Αεροπλάνα Φώτης Λυμπέρης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΕΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ Μάιος 2012 Α. Κουτσουδάκης 1.
Advertisements

Ελληνογαλλική Σχολή ‘’Άγιος Παύλος’’
ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ Α3.2
ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Τί είναι η δεύτερη τρύπα πάνω από την εξαγωγή του APU στα 737 Next Generation. Σε τί χρησιμεύει?
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΚΟΥΙΖ 2010 ΕΥΚΟΛΟ. ΕΡΩΤΗΣΗ Ε1 Σε ποια αεροπορική «μετεμψυχώθηκαν» αυτές τις δύο?
" ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΞΕΛΙΞΗ -ΧΡΗΣΗ "
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
(ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ)
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Αρχή.
Παιχνίδια με τις γεωγραφικές συντεταγμένες
Ευρώπη - Αυστραλία σε 5 ώρες Το αεροσκάφος που θα διανύει την απόσταση Ευρώπη-Αυστραλία σε λιγότερο από 5 ώρες παρουσίασαν Βρετανοί μηχανικοί.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ‘ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ’
ΣΥΝΓΧΡΟΝΑ μέσα μεταφορασ
Leonardo Da Vinci Άνθρωπος
Ελληνογαλλική Σχολή ‘Άγιος Παύλος’’
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: κ.Μαυρομματάκη Σχολικό έτος:
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ
Πάει όπου μπορεί και βοηθάει όποιον βρει
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
Το όνειρο του άνθρωπου να πετάξει!
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Αυτοματισμοί στα αυτοκίνητα
Δημήτρης Ντούρο Μηχανικός Αεροσκαφών
Η λειτουργία της ανεμογεννήτριας
Φυσική Β’ Λυκείου Κατεύθυνσης
ΜΙΡΑΝΤΑ ΝΕΣΤΟΡΑ Α3 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT 6) ΥΠΟΘΕΜΑ: Σκουπίδια και παραδοσιακές κοινωνίες (ιστορική.
Επιβλέπουσα Καθηγήτρια:
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ
Αεροπλάνο Ματούλα - Παναγιώτα
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΠΙΛΟΤΟΥ Σε μικρή απόσταση από την Πάτρα βρίσκεται η αεροπορική πτέρυγα 007 στην περιοχή της Ανδραβίδας. Την περίοδο που χτιζόταν η γέφυρα.
αεροπλάνο Μετρό Αερόστατο Κρουαζιερόπλοιο Λεωφορείο.
Θερινό σχολείο Εκπαιδευτική Ρομποτική και διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, στην Πληροφορική και την Υπολογιστική Επιστήμη, τα Μαθηματικά και την Επιστήμη.
Μεταφορές Παπαδοπούλου Άννα.
Αεροπλάνα Άγγελος Χουβαρδάς 19/09/2014.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ-ΠΑΥΛΟΣ ● Εργασία στο τζετ σκι ● Εργασία στο μάθημα Τεχνολογίας ● ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ :ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ. Δρ. Γ. Μαλινδρέτος Η μοναδοποίηση του φορτίου ορίζεται ως ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύονται και μεταφέρονται.
ΘΕΜΑ F-16 FIGHTING FALKON BLOCK 52+. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ  ΕΊΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ F-16 Fighting.
EΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» EΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘ Y ΝΗ ΚΑΘΗΓ H ΤΡΙΑ : ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΙI. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.
ΨΑΡΕΛΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Πως λειτουργούν ? Πως λειτουργούν ? Πως λειτουργούν ? Τι ενέργεια δίνουν ? Αιολικα παρκα!!
Τηλέφωνο. Τέλος ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΚΗΣ Βιογραφεία Το πρώτο τηλέφωνο εφευρέθηκε από τον Alexander Graham Bell το 1876 (Reuters) Το τηλέφωνο είναι μία.
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά ο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να
Ο ΟΓΚΟΣ Πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα
Η Εξέλιξη του αεροπλάνου
Η Ιστορία των πρώτων αεροπλάνων και πως ξεκίνησαν
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΠΟΥΡΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ Σοφία Στεφανοπούλου.
Ο ΟΓΚΟΣ Πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα
Ο τρόπος λειτουργίας και τα σημαντικότερα μέρη του διαστημοπλοίου
ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ Το αντικείμενο της εδαφομηχανικής είναι η μελέτη των εδαφών, με στόχο την κατανόηση και πρόβλεψη της συμπεριφοράς του εδάφους για.
ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΠΙΛΟΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : κ.Μαυροματάκη
ελληνογαλλικη σχολη πειραια ο αγιοσ παυλοσ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οι πτητικές ιδιότητες της μέλισσας
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη
Συσκευές ηλεκτροφόρησης. Ηλεκτροφόρηση Αναλυτική μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως στη βιολογία και στην ιατρική για το χωρισμό – σπάσιμο – διάλυση.
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΦΑΡΑΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΤΑΜΑΡΕΣΗ ΟΛΤΙΑΝΑ ΜΠΑΙΡΑΜΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αεροπλάνα Φώτης Λυμπέρης Αεροπλάνα Φώτης Λυμπέρης

