Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Σπύρος Κίντζιος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Σπύρος Κίντζιος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Σπύρος Κίντζιος

2 Διδακτικός στόχος της πρώτης πειραματικής μικροδιδασκαλίας ΣτόχοςΣυνθήκεςΚριτήρια Αξιολόγησης Να μπορεί ο μαθητής να υπολογίσει- προσδιορίσει πότε ένα σώμα διαθέτει θετική, ουδέτερη και πότε αρνητική πλευστότητα αφού γνωρίζει τα μεγέθη της μάζας και του όγκου του. Απαιτείται μία ώρα στην τάξη για την υπενθύμηση των βασικών εννοιών της φυσικής όπως μάζα, όγκος, ειδ. βάρος, βάρος, άνωση και μία ώρα στο εργαστήριο για εφαρμογή-πείραμα. Φύλλο αξιολόγησης με έναν υπολογισμό ίδιου με την εφαρμογή του εργαστηρίου όπου αλλάζει το μέσο βύθισης (π.χ μέλι αντί νερού)

3 Τι ορίζω σαν δημιουργικότητα στο μάθημα που διδάσκω; Η ικανότητα που αποκτούν οι μαθητές να εξηγούν, σχετικά με το μάθημα φαινόμενα, που έβλεπαν και δέχονταν χωρίς να ξέρουν το γιατί. Δηλαδή να παράγουν σκέψη. «Δημιουργικότητα είναι το συστατικό που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο εξαίσιο και το μη εμπνευσμένο, ανάμεσα στο πρωτοποριακό και το τετριμμένο.»

4 Ενθάρρυνση της δημιουργικότητας Αφύπνιση της περιέργειας μέσα από: προβολή video, φωτογραφίες αφήγηση ενός συμβάντος και διαλογική συζήτηση για το τι ακριβώς συμβαίνει στα παραπάνω, ή μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, ένα πείραμα ή τελικά και μέσα από μια εκπαιδευτική επίσκεψη.

5 Μεθόδοι – στρατηγικές – τεχνικές για την ενεργοποίηση εσωτερικών κινήτρων Game based learning Video Ανάθεση έργου στην τάξη ανά ομάδες Παρουσίαση αντικειμένου για την αφύπνιση της περιέργειας

6 Προφίλ σύμφωνα με τη θεωρία πολλαπλής ευφυΐας του Gardner Σίγουρα δε διαθέτω τη μουσική νοημοσύνη ενώ από όλα τα άλλα που αναφέρει ο Gardner εκτιμώ πως σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό τα παρακάτω: Κατανόηση οδηγιών και σημασιών λέξεων Μνήμη και ανάμνηση Αναγνώριση περιληπτικών σχεδίων Επαγωγικός και απαγωγικός συλλογισμός Οξυδέρκεια στις σχέσεις και στις συνδέσεις Εκτέλεση σύνθετων υπολογισμών

7 Προφίλ σύμφωνα με τη θεωρία πολλαπλής ευφυΐας του Gardner Νοερές συλλήψεις και αναπαραστάσεις. Προσανατολισμός στο χώρο. Χειρισμός αναπαραστάσεων και εικόνων. Γραφικές αναπαραστάσεις Θεώρηση των πραγμάτων από διαφορετική οπτική γωνία. Αβίαστος έλεγχος των κινήσεων. Έλεγχος προσχεδιασμένων κινήσεων.

8 Προφίλ σύμφωνα με τη θεωρία πολλαπλής ευφυΐας του Gardner Αποτελεσματική προφορική και μη επικοινωνία. Επισήμανση και ανάλυση των διαφορών μεταξύ των άλλων. Ευαισθησία στις διαθέσεις, κίνητρα, συναισθήματα και ψυχοσύνθεση των άλλων. Συνεργατική δουλειά σε ομάδες. Ικανότητα διάκρισης των σημαντικών ενδιαφερόντων και συμπεριφορών των άλλων. Δημιουργία και διατήρηση συνεργασίας

9 Σημείο ενδιαφέροντος Game based learning αμεσότητα μαθητικοκεντρικό μοντέλο μάθησης ομαδικότητα συναγωνιστικότητα


Κατέβασμα ppt "ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Σπύρος Κίντζιος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google