Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Το αναλυτικό πρόγραμμα Βιβλία και έντυπο υλικό
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ :ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΠΟΥΡΑΖΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Λάβα - Κέικ.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
ΙΤΑΛΙΑ.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα

Κεφτέδες χοιροσφαΐσιοι Υλικά: 1 κιλό κιμάς χοντροκομμένος ½ κιλό ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού 1-2 κρεμμύδια μεγάλα 1 αυγό ½ ποτ. Του κρασιού λάδι 2-3 δόντια σκόρδο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θρούμπη Εκτέλεση: Μουλιάζουμε στο νερό το ψωμί, το στύβουμε καλά, τρίβουμε και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε αυτά και όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κιμά και ανακατεύουμε. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι, αλευρώνουμε τους κεφτέδες και όταν κάψει το λάδι τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Κρεμμυδόπιτα . Υλικά: Α.Για τη γέμιση: 1 κιλό τροβολιά, άνηθο, 2 αβγά , 2 τριμμένα κρεμμύδια Λίγο αλάτι, πιπέρι Β. Για το φύλλο: ½ κιλό αλεύρι, λάδι 2 κουταλιές βούτυρο, αλάτι 1 κουταλάκι baking powder 1 αβγό Εκτέλεση: Φτιάχνουμε πρώτα το φύλλο. Ζυμώνουμε καλά την ζύμη μας, τη χωρίζουμε στα δύο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Βάζουμε σε ένα μπολ την τυροβολιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί ανοίγουμε και τοποθετούμε το ένα φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση ώστε να πάει παντού. Κλείνουμε την πίτα μας με το άλλο φύλλο και χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε σχήμα μπακλαβαδωτό. Τρυπάμε με ένα πιρούνι, ρίχνουμε μπόλικο λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου.

Λουκάνικα Μυκόνου Ψητά Υλικά: 1 ή 2 χαλιά* λουκάνικα Λίγο λεμόνι Εκτέλεση: Χαράζουμε το χαλί* των λουκάνικων σε ροδέλες, χωρίς όμως να τις κόψουμε εντελώς. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά ή στα κάρβουνα. Μόλις μυρίσει το αποσύρουμε και ρίχνουμε λεμόνι. *Χαλί λέμε στη Μύκονο το κάθε κομμάτι από την “αλυσίδα” των λουκάνικων.

Χριστόψωμα Υλικά: 2 κιλά αλεύρι,½ κιλό ζάχαρη ½ κιλό σταφίδες ,κανέλα βρασμένη κανέλα κοπανισμένη,¼ του κιλού λάδι, 5-6 μοσχοκάρφια, μια μανταρινόφλουδα ψιλοκομμένη, ένα ποτήρι του κρασιού κονιάκ, λίγη μαγιά, σουσάμι. Εκτέλεση: Πιάνουμε αποβραδίς τη μαγιά με χλιαρό νερό, 3/4 του κιλού αλεύρι και κάνουμε το προζύμι. Το πρωί το ανακατεύουμε με όλα τα υλικά. Τρίβουμε τη ζύμη και έπειτα πλάθουμε ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε. Φτιάχνουμε ένα σταυρό από πάνω με ζύμη. Τα βουτάμε στο σουσάμι αφού πρώτα τα βρέξουμε με λίγο νερό. Προαιρετικά βάζουμε ένα καρύδι στη μέση του σταυρού και τα ψήνουμε στο φούρνο της γειτονιάς.

Μυκονιάτικο Σπετσοφάι Υλικά : 500γρ μυκονιάτικο λουκάνικο 2 πιπεριές 1 μελιτζάνα 2 κολοκυθάκια ½ ντομάτα φρέσκια  Χυμός ντομάτας Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη Εκτέλεση: Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα. Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι όλα τα υλικά, μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά και ροδίζει το λουκάνικο προσθέτουμε την ντομάτα, το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Ένα πιάτο γρήγορο με έντονες γεύσεις που μπορεί να αποκτήσει ακόμα πιο παραδοσιακό χαρακτήρα με μερικές άσπρες νιφάδες από τριμμένη τροβολιά Μυκόνου.

Μυκονιάτικο στιφάδο ορφανό Υλικά: ½ φλ. ελαιόλαδο 16 μικρά κρεμμύδια ( 300 γρ.) 1 φύλλο δάφνης 3-4 μπαχάρι 10 κόκκους μαύρο πιπέρι 2 σκ. σκόρδο 1 ποτ. λευκό κρασί 4 κ.σ. ξύδι από κρασί Αλάτι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, το μπαχάρι και τα σκόρδα σπασμένα, για να βγάλουν το άρωμα τους. Σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να ξεθυμάνει και προσθέτουμε τη δάφνη κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, 30-35 λεπτά. Στη συνέχεια ελέγχουμε αν έχουν γίνει τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το ξύδι και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Τo αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο και σερβίρουμε.

Σπαραγγοπίλαφο Υλικά: Άγρια σπαράγγια Εκτέλεση: Λίγο ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι 1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι Αλατοπίπερο Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο το κρεμμυδάκι, προσθέτουμε τα σπαράγγια χοντροκομμένα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με δυόμιση ποτήρια νερό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και προαιρετικά ελάχιστο μάραθο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει .

Μυκονιάτικη Καρυδόπιτα Υλικά: 150 γρ. (3/4 φλ.) ζάχαρη 240 γρ. (2 φλ.) χοντροτριμμένα καρύδια 1 κουταλιά της σούπας γαλέτα 1 κουταλιά της σούπας κανέλα 1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα 1/2 κουταλάκι αλάτι 6 αυγά 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη Εκτέλεση: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη, τα καρύδια, τη γαλέτα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα γαρύφαλλα και το αλάτι. Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τους κρόκους καλά και στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα (όχι πολύ σφιχτή). Ανακατεύουμε με σπάτουλα ελαφρά (μια κουταλιά κάθε φορά), τους κρόκους, τη μαρέγκα και το μείγμα από τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε και φοδράρουμε με λαδόχαρτο ένα ρηχό ταψάκι (20×20 εκ.) όπου βάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160° για μισή ώρα περίπου. Αφού το γλυκό μας ψηθεί και κρυώσει (τουλάχιστον για μια ώρα), το κόβουμε σε ρόμβους και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.