Ορισμός ο αεροσκάφος (ή αεροπλάνο) είναι μια πτητική συσκευή βαρύτερη από τον αέρα, με ακίνητη πτέρυγα που δημιουργεί τη δύναμη άνωσης, που κρατά το αεροπλάνο στον αέρα, ενώ η προς τα μπρος κίνηση επιτυγχάνεται με την ελκτική δύναμη του κινητήρα. Χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων, αλλά και για πολεμικούς σκοπούς.

Ιστορική Εξέλιξη Το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε τον 20ο αιώνα. Οι άνθρωποι όμως, είχαν σκεφθεί να πετάξουν από πολύ παλιά. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι προσπάθειες του Δαίδαλου με το γιο του τον Ίκαρο που πέταξαν με φτερά φτιαγμένα από τον Δαίδαλο ο οποίος χρησιμοποίησε για τη συγκόλλησή τους κερί. Ακόμη, άλλοι άνθρωποι που προσπάθησαν να πετάξουν ήταν ο Ιταλός ζωγράφος και μηχανικός Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Ιταλός Τζιοβάνι Μπορέλι και ο Άγγλος Ρ. Γκουκ. Τελικά, αυτός που κατασκεύασε το πρώτο αεροπλάνο ήταν ο Ρώσος εφευρέτης Α.Φ. Μοζάισκη, και αυτοί που κατάφεραν να κατασκευάσουν το αεροπλάνο που να επιτυγχάνει σταθερή πτήση και με επιβάτη ήταν οι εφευρέτες και αεροπόροι αδελφοί Ράιτ. Ύστερα πολλές κυβερνήσεις ανέπτυξαν αεροπλάνα κυρίως για στρατιωτική χρήση για τους πολέμους όπως είναι τα βομβαρδιστικά, τα αεροπλάνα με στροβιλοκινητήρα και τα πυραυλοκίνητα. Το πρώτο στρατιωτικό αεροπλάνο της Ελλάδας ήταν το Henry Farman.

Περιγραφή αντικειμένου Το αεροπλάνο αποτελείτε από τρία βασικά μέρη. α] Το κύριο σώμα του, που είναι το σκάφος [ή αεροσκάφος]. β] Το σύστημα προώθησης του και γ] ο μηχανικός εξοπλισμός. Το σκάφος αποτελείται από δύο μέρη τις πτέρυγες και την άτρακτο. Τα κλασικά αεροπλάνα επειδή παρουσιάζουν αστάθεια στη πτήση χρησιμοποιούν βοηθητικές πτέρυγες στο πίσω μέρος της ατράκτου. Το σύστημα προώθησης είναι είτε ο έλικας στα πιο παλιά είτε ο κινητήρας τζετ [στροβιλοαντιδραστήρας] στα πιο καινούρια. Ο δεύτερος χρησιμοποιείται στα αεροπλάνα που θέλουν να έχουν μεγάλες ταχύτητες γιατί η απόδοση του έλικα ελαττώνεται όταν η ταχύτητα είναι πάνω από 700 χλμ. την ώρα. Ο μηχανικός εξοπλισμός αποτελείται από τα εξαρτήματα που βοηθούν στην οδήγηση του αεροπλάνου, από τις συσκευές κλιματισμού και διατήρησης της πίεσης μέσα στην άτρακτο. Επίσης εδώ περιλαμβάνονται το ταχύμετρο, ο αυτόματος πιλότος, οι εγκαταστάσεις ραδιοτηλεφωνίας και ραδιοεντοπισμού, οι γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, οι επιπλώσεις των θαλάμων κλπ.

