ΓΥΑΛΙ Σχολείο: 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης Μέλη Ομάδας: Δερδελάκου Τζένη

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
O όπου κι αν κοιτάξουμε γύρω μας υπάρχει πλαστικό o Είναι μέρος των ρούχων μας, των γυαλιών μας, των δοντιών, των υπολογιστών, των τηλεφωνικών συσκευών,
Advertisements

 Τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή.
ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ Ή ΤΙΤΛΟΔΟΤΗΣΗ ;
Γυαλί.
Ένταξη Προοπτικού σε Φωτογραφία Ε.Μ.Π. Γεωμετρικές Απεικονίσεις και Πληροφορική Κουρνιάτης Ν.
Επιμελήτρια : Μάγδα Δαστερίδου
ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ Σωτηριανάκος Κωνσταντίνος Και Νικόλαρος Κωνσταντίνος
Γυαλί Το γυαλί είναι υλικό στερεό και άμορφο, δηλαδή δεν παρουσιάζεικρυσταλλική δομή. Είναι ημιδιάφανο ή διάφανο, εύθραυστο, άκαμπτο και σκληρό. Λόγω της.
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ.
Πυρίτιο είναι το δεύτερο σε αναλογία στοιχείο στο στερεό φλοιό της Γης. σε αντίθεση με τον άνθρακα δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση.
ΠΥΡΙΤΙΟ.
Όξινη βροχή Όξινη βροχή ονομάζεται το φαινόμενο των ασυνήθιστα όξινων μετεωρολογικών κατακρημνισμάτων, όπως π.χ. βροχή, χαλάζι, χιόνι, ομίχλη, πάχνη, ως.
Οψιανοσ ή Οψιδιανοσ.
Πυριτιο Βενετία Τσαγκαρούλη Μαριτίνα Τσαγκαρούλη Δήμητρα Λυμπεράκου
Εργαστηριακές ασκήσεις στα Βιομηχανικά Ορυκτά περιόδου 2008 [1η & 2η άσκηση] Πέμπτη 28/2/2008: Εισαγωγή Πέμπτη 6/3/2007: Παν/πολη- περιφερειακή Υμηττού:
Τι είναι χαρτογράφηση-πως λειτουργεί- κατηγορίες
Γυαλί Το γυαλί είναι υλικό στερεό και άμορφο, δηλαδή δεν παρουσιάζεικρυσταλλική δομή. Είναι ημιδιάφανο ή διάφανο, εύθραυστο, άκαμπτο και σκληρό. Λόγω της.
9. ΦΑΚΟΙ & ΟΠΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.
ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ
ΧΑΡΤΙ Παραγωγή / Είδη χαρτιού
ΕΝΩΣΕΙΣ Ο όρος οξείδιο αζώτου Με τον όρο οξείδια του αζώτου εννοούνται ενώσεις του αζώτου με το οξυγόνο. Μονοξείδιο οξείδιο (NO) Διοξείδιο αζώτου (ΝΟ2)
Νόμοι αερίων.
ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ
Οπτικές Ίνες Οι οπτικές ίνες είναι λεπτά νήματα τα οποία κατασκευάζονται από γυαλί ή από πλαστικό .Το σχήμα τους είναι κυλινδρικό και η διάμετρος τους.
ΣΕΙΣΜΟΣ.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
Η Ανακύκλωση Ά Λυκείου Καστελίου Σπύρος Πετράκης
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
Κανελλοπούλου Δέσποινα
ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Χριστίνα Τσινόλη , Ειρήνη Ταμπάκη
Το γυαλί.
ΓΥΑΛΙ.
ΓΥΑΛΙ Ρουμελιώτης Αναστάσιος Τρουγκάκου Δήμητρα Σβολόπουλος Κων/νος
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης: Μετρήσεις Θερμοκρασίας – Η Βαθμονόμηση Ηλ
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
Γυαλί – γυάλινη συσκευασία
Χημική αντίδραση.
Ως τώρα ασχοληθήκαμε με τα μεγέθη Μήκος (L) Εμβαδόν (S) και Όγκο (V) Με τη μέτρηση τους μπορέσαμε να απαντήσαμε σε ερωτήματα σαν τα παρακάτω: Πόσο μακριά.
Κανελλόπουλος Γιώργος
ΕΡΓΑΣΙΑ Γυαλί Καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Κόγια 2015
 Το πυρίτιο (Silicium) είναι το χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο Si, ατομικό αριθμό 14 και ατομική μάζα 28,0855 amu. Είναι ένα μεταλλοειδές που ανήκει.
ΓΥΑΛΙ Εργασία Χημείας Γ’Γυμνασίου Κακογιάννης Νικος Γ2.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΜΕΤΣΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ 1.
Τεχνολογία Δομικών Υλικών
Τεχνολογία Δομικών Υλικών
Ο ΟΓΚΟΣ Πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα
Πληροφορική και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση
Γραφιστικός Σχεδιαμός
Διδακτικές ενέργειες Επίδραση της θερμοκρασίας
Τεχνολογία Δομικών Υλικών
Ο ΟΓΚΟΣ Πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα
ΓΥΑΛΙ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες.
Τεχνολογία Δομικών Υλικών
2η Εργαστηριακή Άσκηση Θέμα: Βαρύτητα Μιχαηλίδου Κυριακή Α.Ε.Μ.:4060
ΟΠΤΙΚΗ Οπτική ονομάζεται ο κλάδος της Φυσικής που μελετά τη συμπεριφορά και τις ιδιότητες του φωτός, ενώ επιπλέον περιγράφει και τα φαινόμενα που διέπουν.
ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΛΑΣΗ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ
Γιάννης Β. Ντελής Δάσκαλος – Φυσικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Φ.Ε Καρδίτσας.
Τεχνικές βασισμένες στην Εξάχνωση
Το πυρίτιο Ιδιότητες και χρήσεις.
Ηφαιστεια αγγελικη & χριστιανα Στ΄2.
Χυτοσίδηροι Θωμάς Μπενέτος Καθηγητής Εφαρμογών.
ΦΩΣ & ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΦΥΣΙΚΗ 4193 ΓΑΖΕΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
Γραφιστικός Σχεδιαμός
Διάφορες συσκευές. Συσκευή αυτόματης μέτρησης Τ.Κ.Ε. (ταχύτητα καθίζησης ερυθρών) Η μέτρηση της ΤΚΕ γίνεται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μηχανήματος, με.
Συσκευές ηλεκτροφόρησης. Ηλεκτροφόρηση Αναλυτική μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως στη βιολογία και στην ιατρική για το χωρισμό – σπάσιμο – διάλυση.
Το γυαλί… Εργασία στο μάθημα της χημείας για το πυρίτιο
Εξαιρετικά πειράματα με απλές και φθηνές ιδιοκατασκευές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΓΥΑΛΙ Σχολείο: 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης Μέλη Ομάδας: Δερδελάκου Τζένη Μέλη Ομάδας: Δερδελάκου Τζένη Θεοφανοπούλου Μαριλέττα Αλεξοπούλου Ιωάννα Καρκαμπάση Αθηνά Καθηγήτρια: κ. Κόγια

