεις του και συμβολίζουν μία συναισθηματικά φορτισμένη περίοδο της ζωής του. Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του ανήκουν σε αυτή, απεικονίζοντας ακροβάτες, αρλεκίνους, πόρνες, επαίτες και καλλιτέχνες. Η μπλε περίοδος περιλαμβάνει πίνακες που ολοκληρώθηκαν κυρίως στο Παρίσι αλλά είναι περισσότερο επηρεασμένοι από την ισπανική ζωγραφική.

5 Ροζ ή Ρόδινη περίοδος (1905-1907): Στους πίνακες αυτής της περιόδου, κυριαρχούν τα κεραμικά χρώματα και οι γήινοι τόνοι, ενώ συχνά χαρακτηρίζονται ως περισσότερο λυρικοί και εύθυμοι. Θεωρείται η περίοδος κατά την οποία ο Πικάσο επηρεάστηκε περισσότερο από την γαλλική ζωγραφική.

6 Αναλυτικός κυβισμός (1907- 1912): είναι η τεχνοτροπία που ανέπτυξε ο ίδιος ο Πικάσο μαζί με τον Μπρακ και ένας από τους δύο βασικούς τομείς του ρεύματος του κυβισμού.

7 Συνθετικός κυβισμός (1912- 1915): η περίοδος κατά την οποία ο Πικάσο και ο Μπρακ εξέλιξαν την κυβιστική οπτική, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ.

8 Γκερνίκα Αυτός ο τεράστιος καμβάς περιγράφει την απανθρωπιά, τη βιαιότητα και την απόγνωση του πολέμου. Ήταν παραγγελία της δημοκρατικής κυβέρνησης της Ισπανίας για τη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού το 1937. Ο Πικάσο εμπνεύστηκε το έργο όταν, στις 26 Απριλίου της ίδιας χρονιάς, στα πλαίσια του Ισπανικού Εμφύλιου Πολέμου, Γερμανοί πιλότοι της αεροπορίας των εθνικιστών βομβάρδισαν την κωμόπολη Γκερνίκα της Χώρας των Βάσκων Στο βομβαρδισμό εκείνο σκοτώθηκαν 1.650 άνθρωποι και ισοπεδώθηκε το 70% της πόλης με 32 τόνους εκρηκτικά.

9 ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΝΑΣ Πωλήθηκε για 40,7 εκατομμύρια δολάρια το 1989. Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από τον συγκεκριμένο πίνακα: Ο Πικάσο τον έφτιαξε ως αντάλλαγμα για δωρεάν γεύματα στο φημισμένο καμπαρέ της Μονμάρτης. Ο ιδιοκτήτης του καμπαρέ, που δεν είχε ιδέα για την αξία των έργων του Πικάσο, τον πούλησε για είκοσι μόλις δολάρια, το 1912. Au Lapin Agille

10 ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ Πωλήθηκε για 40.7 εκατομμύρια δολάρια το Φεβρουάριο του 2011. Ένα πορτρέτο της Marie- Therese Walter που ο Πικάσο ζωγράφισε την ώρα που την είχε πάρει ο ύπνος στην καρέκλα, με ένα βιβλίο στα πόδια της. Ο πίνακας σηματοδότησε και το τέλος του γάμου του ζωγράφου με την Olga Khokhlova, όταν αυτή συνειδητοποίησε ότι το μοντέλο του πίνακα δεν ήταν η ίδια αλλά η ερωμένη του συζύγου της. La Lecture

11 ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΞΕΝΙΑΣ Πωλήθηκε για 48,4 εκατομμύρια δολάρια το Νοέμβριο του 1997. Την εποχή που τον ζωγράφισε, ο Picasso είχε πατήσει τα 50 και η Marie-Theresse ήταν μόλις 24. Λέγεται ότι ολοκλήρωσε τον πίνακα σε ένα μόνο απόγευμα, στις 24 Ιανουαρίου του 1932. Le Reve

12 ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ Πωλήθηκε για 49,5 εκατομμύρια δολάρια το 1999. Για άλλη μια φορά ο Πικάσο ζωγραφίζει την "προσωπική του μούσα", όπως έχει αποκαλέσει την Dora Maar, αυτή τη φορά με φόντο έναν κήπο. Είναι η εποχή που ο ζωγράφος αρχίζει να πειραματίζεται με τον κυβισμό. Femme Assise Dans Un Jardin

13 Εργασία από: 1.Πρέκα Άννα 2.Σαμαρτζοπούλου Γιώτα 3.Σκεπετάρη Πολυξένη 4.Πότση Δήμητρα


Κατέβασμα ppt "PICASSO( ). Βιογραφία Ο πατέρας του ονομαζόταν Χοσέ Ρουίθ ι Μπλάσκο και ήταν επίσης ζωγράφος ενώ μητέρα του ήταν η Μαρία Πικάσο για Λόπεθ. Γεννήθηκε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google