PTY1 2010-11 Τεχνικές για το χειρισμό των αρρώστων.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πόσο ασφαλή είναι (ή πρέπει να είναι) τα γεωτεχνικά έργα
Advertisements

ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Διαχείριση εργασιακού άγχους στην COMPUSMART Διαχείριση εργασιακού άγχους στην COMPUSMART Ινστιτούτο Εργασίας, Υγείας και Οργάνωσης (I-WHO) Πανεπιστήμιο.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΕΠΕ 3/6/2008 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
Πρακτική Άσκηση και Μαθητεία σε χώρες της Ε.Ε.
ΟΡΟΛΟΓΙΑ Movement Studies 2010 MARIOS MITSIOU PT, MSc
Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
Διεπαγγελματική μάθηση στόχοι?
Παπαδάκη Αθανασία-Σίντι Φυτσιλή Ευγενία Γιαννή Μυρσίνη-Ειρήνη
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Μαρια Κουτάτζη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012.
Η Κίνηση στη Φυσικοθεραπεία
Εβδομάδα 8 Γ. Κρεκούκιας MSc
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Σπύρος Κίντζιος.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
2010/11 IST/UH ΚΜ  Αναγνώριση των ανατομικών και φυσιολογικών παραγόντων που συμβάλλουν στη φυσιολογική κίνηση  Σκιαγράφηση του πως αυτά.
Θεμελίωση της πρακτικής φυσικοθεραπείας
ΟΙ «ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ» ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
Φυσιολογική Κίνηση: Εισαγωγή
Foundations for Physiotherapy Practice Ανάλυση της Στάσης
Δυναμική ενέργεια Ενέργεια ταλάντωσης.
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑLZHEIMER
ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ-ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ ΜΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
Movement Studies Week 3 Verveniotis P
Claim-Support- Question Iσχυρίζομαι- Υποστηρίζω – Ρωτώ.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
Άσκηση και Διατροφή. Η άσκηση ωφελεί κάνει όμορφο κορμί Αρκεί να σκεφτείς τα θαύματα που κάνει για σένα : Βοηθά στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος:φτιάχνει.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΣΤΗ ΜΥΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Πειθαρχία.
Ο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ. Ρόλος και Λειτουργίες  Θεραπευτικός ή αποκατάστασης  Προληπτικός  Εκπαιδευτικός.
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Μέθοδοι οργάνωσης νοσηλευτικής εργασίας Κατά ασθενή μέθοδος
Χειρισμός Ασθενών Σενάρια Μαρσέλου Ελένη. Χειρισμός ασθενών  Για το κάθε σενάριο για να είναι ολοκληρωμένη η απάντησή σας πρέπει να αναφέρεστε στο TILEE!
Η Εκπαίδευση του Ασθενή. Στόχοι της Εκπαίδευσης του Ασθενή Πρόληψη της ασθένειας Προαγωγή της υγείας Προαγωγή γνώσεων που αφορούν την ασθένεια, τη διατροφή,
Γυμνάστρια\Γυμναστής Ορισμός: Ο γυμναστής φροντίζει για την σωματική άσκηση και καλή φυσική κατάσταση των αθλητών ή άλλων ατόμων, προτείνοντας και εφαρμόζοντας.
Ρυθμική γυμναστική Κωνσταντίνα Μάστορα ΓΠ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ● ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ! ● 1 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ● 2 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ(2-6)ΑΤΟΜΑ.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ. Βοτανοθεραπεία Η χρήση των βοτάνων για θεραπευτικούς σκοπούς χάνεται στην αρχαιότητα. Τα βότανα χρησιμοποιούνται σαν συστατικά.
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 024 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ Διδάσκοντες.
Μάλαξη με δακτυλική πίεση (trigger point)
Διάλεξη : είναι η μετάδοση γνώσεων από τον δάσκαλο στο μαθητή με το λόγο, την επίδειξη αντικειμένων, την υποδειγματική εκτέλεση δεξιοτήτων ( πνευματικών.
Καταιγισμός ιδεών Συνιστάται για την πολυεπίπεδη εξέταση ζητήματος ή κεντρικής έννοιας, μέσω της παρακίνησης των εκπαιδευόμενων να προβούν σε ελεύθερη,
Σκοποί αγωγής υγείας-συμβουλευτικής  Διατήρηση σωματικής ισορροπίας ατόμου: υγιεινή, διατροφή, άσκηση  Διατήρηση ψυχικής-κοινωνικής ισορροπίας ατόμου-
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Ανακαλυπτική μάθηση Γνώση προϊόν του μαθητή Διαδικασία ανακάλυψης η έρευνα για τον εντοπισμό του ακαθορίστου Μέσα από τα ερεθίσματα που του δίνει ο εκπαιδευτικός.
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Συνηγορία Υπευθυνότητα/ευθύνη Συνεργασία Στάση φροντίδας
ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ & ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
1.
PROJECT Ηλίας Δημάκης Φίλιππος Γκοτσόπουλος
Προδιαγραφές σωστής εφαρμογής
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Βασικοί μύες Οι εκτείνοντες του κορμού διαχειρίζονται το βάρος του κορμού και του αντικειμένου. Οι εκτείνοντες ισχίου και γόνατος αναλαμβάνουν την κίνηση.
Ρευματολογικό ιατρείο εμπειρία φοιτητή
Στο Σχολείο μας, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες: - Μουσική Ομάδα, - Θεατρική Ομάδα, - Κινηματογραφική.
Μάθημα: «Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ» Παρουσίαση Μαθήματος
Project B3 Τορομάνι Εριόνα Τσεσμετζή Μαρία-Ζωή Τσιπώτη Μαρία
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
Οσφυαλγία Τσιμπλάκης Γεράσιμος Φυσικοθεραπευτής - Εκπαιδευτικός.
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 08:30-09:30 09:00-10:00 09:30-10:30 10:00-11:00
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Ομάδα Πρεσβευτών eSafetyLabel+
Αποσυνδετικές διαταραχές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

