Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι μαθητές που ασχολήθηκαν με την τοπική ιστορία της Νέας Περάμου ήταν : Αγγελοπούλου Σταυρούλα Γκοτόσια Μαρία Βο’ι’δονικόλα Ρωξάννη Βλάχου Παναγιώτα Δημητροπούλου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι μαθητές που ασχολήθηκαν με την τοπική ιστορία της Νέας Περάμου ήταν : Αγγελοπούλου Σταυρούλα Γκοτόσια Μαρία Βο’ι’δονικόλα Ρωξάννη Βλάχου Παναγιώτα Δημητροπούλου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Οι μαθητές που ασχολήθηκαν με την τοπική ιστορία της Νέας Περάμου ήταν : Αγγελοπούλου Σταυρούλα Γκοτόσια Μαρία Βο’ι’δονικόλα Ρωξάννη Βλάχου Παναγιώτα Δημητροπούλου Σπυριδούλα Γιαλένιος Μάριος Γαρρά Βασιλεία Γιαλένιος Παναγιώτης Ντουλαβέρης Κων/νος Παπαδοπούλου Μαρία Περδίκης Χρήστος Μιχαήλη Παναγιώτα Μιχαήλης Θανάσης Δουμένης Παναγιώτης Διαμάντης Νίκος Γιοβάνης Άγγελος Θεοφιλόπουλος Άγγελος

3

4

5

6 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

7 ΠΕΡΑΜΟΣ : ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΠΕΡΑΜΙΟΤΕΣ:ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΠΛΟΙΑ 1η -2η ΟΜΑΔΑ Η 1η ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ 2η ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΟΜΑΔΑ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ . ΌΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΗΤΑΝ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ . 1οσ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΕΙΧΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ MISKO) Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΜΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

8

9

10

11 ΚΕΝΤΗΤΑ

12

13 ΑΡΧΑΙΟΙ ΛΙΘΟΙ

14

15

16

17 ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

18 Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ
Ο Αθλητικός Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Νέας Περάμου ιδρύθηκε το 1996, το μπάσκετ όμως με την πρώτη του οργανωμένη μορφή, ξεκίνησε το όταν μια ομάδα φίλων προσκόπων , συμμετείχε σε αγώνες ως Νέα Πέραμος. Πρώτο γήπεδο ήταν το δημοτικό σχολείο και στην συνέχεια η παιδική χαρά. Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ

19 Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου ιδρύθηκε το 1978
Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου ιδρύθηκε το 1978. Αυτή είναι και η χρονιά όπου η ανδρική ομάδα συμμετέχει για πρώτη φορά σε (τοπικό) πρωτάθλημα. Προπονητής εκείνης της ομάδας υπήρξε ο Αναστάσιος Κουμπλής και έδρα της το ανοικτό γήπεδο volley στη Νέα Πέραμο, όπου οι συμμετέχοντες στην ομάδα εκείνη έφτιαξαν μόνοι τους. ​Στην πρώτη εκείνη ομάδα συμμετείχαν οι: Δημήτριος Γιαννατσής, Αθανάσιος Γιαννατσής, Εμμανουήλ Μποτουνάς, Βασίλειος Ζώρης, Δημοσθένης Λιώτας, Γεώργιος Λιώτας, Γεώργιος Τσέλιος, Αναστάσιος Χατζηβαρίτης, Θεοφάνης Μπαρμπούνης, Αναστάσιος Μπαρμπούνης, Δημήτριος Λιώτας, Δημήτριος Λιώτας (Τοτός), Ορέστης Παπαδόπουλος, Ευτύχιος Μίκαϊτς, Κώστας Χριστόμογλου, Γιάννης Καρσάκης, Λεωνίδας Αναστασίου, Βασίλης Πολυμερόπουλος, Θωμάς Μπούρης. ΚΥΖΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

20

21 ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

22 Οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις περιλαμβάνουν τις:
Δυνάμεις Πεζοναυτών: Εκπαιδεύονται σε αποβατικές ενέργειες με πλοία του Στόλου και πλωτά μέσα των Ειδικών Δυνάμεων. Η εκπαίδευσή τους, τα στελέχη τους και οι ασκήσεις τους είναι κοινές με τις υπόλοιπες δυνάμεις καταδρομών. Τα 3 τάγματα πεζοναυτών 505ΤΠΝ, 521ΤΠΝ και 575ΤΠΝ είναι οι μονάδες υπηρεσίας των Ελλήνων Πεζοναυτών και υπάγονται στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών "Μοράβας" (Βόλος). Δυνάμεις Καταδρομών: Οι καταδρομείς, γνωστοί και ως ΛΟΚατζήδες, χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, ανάλογα με την φύση της αποστολής τους. Ορεινοί Καταδρομείς: Γνωστοί και ως ΛΟΚ (Λόχος Ορεινών Καταδρομών). Ειδικεύονται στον ορεινό αγώνα, την επιβίωση και τον ανορθόδοξο πόλεμο. Οι ορεινές μοίρες καταδρομών Β' ΜΚ, Δ' ΜΚ, Ε' ΜΚ, είναι οι μονάδες σε υπηρεσία των Ελλήνων Ορεινών Καταδρομέων (Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Δράμα)

