Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τζίνα Πάλλα, Έφη Πιπέρη, Ψωφάκη Σπυριδούλα,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τζίνα Πάλλα, Έφη Πιπέρη, Ψωφάκη Σπυριδούλα,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τζίνα Πάλλα, Έφη Πιπέρη, Ψωφάκη Σπυριδούλα,
KOY KΛΟΥΞ ΚΛΑΝ Μαθητική Ομάδα: Τζίνα Πάλλα, Έφη Πιπέρη, Ψωφάκη Σπυριδούλα, Μαρσέλ Σάμπα, Χρυσοβαλάντης Σπανουδάκης, Αλέξης Σπηλιωτόπουλος, Σπύρος Χουλιαράς

2 Τί είναι; Με τον όρο Κου Κλουξ Κλαν (KKK) αναφερόμαστε σε τρεις τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, των οποίων τα μέλη πίστευαν στην υπεροχή των λευκών έναντι των άλλων φυλών. Χρησιμοποιούσαν συχνά την τρομοκρατία, τη βία και πράξεις εκφοβισμού, για να καταπιέσουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες φυλετικές ομάδες.

3 Η Ίδρυση – Η Σύσταση της Οργάνωσης
Στόχος της ήταν να ανατραπούν οι κυβερνήσεις των Ρεπουμπλικανών του Νότου, ιδιαίτερα με τη χρήση βίας κατά των αφροαμερικανών ηγετών. Η πρώτη οργάνωση ιδρύθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1865 στο Πουλάσκι του Τενεσί, αμέσως μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο. Ιδρυτές της υπήρξαν έξι παλαίμαχοι (βετεράνοι) του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου.

4 ΛΕΥΚΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Χαρακτηριστική ενδυμασία ήταν οι λευκές ρόμπες και οι κωνικές μάσκες που χρησιμοποιούνταν για την απόκρυψη του προσώπου τους.

5 Ο ιστορικός George C. Rable υποστηρίζει πως η πρώτη ΚΚΚ ήταν μια πολιτική αποτυχία και απορρίφθηκε από τους δημοκρατικούς ηγέτες του Νότου. Συγκεκριμένα, λέει ότι μειώθηκε σε ισχύ, εν μέρει από εσωτερική αποδιοργάνωση, διότι οι αρχηγοί τους αδυνατούσαν να ελέγξουν τα εγκληματικά στοιχεία. Πιο ουσιαστικά βέβαια, απέτυχε επειδή δεν ολοκληρώθηκε ο κύριος στόχος της, δηλαδή η ανατροπή των Ρεπουμπλικανών κυβερνητών.

6 H Επανίδρυση Η δεύτερη οργάνωση ΚΚΚ ιδρύθηκε το 1915 από τον William Joseph Simmons στη πόλη της Ατλάντα. Τα μέλη της τάχθηκαν εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας, των Εβραίων και γενικότερα των μεταναστών. Χαρακτηριστικό τους ήταν οι σταυροί που έκαιγαν ως πράξη εκφοβισμού.

7 Κράτησαν την παράδοση της ενδυμασίας από την πρώτη οργάνωση καθώς επίσης ξεκίνησαν μια σειρά από μαζικές διαδηλώσεις. Ήκμασε σε εθνικό επίπεδο και κυριότερα στις αστικές περιοχές του Βορρά. Τη χρονιά της ακμής της (1920), εκτιμάται ότι τα μέλη της αποτελούσαν περίπου το 15% του πληθυσμού των Η.Π.Α.

8 H δεκαετία του 1960 Στο Μπέρμιγχαμ και σε άλλες περιοχές, ομάδες μελών της ΚΚΚ έκαιγαν και κατέστρεφαν σπίτια υποστηρικτών του Κινήματος Υπέρ των Δικαιωμάτων των Μαύρων. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν βία και δολοφονούσαν εν ψυχρώ.


Κατέβασμα ppt "Τζίνα Πάλλα, Έφη Πιπέρη, Ψωφάκη Σπυριδούλα,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google