PTY Τεχνικές για το χειρισμό των αρρώστων

Στόχοι του μαθήματος Κατανόηση της ευρύτητας των μυοσκελετικών κακώσεων που καταλογίζονται σε φυσικοθεραπευτές και της ευπάθειας της Σ.Σ Περιγραφή των ανατομικών δομών που προσφέρουν κινητικότητα και σταθερότητα στη Σ.Σ και συζήτηση του ρόλου που οι αυτές οι δομές μπορεί να παίξουν ρόλο στις διάφορες ανατομικές θέσεις. Περιγραφή των βιομηχανικών αρχών που εφαρμόζονται με στόχο τον ασφαλή χειρισμό των ασθενών? Παρουσίασε μια ασφαλή /σταθερή στάση που μπορεί να εφαρμοσθεί στις δραστηριότητες χειρισμών που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις μυοσκελετικές κακώσεις Αναγνώριση των απαγορευμένων τεχνικών

Τεχνικές Αξιολόγηση κινδύνων Για να εργάζεστε με ασφάλεια χρειάζεται να προσδιορισθεί  Τι είναι απαραίτητο για τον κάθε ασθενή σε κάθε στιγμή  Αριθμός ατόμων και απαραίτητος εξοπλισμός  Μια μορφή αξιολόγησης κινδύνων που συχνά χρησιμοποιείται είναι το TILEE

T ask / λειτουργικός στόχος I ndividual / εξατομίκευση L oad / επιβάρυνση E nvironment / περιβάλλον E quipment / εξοπλισμός

Ποιες είναι οι δυνατότητες μας?  Σωματικά  Ψυχολογικά  Θεωρητικά Χειρισμός ασθενών

Σωματικά Κάκωση / ασθένεια Ειδικευμένη περίπτωση πχ εγκυμοσύνη Ιστορικό κάκωσης / ασθένειας Σωματότυπος Μυοσκελετική δύναμη / αντοχή Περιορισμός από προστατευτική ενδυμασία, πχ γάντια, ιατρικές ρόμπες

Ψυχολογικά Συναισθήματα που αλλάζουν τη διάθεση  Κόπωση  Κακή διάθεση  Υπερβολικά καλή διάθεση

Θεωρητικά Επίπεδο εκπαίδευσης?  Εργασία  Γνώσεις  Εμπειρία

Απαγορευμένες τεχνικές

Κινητικότητα στην Ο.Μ.Σ.Σ Για κάθε κίνηση της Ο.Μ.Σ.Σ σκέψου ποιες δομές συμμετέχουν Στην κίνηση Στην έναρξη της κίνησης Στον περιοσρισμό της κίνησης

Κος ? Ο Κος ? στη διάρκεια της κηπουρικής του εργασίας εκτελεί παρατεταμένη κάμψη στην Ο.Μ.Σ.Σ. αποτέλεσμα την εμφάνιση πόνου στην περιοχή. Ποιες δομές προκαλούν τον πόνο? Γιατί αυτές οι δομές επηρεάζονται – σκέψου από τις γνώσεις πού έχεις ήδη αποκτήσει ως τώρα?  Κέντρο βάρους  Βάση στήριξης  Μύες / εύρος τροχιάς / σε ποιο εύρος τροχιάς οι μύες εργάζονται πιο δυνατά / ομάδες μυών που εργάζονται πιο δυνατά

Κηπουρική Τι θα τον συμβούλευες για το μέλλον, σε ότι αφορά την εργασία του?

Εφαρμογή Σκέψου για το δικό σου σώμα Πώς θα είστε μετά από αυτό? Ατομική φυσική κατάσταση? Προσαρμογή των χειρισμών στο σωματότυπο μας?

Η καλύτερη εφαρμογή  Δεν υπάρχει σαφής απάντηση…αλλά υπάρχουν…  Αρχές ….

Προσαρμογή Το σώμα σου είναι ευθύνη σου και η σημασία στο χειρισμό των ανθρώπων αντανακλάται στις πολλαπλές μελέτες για τις εργασιακές κακώσεις. Στη διάρκεια της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας προσάρμοσε το καλύτερο τρόπο εργασίας Γνώση της θεωρίας και εφαρμογής στην πράξη

Συμπέρασμα  Στο NMS1 θα αναπτύξουμε το σενάριο της Κα Μαρίας  Πάσχει από εκφύλιση στο ισχίο και χρειάζεται ολική αρθροπλαστική ισχίου  Ανάγκες της ασθενούς που θα συζητηθούν στο πρακτικό μέρος