23 Αμφίβιοι Καταδρομείς: Αποστολή τους είναι η προστασία των ελληνικών νησιών. Επανδρώνουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Οι αμφίβιες μοίρες καταδρομών Α' Μ.Α.Κ., Γ' Μ.Α.Κ., Ι' Μ.Α.Κ. Ζ' Μ.Α.Κ., είναι οι μονάδες σε υπηρεσία των Ελλήνων Αμφίβιων Καταδρομέων (Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως,Ρόδος, Νέα Πέραμος Αττικής) Αλεξιπτωτιστές: Λαμβάνουν βασική και ειδική εκπαίδευση στα αλεξίπτωτα και τις εναέριες αποστολές. Χαρακτηριστικό τους, εκτός από τον πράσινο μπερέ, η περίφημη 'πουλάδα' στο στήθος που κοσμεί τη στολή τους. Οι μοίρες αλεξιπτωτιστών καταδρομών 1η Μ.ΑΛ., 2η Μ.ΑΛ., είναι οι μονάδες σε υπηρεσία των Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Καταδρομέων. Η εκπαίδευση γίνεται στη Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστών (ΣΒΕΑ) (Ασπρόπυργος, Χανιά)

24 Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών: (Ε. Τ. Α
Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών: (Ε.Τ.Α.) Είναι τμήμα της 13ης ΔΕΕ και αποτελεί την πλέον επίλεκτη μονάδα του Ελληνικού Στρατού. Κύρια αποστολή είναι η στρατηγική αναγνώριση σε μεγάλο βάθος πίσω από τις εχθρικές γραμμές και ο τρόπος οργάνωσης της μονάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτήν άλλων μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων. Λόγω της λεπτής αποστολής του, το ETA επανδρώνεται από μόνιμα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. Υπάγεται στη 13η ΔΕΕ. (Νέα Πέραμος )

25 Μονάδες Υποβρυχίων Καταστροφών ΠΝ: Γνωστοί και σαν 'βατραχάνθρωποι'
Μονάδες Υποβρυχίων Καταστροφών ΠΝ: Γνωστοί και σαν 'βατραχάνθρωποι'. Ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό. Ξεχωρίζουν για τη σκληρή εκπαίδευση και το υψηλό επίπεδο μαχητικής τους ικανότητας. Αναλαμβάνουν αποστολές υποβρυχίων καταστροφών, εξουδετέρωσης ναρκών και άλλων ειδικών επιχειρήσεων. Η Δ.Υ.Κ. (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ) είναι μια από τις Διοικήσεις του Αρχηγείου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού. 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης ΠΑ: Ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία. Αποστολή της 31ης ΜΕΕΔ είναι η "Έρευνα και Διάσωση Μάχης" καθώς και Ειδικές Επιχειρήσεις. Η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης βρίσκεται στην 112 ΠΜ, στην Ελευσίνα.

26

27

28

29

30 ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

31 Γενικά τα φαγητά είχαν το γνώρισμα των φαγητών της πόλης και όλης της περιοχής της Προποντίδας. Κρέας μαγειρεμένο με πατάτες και ζαρζαβατικά, κρέας βραστό και ψητό, κεφτέδες- το αγαπημένο φαγητό τν παιδιών και ο πιο πρόχειρος μεζές για τις γιορτές- όρνιθες, όσπρια, φρέσκα λαχανικά, μελιτζάνες, φασόλια κ.α. Ψάρια άφθονα, κολιοί ,σκουμπριά, σαφρίδια, σαρδέλες, σκατζάνια, γαύρους, ζαργάνες, λουφάρια, κεφαλόπουλα κ.α. Παλαμίδες στον καιρό τους , ψητές , στην κεραμίδα, τηγανητές, γούνες. Τα τονόπουλα δεν τα έτρωγαν ούτε τα ψάρευαν. Μπαρμπούνια και λυθρίνια ήταν πολύ λιγοστά, δεν τα έβλεπαν στα πανέρια των ψαράδων. Τα παστά ψάρια , που δεν έλειπαν από κανένα σπίτι, ήταν απαραίτητα στο τραπέζι για ορεκτικά , αλλά και πολλές φορές αποτελούσαν το μοναδικό γεύμα για τους ξωμάχους που δούλευα στο αμπέλι. Το ψητό αρνί στη σούβλα δεν το συνήθιζαν. Τη λαμπρή θα έβαζαν το αρνί η το κατσικάκι στο φούρνο. Ο οβελίας σαν έθιμο ήταν άγνωστο, Ωστόσο υπήρχαν και μερικά φαγητά που είχαν ένα ξεχωριστό τοπικό γνώρισμα. Με λίγα λόγια…

