ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ Ε΄ & ΣΤ΄ΤΑΞΕΩΝ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Advertisements

Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Τάξης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Επιμορφωτικό σεμινάριο Ελκυστικό περιβάλλον μάθησης της Χειροσφαίρισης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τρίτη 12 Μαρτίου, ώρα 12:00 Αθλητικό και Πολιτιστικό.
Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Χαλκίδα 27 Φεβρουαρίου 2011.
Σωκράτης Μυλωνάς και Νικόλαος Ζάγγουλος Σεπτέμβριος 2013
Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» στο πλαίσιο των αξόνων προτεραιότητας.
Συνάντηση Εκπαιδευτών Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στην Εκπαιδευτική Εφαρμογή της Πληροφορικής Άνοιξη 2008 Ομάδα Επιμόρφωσης Τ.Π.Ε.
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.
Ενημερωτική Συνάντηση με τους Υπεύθυνους ΣΕΦΕ
Teachers4Europe Χρύσα Παπαλαζάρου 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ  Αποτελεί ένα από τα τέσσερα τμήματα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής.  Υπήρξε το πολυπληθέστερο.
1 ο Σεμινάριο Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης Διαιτητών Η Α.Ε.Π. “Ακαδημία των Σπορ”, η Ε.Σ.Σ.Π. και η Ε.Σ.Ο σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας.
Γιώργος Ζησιμόπουλος, ΕΚΦΕ Αιγίου 7-8 Ιουλίου 2014 Αθήνα, Stanley Hotel Επιμορφωτική διημερίδα για τους Υπευθύνους των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών.
Χριστιάνα Μενοίκου Σύμβουλος Επιστήμης, ΥΠΠ Νοέμβριος 2007 Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ως εργαλείο μάθησης και αξιολόγησης στο μάθημα της επιστήμης. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Η Διδασκαλία των ΤΠΕ στα Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
Επιμόρφωση Β΄ επιπέδου στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία Νότα Σεφερλή
Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χίου
5η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 Πέμπτη 3 Μαΐου 2012.
Καλώς ορίσατε στη 2 η εκδήλωση στη 2 η εκδήλωση για τις για τις Φυσικές Επιστήμες.
Επιμορφωτικό -Βιωματικοσεμινάριο Η χειροσφαίριση στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Τρίτη 16 Δεκεμβρίου2014, ώρα 12:00 3ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.
Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Δραστηριότητες από 1/9/2003 έως 3/5/2010.
Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Δραστηριότητες από 1/9/2003 έως 3/5/2012.
Προγραμματισμός σχολικού έτους Ερωτήματα, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Καλωσορίσατε στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας
Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά Πράξη «ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ»
Ε.Κ.Φ.Ε ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Διδασκαλείο Δ.Ε. ¨Αλέξανδρος Δελμούζος¨ Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Καλώς ορίσατε στην 4η εκδήλωση στην 4η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα.
8η 2015 Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες Παγκόσμιο έτος εδάφους
Δρ. Ιωάννης A. Αποστολάκης Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Α’ Αθήνας Δρ. Ιωάννης A. Αποστολάκης Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Α’ Αθήνας
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ
1 ο Δημ. Σχ. Αμπελοκήπων. « Οι μικροί γεωργοί » Την Τρίτη τα τμήματα της Β και Δ τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό βιωματικό.
Α.Β. Μουμτζάκης, η δράση και το έργο του κατά την πρώτη δεκαετία της μεταρρύθμισης Δίον, 4-6 Νοεμβρίου : 35 χρόνια από τη γλωσσοεκπαιδευτική.
Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας Δραστηριότητες από 1/9/2003 έως 5/5/2011.
Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στα Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης του Ν. Καρδίτσας Σεραφείμ Μπίτσιος, Φυσικός, υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Καρδίτσας.
Ε ΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Υ ΛΙΚΟ Χ ΗΜΕΙΑΣ ΣΤΗ Β /θμια Ε ΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Δρ. Γεωργιάδου Αναστασία Δρ. Γεωργιάδου Αναστασία Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αναβρύτων Δρ. Γεωργιάδου.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Γιάννης Δ. Καραντζής τ. Επίκουρος Καθηγητής ΠΤΔΕ Μάιος 2016.
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Καλώς ορίσατε στην εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες.
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
Απολογισμός σχολικού έτους & Προγραμματισμός σχολικού έτους
Συγκριτικά στοιχεία ελληνικής και διεθνούς νομοθεσίας
«Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο»
Περιγραφή Εκπαιδευτικός, ενόψει του Σαββατοκύριακου, έχει μεταβεί στο νησί όπου είναι η μόνιμη κατοικία του. Τη Δευτέρα, τηλεφωνεί στο Διευθυντή και του.
Χορευτικό ταξίδι στο χρόνο και στον τόπο: από το βορρά στο νότο
Ένας Χρόνος ΠΕΑΠ Επίκουρη Καθηγήτρια Ευδοκία Καραβά
Μαρία Ζερβού Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Κέρκυρας
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Πειράματα Χημείας για το Λύκειο Σχολ. έτος
Πειράματα Φυσικής για το Λύκειο Σχολ. έτος
Πειράματα Φυσικής για το Λύκειο Σχολ. έτος
Πειράματα Φυσικής για το Γυμνάσιο Σχολ. έτος
Πειράματα Φυσικής για το Γυμνάσιο Σχολ. έτος
Α’ & B’ τετράμηνου Πειράματα Βιολογίας
Πειράματα Χημείας για το Λύκειο Σχολ. έτος
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
Το εκφε σε αριθμους Στοιχεία από τις εκθέσεις δραστηριοτήτων (δες εδώ και εδώ) και τις 10 εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες του ΕΚΦΕ Καρδίτσας (δες.
1 ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Νηπιαγωγείο Λουσικών
«Γνωρίζοντας το μελλοντικό μου σχολείο» 71o Νηπιαγωγείο Πατρών
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
Νηπιαγωγείο Μαυρομανδήλας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ Ε΄ & ΣΤ΄ΤΑΞΕΩΝ

