Η ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΨΑΡΙΑ) (1) Οι Έλληνες απολάμβαναν σουπιές, χταπόδια και καλαμάρια. Μαγειρεύονταν ψητά ή τηγανητά και σερβίρονταν ως ορεκτικά, ως συνοδευτικά ή ακόμη και στα συμπόσια, αν ήταν μικρού μεγέθους.
Η ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΨΑΡΙΑ) (2) Το μεγαλύτερο μέρος της ψαριάς πρέπει να πωλούταν στις αγορές των πόλεων σε ειδικούς χώρους. Το ψάρι εμφανίζεται συχνά διατηρημένο στην άλμη. Πρόκειται για μια διαδικασία πολύ διαδεδομένη στα ψάρια μικρού μεγέθους.
Η ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΨΑΡΙΑ) (3) Οι Έλληνες έτρωγαν πολύ περισσότερα ψάρια από κρέας στην αρχαιότητα. Προτιμούσαν, όπως φαίνεται, κυρίως παχιά ψάρια ,όπως: κολιός σκουμπρί κ.α. Η εργασία πραγματοποιήθηκε από τους/ις μαθητές/ριες: Καλοβέρου Αθηνά, Κούλη Βάγια, Κουτσουπιάς Βασίλης, Κωτόπουλος Γιώργος