32 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ?
Όταν έχουν πολίτικες επιρροές τα γεμιστά περιέχουν κουκουνάρι και σταφίδες. Σε μερικές περιοχές γεμίζονται και με κιμά. Σε πολλά μέρη πασπαλίζουν τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές με φρυγανιά τριμμένη. Γεμιστά λέγονται φαγητά πολλών λαών που αποτελούνται συνήθως από λαχανικά και γέμιση με ρύζι (πολλοί τα αποκαλούν "ορφανά") ή κρέας ή μίγμα των δύο ("παντρεμένα"). Μερικές φορές για γέμισμα χρησιμοποιούνται και θαλασσινά, όπως καλαμάρια ή μύδια, ενώ το ρύζι αντικαθίσταται από πληγούρι ή λαχανικά με κιμά. Μαγειρεύονται κυρίως το καλοκαίρι, καθώς εκείνη την εποχή ωριμάζουν τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται, και επειδή είναι ελαφρύ φαγητό μπορεί να καταναλωθεί άνετα σε θερμό καιρό, σαν ζεστό ή κρύο πιάτο. Είναι από τα λίγα φαγητά που κρύο είναι πιο νόστιμο από όταν είναι ζεστό!  Τα γεμιστά μαγειρεύονται και σε άλλες χώρες όπως στην Τουρκία και στον Λίβανο.

33 Με το όνομα χαλβάς βρίσκουμε μια ποικιλία από εντελώς διαφορετικά γλυκίσματα τα οποία συναντώνται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, αρκετές της Μεσογείου και αρκετές της Μέσης Ανατολής (μέχρι και την Ινδία και το Πακιστάν). Πρώτες ύλες για τους χαλβάδες είναι συνήθως κάποια λιπαρή ουσία (βούτυρο, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ταχίνι), άμυλο (νισεστές, σιμιγδάλι, ταχίνι), ενώ σε μερικές χώρες χρησιμοποιούν και υλικά όπως καρότο, ρεβίθι ή παπάγια) και γλυκαντικές ουσίες (ζάχαρη, μέλι, πετιμέζι, γλυκόζη, χαρουπόμελο). ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

34 Ζυμαρικά Μαγεριές έλεγαν όλες τις προμήθειες των σπιτιών για το χειμώνα, από όσπρια και ζυμαρικά. Τα ζυμαρικά όμως αποτελούσαν τις κυριότερες μαγεριές. Φρόντιζαν οι νοικοκυρές να ετοιμάσουν από τον Αύγουστο τον τραχανά, το φύλλο και το κουσκούσι.

35 Γάλα, αλεύρι και αυγά. Τα ζύμωναν και τα άνοιγαν φύλλο
Γάλα, αλεύρι και αυγά. Τα ζύμωναν και τα άνοιγαν φύλλο. Όταν στέγνωσε λίγο το φύλλο, το έκοβαν σε μικρές λωρίδες και στη συνέχεια σε μικρά κομματάκια σαν σπιρτόξυλο. Το έβραζαν με νερό και το περίχυναν με ζεματιστό βούτυρο. Μαγειρευόταν πηχτό σαν μακαρόνι. Το έλεγαν και γιοφκά. Φύλλο

36 Καβουρμάς Έκοβαν μι μεγάλη ποσότητα κρέας ή ολόκληρο αρνί σ μικρά κομμάτια και το καβούρντιζαν με μπόλικο πάχος από το ίδιο το ζώο. Το άδειαζαν ύστερα μέσα σε καλίτσια ή καινούριους καθαρούς τενεκέδες. Το καβουρντισμένο κρέας σκεπαζόταν με το πάχος του και με αυτόν τον τρόπο διατηρούταν όλο τον χειμώνα. Έτσι είχαν ένα πρόχειρο κρέας σε κάθε ώρα που θα το χρειάζονταν.

37 ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Η Νέα Πέραμος ως παραθαλάσσια περιοχή φημίζεται για την μεγάλη ποικιλία θαλασσινών της όπως: Ψάρια Όστρακα Χταπόδια Μύδια κυδώνια

38 ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΣΑΜΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΑΠΌ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ!! ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ


Κατέβασμα ppt "Οι μαθητές που ασχολήθηκαν με την τοπική ιστορία της Νέας Περάμου ήταν : Αγγελοπούλου Σταυρούλα Γκοτόσια Μαρία Βο’ι’δονικόλα Ρωξάννη Βλάχου Παναγιώτα Δημητροπούλου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google