Ταχύτητα αεροπλάνων Σαν χαρακτηριστικό μέτρο στις ταχύτητες των αεροπλάνων είναι ο αριθμός Μαχ. Αυτός είναι το κλάσμα: Μ=ταχύτητα του αεροπλάνου / ταχύτητα του ήχου. Όταν το Μ είναι μικρότερο από 1, έχουμε τις υποηχητικές ταχύτητες, όταν Μ=1, έχουμε τις ηχητικές και όταν το Μ είναι μεγαλύτερο από 1, τις υπερηχητικές. Για να κατασκευαστεί αεροπλάνο, που να μπορεί να αναπτύξει υπερηχητικές ταχύτητες, χρειάστηκαν πολλές μεταρρυθμίσεις στην όλη διάταξη του αεροπλάνου εξαιτίας μερικών ιδιοτήτων του αέρα και του φράγματος του ήχου.

Είδη αεροπλάνων Τα αεροπλάνα, ανάλογα με τον προορισμό τους, διακρίνονται σε πολιτικά και στρατιωτικά. Επίσης ανάλογα με το είδος των οργάνων προσγείωσης σε αεροπλάνα και υδροπλάνα, ανάλογα με τις μορφές του προωθητικού συστήματος σε 'ελικοφόρα και αεριωθούμενα'. Επίσης ένας άλλος διαχωρισμός είναι ανάλογος με τη χρήσης τους, έτσι υπάρχουν αεροσκάφη ψεκαστικά, πυροσβεστικά, στρατιωτικά μαχητικά, στρατιωτικά μεταφορικά, στρατιωτικά κατασκοπευτικά κλπ. Επίσης υπάρχουν και αεροπλάνα νοσοκομειακά με ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο για άμεση εξυπηρέτηση, που όμως δεν είναι τόσο πρακτικά όσο τα ελικόπτερα, γιατί χρειάζονται ειδικό χώρο προσγείωσης (αεροδρόμια). Τα επιβατικά αεροπλάνα έφτασαν στον υψηλότερο ίσως βαθμό εξέλιξής τους με την κατασκευή του υπερηχητικού αεροπλάνου Κονκόρντ από τη γαλλική και βρετανική αεροπορική βιομηχανία, που μπορούσε να μεταφέρει 128 επιβάτες με ταχύτητα 2.170 χλμ. την ώρα. Το μήκος του είναι 61,66 μ. το ύψος του 12,19 μ. και μπορεί ν' ανέβει στα 15- 18.000 μ.

Χρήσεις αεροπλάνων Πολιτική αεροπορία Τα αεροπλάνα χρησιμοποιούνται για τη γρήγορη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων σε μικρές ή τεράστιες αποστάσεις. Υπάρχουν και τύποι αεροπλάνων που χρησιμοποιούνται για ειδικούς σκοπούς (π.χ. αεροπυρόσβεση) Στρατιωτική αεροπορία Το αεροπλάνο χρησιμοποιείται και ως πολεμική μηχανή για άμυνα και επίθεση.

Σχέση του αεροπλάνου με το περιβάλλον Τα αεροπλάνα, εκτός από τα ανεμόπτερα που δεν έχουν μηχανή, ρυπαίνουν το περιβάλλον. Ειδικά τα αεριωθούμενα θεωρούνται πολύ καταστροφικά για το όζον της ατμόσφαιρας γιατί πετούν πολύ ψηλά και βγάζουν πάρα πολλά καυσαέρια. Επίσης υπάρχει και πρόβλημα ηχορύπανσης κοντά στα αεροδρόμια. Βέβαια γίνονται προσπάθειες να μειωθούν αυτές οι επιβλαβείς συνέπειες.

Μελλοντική εξέλιξη Τα αεροπλάνα με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα αεροπλάνα θα γίνουν ταχύτερα, λιγότερο επιβλαβή στο περιβάλλον και πιθανόν πιο οικονομικά στη χρήση τους. Έτσι θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από πολύ περισσότερους ανθρώπους.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