Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το ψυγείο Το ψυγείο είναι μία συσκευή που προορίζεται για οικιακή αλλά και για επαγγελματική χρήση. Το ψυγείo επιβραδύνει τη δράση των βακτηρίων (τα οποία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το ψυγείο Το ψυγείο είναι μία συσκευή που προορίζεται για οικιακή αλλά και για επαγγελματική χρήση. Το ψυγείo επιβραδύνει τη δράση των βακτηρίων (τα οποία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το ψυγείο Το ψυγείο είναι μία συσκευή που προορίζεται για οικιακή αλλά και για επαγγελματική χρήση. Το ψυγείo επιβραδύνει τη δράση των βακτηρίων (τα οποία όλα τα τρόφιμα περιέχουν), διατηρώντας τα φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα. Πριν να εφευρεθεί το ψυγείο, ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί το κρέας ήταν σε αλάτι, ενώ το δροσερό νερό το καλοκαίρι ήταν μια πραγματική πολυτέλεια.

2 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Οι Ρωμαίοι και άλλοι λαοί μετέφεραν χιόνι και πάγο από ψηλά βουνά σε πεδινές περιοχές. Χρησιμοποιούσαν κοιλότητες σκαμμένες στο έδαφος και μονωμένες με σανίδες και άχυρο, για να διατηρούν το χιόνι. Το 1843 ο Αμερικανός Jacob Perkins κατασκεύασε την πρώτη μηχανή παραγωγής πάγου με συμπιεστή. Το 1856 o Αμερικανός ο Alexander Tuing παρήγαγε τον πρώτο πάγο με μηχανή συμπίεσης ατμού. Το 1861 ο T.S. Mort ίδρυσε στο Σύδνει της Αυστραλίας το πρώτο εργοστάσιο ψύξης κρέατος. H δημόσια παροχή ηλεκτρικής ενέργειας βοήθησε στην ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής ψύξης. Ηλεκτρικό ψυγείο του 1927 με το μηχανισμό στο πάνω μέρος του. Ήταν το πρώτο ψυγείο που φτιάχτηκε εξ ολοκλήρου από ατσάλι και δεν χρησιμοποιήθηκε ξύλο.

3 Ένα ψυγείο περιλαμβάνει δύο χώρους:
1. θάλαμο συντήρησης τροφίμων για λίγες μέρες ράφια θήκες στην πόρτα για τοποθέτηση μπουκαλιών αυγοθήκες φρουτολεκάνες φωτισμό θερμοστάτη 2. Θάλαμο κατάψυξης για συντήρηση πολλών ημερών συρτάρια ή ενιαίο χώρο για τοποθέτηση τροφίμων

4 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ Όταν βάζουμε νερό στο δέρμα μας κάνει να νιώθουμε δροσιά. Αυτό συμβαίνει γιατί καθώς εξατμίζεται, απορροφά θερμότητα. Το οινόπνευμα μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο δροσεροί, γιατί εξατμίζεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία. H ψύξη στο ψυγείο επιτυγχάνεται με την εξάτμιση ενός υγρού (ψυκτικό υγρό), που εξατμίζεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

5 1. Το ψυκτικό υγρό εισέρχεται στο χώρο του ψυγείου.
2. Το υγρό περνά από τον θάλαμο ψύξης, απορροφά τη θερμότητα των τροφίμων και εξατμίζεται. 3. Το αέριο συμπιέζεται στον συμπιεστή με αποτέλεσμα να αυξάνει η θερμοκρασία και η πίεση του. 4. Το αέριο ρέει μέσα από σωλήνες στο πίσω μέρος του ψυγείου, ψύχεται και μετατρέπεται πάλι σε υγρό. 5. Ο κύκλος ψύξης επαναλαμβάνεται.

6 Ίσως το μικρότερο ψυγείο του κόσμου
Ίσως το μικρότερο ψυγείο του κόσμου. Χωράει μόνο  ένα κουτάκι αναψυκτικού. Συνδέεται στην USB θύρα και το αναψυκτικό ή η μπύρα σας θα παραμείνουν παγωμένα για όση ώρα εργάζεστε στο pc σας.

7 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΨΥΓΕΙΑ Τα μισά ψυγεία που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν επικίνδυνες ουσίες τους υδροφθοράνθρακες (HFCs) που επιβαρύνουν το παγκόσμιο κλίμα, καταστρέφοντας το όζον στη στρατόσφαιρα. Τα "πράσινα" ψυγεία (Greenfreeze) , αντιθέτως, περιέχουν για ψυκτικό το ισοβουτάνιο (R600a), που δεν καταστρέφει το όζον, ούτε συνιστά απειλή για το κλίμα της Γης.

8 ΕΤΙΚΕΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα ψυγεία πρέπει να έχουν μία ετικέτα που κατατάσσει τη συσκευή σε μία κατηγορία από το Α (αποδοτικότερη) έως το G (μη-αποδοτική). Η παραγωγή ενέργειας στη χώρα μας βασίζεται κυρίως στην καύση του λιγνίτη και του πετρελαίου. Έτσι, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ρυπαίνει την ατμόσφαιρα και επιβαρύνει το παγκόσμιο κλίμα. Συνεπώς, πρέπει να αγοράζουμε ψυγεία που ανήκουν στις ενεργειακές κατηγορίες Α και Β. Το όφελος δεν θα είναι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά και οικονομικό.

9 Πώς θα φανταζόσασταν ένα ψυγείο στο μέλλον ;
Το μελλοντικό ψυγείο : θα καταχωρεί το περιεχόμενο του σε έναν υπολογιστή. θα μπορεί να σκανάρει το εσωτερικό του και να αναγνωρίζει τα τρόφιμα που περιέχει. θα έχει στην πόρτα του οθόνη που θα πληροφορεί τον χρήστη για το περιεχόμενό του. θα έχει την ικανότητα να πληροφορεί τον χρήστη και όταν δεν βρίσκεται στο σπίτι δηλ. θα στέλνει , ή SMS (Short Message Service) με την λίστα των προϊόντων που περιέχει ή αυτών που τελείωσαν ! θα μας πληροφορεί την ημερομηνίας λήξης ευπαθών προϊόντων με ένα απλό μήνυμα στο κινητό!

10 Ερωτήσεις 1. Πώς διατηρούσαν τα τρόφιμά τους οι αρχαίοι Ρωμαίοι ;
2. Τι συμβαίνει στο ψυκτικό υγρό όταν εισέρχεται στο ψυγείο και γιατί ; 3. Τι είναι η ετικέτα ενεργειακής σήμανσης ; 4. Ποιο ψυγείο σας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ;


Κατέβασμα ppt "Το ψυγείο Το ψυγείο είναι μία συσκευή που προορίζεται για οικιακή αλλά και για επαγγελματική χρήση. Το ψυγείo επιβραδύνει τη δράση των βακτηρίων (τα οποία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google