Οι δραστηριότητες του Ε.Κ.Φ.Ε. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ 75 Σχολικές Μονάδες του νομού Καρδίτσας. Σ’ αυτές: Ενημερώθηκαν οι Διευθυντές και οι Εκπαιδευτικοί για τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες του Τμήματος Πρωτοβάθμιας του Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας. Τακτοποιήθηκαν και επισκευάστηκαν όργανα και πειραματικές συσκευές Ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, που διδάσκουν τα φυσικά, στον τρόπο χρήσης των πειραματικών οργάνων και των υλικών.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ Απομακρύνθηκαν οι παλιές και κατεστραμμένες χημικές ουσίες, που δεν χρησιμοποιούνται για τα πειράματα του Δημοτικού και ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνες. Πραγματοποιήθηκαν πειράματα με τμήματα Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. Έγινε επίδειξη της συλλογής «ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ» Μοιράστηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ Δημ. Σχολείο Προδρόμου

Εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους επισκέφθηκαν το εργαστήριο και πραγματοποίησαν πειράματα που αφορούσαν τα Φυσικά Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων «ΕΡΕΥΝΩ & ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ» 2212 μαθητές από 134 τμήματα ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ Ε.Κ.Φ.Ε.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ Ε.Κ.Φ.Ε

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν 18 επιμορφωτικές συναντήσεις, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους, εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα «ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ» στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Συμμετείχαμε ως Ε.Κ.Φ.Ε. Τμήμα Πρωτοβάθμιας στο Συνέδριο που έγινε στο Κ.Π.Ε. Μουζακίου στις 30/11/2007 με τίτλο: «Ενέργεια και Εκπαίδευση, Δράσεις στο Σχολείο». Το θέμα της εισήγησής μας ήταν: «Η διδασκαλία της έννοιας της ενέργειας στο Δημοτικό Σχολείο»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ Κ.Π.Ε. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Κατά το σχολικό έτος 2006 – 2007 έγινε συγγραφή και παραγωγή βιβλιοδετημένων σημειώσεων και ενός CD, τα οποία μοιράστηκαν σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ISBN:

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Το Σεπτέμβριο του 2008 μοιράστηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού Καρδίτσας ένα διπλό DVD με βιντεοσκοπημένα πειράματα για τα φυσικά των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, συνολικής διάρκειας 2 ωρών. Τα έξοδα καλύφθηκαν από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Καρδίτσας και η βιντεοσκόπηση έγινε στο ΕΚΦΕ με ερασιτεχνικά μέσα.

Ο συνεργάτης του Ε.Κ.Φ.Ε. κ. Μαντζιάρας Χριστόφορος, φυσικός, και ο αποσπασμένος της Π.Ε. Ντελής Ιωάννης, Δάσκαλος – Φυσικός, κατά τη βιντεοσκόπηση των πειραμάτων.

«ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ» Συλλογή με όργανα και υλικά που καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα των πειραμάτων. Μέσα περιέχει οδηγίες για την εύκολη δημιουργία του καθώς και αλφαβητικό κατάλογο όλων των υλικών.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ Σε τακτικά χρονικά διαστήματα γίνονται δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο με θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες του Ε.Κ.Φ.Ε. γενικά και ειδικά το Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Με την αρωγή της Πολιτείας και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, δημιουργήθηκαν δύο νέα Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο 7 ο και στο 5 ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας και δόθηκαν προς χρήση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΟ 7 ο ΔΗΜ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κάμψη στην επισκεψιμότητα του σχ έτους 2007 – 08 οφείλεται στο γεγονός ότι έλειψα με αναρρωτική άδεια λόγω ατυχήματος για ενάμισι μήνα.