Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι πτητικές ιδιότητες της μέλισσας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι πτητικές ιδιότητες της μέλισσας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Οι πτητικές ιδιότητες της μέλισσας
Για πολλά χρόνια , η πτήση της μέλισσας ήταν ένα πολύπλοκο φαινόμενο για τους επιστήμονες .Έπειτα από πολλά χρόνια και πολλές έρευνες , το πολύπλοκο αυτό σύστημα αποκαλύφθηκε.

3 Υπάρχουν 8 ζεύγη μυών ,τα οποία περιέχουν 2 ζεύγη φτερών και βοηθούν την μέλισσα να κουβαλά το βάρος της , γύρη και νέκταρ.Με διάφορες κινήσεις και μηχανισμούς , μπορούν να κινηθούν προς διάφορες κατευθύνσεις ,και, με περιστροφικές κινήσεις των φτερών να στρίψουν .

4

5

6

7 Εικόνα 1 :Η μέλισσα πετά προς τα μπρός
Εικόνα 2 :Η μέλισσα πετά προς τα πάνω Εικόνα 3 :Η μέλισσα ,αλλάζει την φορά των φτερών της , ωστέ να μπορεί να στρίψει

8 Ο κύκλος πτήσης ξεκινά με την σχετική κίνηση των φτερρών ώστε να αποκτήσει ύψος και έπειτα να πάρει κατεύθυνση και να στρίψει. Για να πετάξει η μέλισσα , γίνονται εώς και 200 κινήσεις το δευτερόλεπτο .

9 Το ζεύγος φτερών ,με την ελαστικότητα και την μυική δύναμη ,επιτρέπουν στην μέλισσα να κουβαλήσει αρκετά μεγάλη ποσότητα γύρης αλλά και νέκταρ αντιστοίχως . Πρέπει να τονιστεί , ότι δημιουργούνται ακόμα ερωτήματα για το πως η μέλισσα πετά με τόση ακρίβεια ,κάθε φορά που βρίσκεται εν πτήση .

10 Ο προσανατολισμός της μέλισσας είναι ένα μυστήριο που έχει λυθεί
Ο προσανατολισμός της μέλισσας είναι ένα μυστήριο που έχει λυθεί.Αν μια από τις μέλισσες έχει ανακαλύψει νέκτα , εκκρίνει φερεμόνη ώστε να ειδοποιήσει τις μέλισσες ,ώστε να μαζέψουν το νέκταρ .Δεν θα καλέσει όλο το μελίσσι ,αλλά μόνο τις απαραίτητες για να μαζέψουν όλη τη ποσότητα νέκταρ μέλισσες.

11 Όσο αφορά την επικοινωνία και τον προσανατολισμό ,εκτελούν ένα είδος χορού . Αυτό τον χορό τον εκτελεί η πρώτη μέλισσα που βρήκε την τροφή .Οι υπόλοιπες μέλισσες , παρακολουθούν και ερμηνεύουν το χορό και ακολουθούν πετώντας χωρίς να χάσουν το δρόμο τους. Δεύτερος τρόπος είναι η πόλωση του φωτός ( το φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο το επίπέδο ηλεκτρικού πεδίου του φωτός είναι το ίδιο για όλα τα επίπεδα του φωτός ).

12 Οι μέλισσες περισυλλέγουν το νέκταρ και το μελίτωμα από τα άνθη των φυτών .Τα παράσιτα αποροφούν το χυμό ο οποίος προέρχεται από το πεπτικό τους σύστημα ,όπου σχηματίζεται το μελίτωμα , το οποίο χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους .Αυτό που περισσεύει βγαίνει με μορφή σταγονιδίων που οι μέλισσες αποζουμούν ή από το σώμα των παρασίτων ή από τα φύλα των φυτών όπου πέφτει το μελίτωμα .Αυτά τα 2 συμβάλλουν αποφασιστίκα στην παραγωγή μελιού.

13 Πληροφορίες από : orinimelissa.blogspot.g,wikipedia
Συντακτική ομάδα : Καπνίσης Θοδωρής , Χάλαρης Γίαννης ,Νικολής Γίαννης


Κατέβασμα ppt "Οι πτητικές ιδιότητες της μέλισσας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google