ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Συσκευασία – οικολογική Συσκευασία
Advertisements

Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
ΒΕFORE ‘’KAVERT’’. AFTER ‘’KAVERT’’ F OTOĞRAF A LBÜMÜ pc ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΣ • Ανάπτυξη Αξίας και Κερδοφορίας στην κατηγορία των αναλωσιμων.
2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Msc Αντωνία Μανιάτη.
Δειγματοληψία-Συντήρηση-Μεταφορά δειγμάτων στο εργαστήριο
Το ψυγείο Το ψυγείο είναι μία συσκευή που προορίζεται για οικιακή αλλά και για επαγγελματική χρήση. Το ψυγείo επιβραδύνει τη δράση των βακτηρίων (τα οποία.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Επιμέλεια Εργασίας: Χαράλαμπος Ζέππος, Βασίλης Αλλοίμονος.
ΗΜΕΡΙΔΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Γεύση,Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά,
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. 768/2008/ΕΚ
Εισαγωγή στην Τροφογνωσία
ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
Mailing Procedures and Equipment
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
ΨΥΞΗ.
«ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΒΟΤΑΝΩΝ»
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΚΑΛΟΓΗΡΑΤΟΥ Ζ.- ΜΟΝΟΒΑΣΙΛΗΣ Θ. ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΣΚΑΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ.
Τι πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες των συσκευασιών Τι πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες των συσκευασιών.
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ενότητα 1.1 Νερό.
Ενότητα 5 Πάμε για ψώνια; Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Γαλακτοκομικά προϊόντα
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ.
Περιεκτικότητα διαλύματος & εκφράσεις περιεκτικότητας
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Διοίκηση Αθλητικών Γεγονότων ΠρογραμματισμόςΈγγραφης.
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Η ιστορία του ψυγείου Θεοδώρα Μπέρδου Στ2΄.
Διοίκηση Αθλητικών Γεγονότων Προγραμματισμός Μηχανημάτων - προμηθειών - εξοπλισμού.
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
SAMANCTA Sampling MANual for C ustoms And T ax A uthorities Εγχειρίδιο δειγματοληψίας δειγματοληψίας T ελωνειακών & Φ ορολογικών Α ρχών.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
Food cost Σημαίνει την ποσοστιαία αξία που καθορίζει την σχέση ανάμεσα στο κόστος των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε για την προετοιμασία ενός πιάτου και.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ. Να καθορίσει ένα αγοραστικό πρότυπο για το είδος του προϊόντος που χρειάζεται Να πληροφορήσει τον προμηθευτή για το ποιες είναι.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ. ΑΛΕΥΡΙ ◦ Σιτάλευρο : Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη.
MATERIALS AND EQUIPMENT ΥΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ.
Αλάτι ονομάζεται το μαγειρικό άλας ή χλωριούχο νάτριο. Με αυτό αλατίζουμε τα τρόφιμα και παρασκευάζουμε τα αλίπαστα. Το αλάτι είναι πολύ διαδομένο στη.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Εισήγηση 4 η Δρ. Δημήτριος Π. Πετρόπουλος Οικονομολόγος.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Ποια χώρα παράγει τα τρόφιμά μας; ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Τσεμπερλίδης Νικόλαος Πρόεδρος ΚΕ.Π.ΚΑ. Μέλος E.E.της Ο.Κ.Ε. Αναπληρωματικό Μέλος.
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης MIS
Γιατί τρεφόμαστε ; Ενέργεια Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (nutrients)
Βασικές αρχές στην επισήμανση των τροφίμων
ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες.
(ALPHA BANK – EUROBANK – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
ΛΙΠΙΔΙΑ.
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΗΜΑΝΣΗ # 2

ΣΗΜΑΝΣΗ # 2 Στόχοι Αναφέρει και επεξηγεί τις πληροφορίες που αναγράφονται στις συσκευασμένες τροφές. Κατονομάζει τροφές που δεν καλύπτει το πρότυπο.

ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Το όνομα των τροφίμων Ακριβής ποσότητα των τροφίμων Κατάλογος Υλικών Ημερομηνία

ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Συνθήκες αποθήκευσης Οδηγίες χρήσης Προέλευση των προϊόντων Διεύθυνση των κατασκευαστών

ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 1. Το όνομα των τροφίμων Ακριβές και ξεκάθαρο. Να μην είναι παραπλανητική 2. Ακριβής ποσότητα των τροφίμων Να αναφέρεται καθαρά. Μπορεί να είναι το βάρος, ο όγκος ή τα τεμάχια που περιέχονται στη συσκευασία.

ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 3. Κατάλογος Υλικών Να αναφέρονται κατά σειρά ποσοστού βάρους. Τα υλικά με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα αναφέρονται πρώτα. Το αλάτι και η ζάχαρη συνήθως αναφέρονται στην πρώτη ομάδα. Οι πρόσθετες ουσίες είναι απαραίτητο να αναφέρονται. Λόγω της μικρής τους ποσότητας βρίσκονται στο τέλος του καταλόγου.

ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 4. Ημερομηνία Απαραίτητη για να δίνει στον αγοραστή μια ένδειξη για την φρεσκάδα των προϊόντων και το περιθώριο που έχουν μέχρι να καταναλωθούν. Πρέπει να καλύπτουν και ένα λογικό χρονικό διάστημα μετά την λήξη, που τα τρόφιμα να είναι ασφαλή για κατανάλωση, ώστε ο αγοραστής να μπορεί να τα φυλάξει για λίγο στο ψυγείο ή στην αποθήκη. Να πωληθεί μέχρι (sell by), αναφέρεται σε τρόφιμα που έχουν διάρκεια ζωής όχι πέραν των τριών μηνών και όπου πρέπει να αναφέρεται η ημέρα και ο μήνας. Καλύτερο πριν από (best before), χρησιμοποιείται για προϊόντα που μπορούν να διατηρηθούν για διάστημα από τρεις μέχρι δεκαοκτώ μήνες. Αναφέρεται ο μήνας και ο χρόνος.

ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 6. Οδηγίες χρήσης 5. Συνθήκες αποθήκευσης  Αν τα τρόφιμα πρόκειται να καταναλωθούν μετά τις ημερομηνίες που αναφέρονται στο πακέτο πρέπει να αποθηκευτούν κατάλληλα από τον αγοραστή. Πρέπει να αναφέρονται οδηγίες όπως, “φυλάσσετε σε δροσερό ξηρό μέρος” ή “διατηρείτε στο ψυγείο”. 6. Οδηγίες χρήσης Σύντομες οδηγίες για την προετοιμασία ή το μαγείρεμα, μπορούν να βοηθήσουν αρκετά ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και ιδανικές συνθήκες υγιεινής.

ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 7. Προέλευση των προϊόντων Η χώρα προέλευσης ή κατασκευής πρέπει να αναγράφονται καθαρά στο πακέτο.  8. Διεύθυνση των κατασκευαστών   Το όνομα και η διεύθυνση των κατασκευαστών πρέπει να αναφέρονται στην ετικέτα, ώστε ο αγοραστής να γνωρίζει με ποιον να επικοινωνήσει σε περίπτωση που χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες ή αν χρειάζεται να παραπονεθεί για κάποιο πρόβλημα σχετικό με τα προϊόντα.