Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Advertisements

ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ζυμαρικά - Pasta.
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΙΤΑΛΙΑ.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Σάντουιτς.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.1 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Γαρίδες με ούζο (Scampis à l’ouzo)

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Ονομάζει τα βασικά υλικά παρασκευής των ορεκτικών. Παρασκευάζει τα καθορισμένα εδέσματα σύμφωνα με την πρότυπη συνταγή. Διακρίνει τον ακριβή χρόνο προσθήκης του κάθε υλικού. Ετοιμάζει το εστιατόριο για παράθεση και παραθέτει τα εδέσματα που παρασκευάζει. Παρασκευές: Γαρίδες φλαμπέ με ούζο.

Προετοιμασία εστιατορίου: Καθάρισμα, στρώσιμο εστιατορίου. Ετοιμασία τρόλεϊ. Παρασκευές: Γαρίδες φλαμπέ με ούζο

Γαρίδες φλαμπέ με ουζο Υλικά για ένα άτομο γρ. Μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και αλευρωμένες. γρ. Βούτυρο ml Ελαιόλαδο ml Φρέσκα κρέμα 80 ml Ούζο 1 κτλσ. Ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλάτι, πιπέρι, cayenne pepper. 1 μερίδα ρύζι πιλάφι. Εξοπλισμός 1 Τρόλεϊ 1 Τηγάνι φλαμπέ 2 λαβίδες (κουτάλια, πιρούνια) 2 κρύα πιάτα για λαβίδες. 1 ζεστό πιάτο ψαριού. 1 καθαρή πετσέτα. Προετοιμασία στην κουζίνα Αφαιρείτε το κέλυφος των γαρίδων και τις αλευρώνετε. Τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το τοποθετείτε σε δοχείο. Ετοιμάζετε το ρύζι πιλάφι και διατηρείτε ζεστό. Τοποθέτηση σε δίσκο. Τοποθετείτε όλα τα σκεύη πάνω στο τρόλεϊ και τα μεταφέρετε στην τραπεζαρία. Μέθοδος παρασκευής Τοποθετείτε το τηγάνι στη φωτιά μαζί με το βούτυρο και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Με τη λαβίδα βάζετε μέσα τις γαρίδες και σοτάρετε γρήγορα, γυρίζοντας τις από όλες τις πλευρές. Ανάβετε με το ούζο και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να καταστηθεί για λίγο. Χρησιμοποιώντας καθαρό κουτάλι, σερβίρετε στο ζεστό πιάτο το ρύζι αφήνοντας ένα κενό στη μέση. Τοποθετείτε τις γαρίδες στη μέση του πιάτου, περιχύνετε τη σάλτσα και γαρνίρετε με το μαϊντανό και το cayenne pepper.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ονομάστε τα βασικά υλικά παρασκευής για Γαρίδες με ούζο. Αναφέρετε την πρότυπη συνταγή για Γαρίδες με ούζο, αναφέροντας και τον ακριβή χρόνο προσθήκης του κάθε υλικού.