Τι είναι το γυαλί;; Το γυαλί είναι ένα φυσικό προϊόν. Παράγεται από την τήξη σόδας (NaCO3) ή ποτάσας και άμμου. Προστίθεται ασβέστιο και άλλα υλικά. Τα παραπάνω υλικά είναι πολύ κοινά και διαδεδομένα στον φλοιό της γης.

Ιστορική Αναδρομή  Η ανακάλυψη του γυαλιού - 5000 π.χ. Φυσικό γυαλί υπήρχε από πάντα. Δημιουργήθηκε όταν συγκεκριμένα είδη πετρωμάτων έλειωναν , σαν αποτέλεσμα φαινομένων πολύ υψηλής θερμοκρασίας όπως ηφαιστειακές εκρήξεις, χτυπήματα κεραυνών ή πτώσεις μετεωριτών, τα οποία κατόπιν ψύχονταν ταχύτατα και στερεοποιούνταν.

Ιδιότητες Γυαλιού Στερεό υψηλής σκληρότητας (7 στην κλίμακα Mohs).  Μη κρυσταλλικής δομής άμορφο υλικό.  Εύθραυστο.  Διαφανές για το φάσμα του ορατού φωτός.  Δυσθερμαγωγό και μονωτικό υλικό.

Τύποι Γυαλιού Βασικοί Τύποι Γυαλιού: Κοινό γυαλί : Το κοινό γυαλί είναι φθηνό στην κατασκευή του και παρουσιάζει οπτικές και φυσικές ιδιότητες κατάλληλες για την κατασκευή κοινών αντικειμένων, όπως υαλοπίνακες και οικιακά σκεύη (ποτήρια, φιάλες, δοχεία τροφίμων). Γυαλί μολύβδου: Έχει υψηλή ανθεκτικότητα, τα αντικείμενα που δίνει είναι εξαιρετικά στιλπνά και παρουσιάζει υψηλό δείκτη διάθλασης. Οι δύο τελευταίες ιδιότητες το κάνουν υλικό ιδιαίτερα κατάλληλο για την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων αλλά και (ακριβών) ειδών οικιακής χρήσεως, όπως ποτήρια, ανθοδοχεία κτλ. O μόλυβδος είναι δηλητηριώδες υλικό, αλλά επειδή τα άτομά του είναι ολοσχερώς εγκλωβισμένα στη μοριακή δομή του γυαλιού, δεν επιφέρει καμία απολύτως βλάβη στην ανθρώπινη υγεία Γυαλί βορίου: Είναι γνωστότερο με την εμπορική ονομασία «Pyrex».  Η παρουσία βορίου και το μικρό ποσοστό αλκαλίων κάνουν το γυαλί αυτό ανθεκτικό στις απότομες μεταβολές θερμοκρασίας και περισσότερο δύστηκτο. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή εργαστηριακών οργάνων και συσκευών, συσκευασίες φαρμακευτικών προϊόντων, σε λαμπτήρες υψηλών αποδόσεων (π.χ. προβολέων) αλλά και για οικιακές εφαρμογές (σκεύη Pyrex, τα οποία δεν θραύονται κατά το μαγείρεμα).

Ειδικοί Τύποι Γυαλιού Κεραμικό γυαλί:  Είναι γυαλί με οξείδια του αργιλίου και του λιθίου να συμμετέχουν στη σύστασή του και, λόγω θερμοανθεκτικότητας, έχει βρει εφαρμογή ως πυρίμαχο διάφανο υλικό σε θύρες κλιβάνων, κατόπτρων τηλεσκοπίων, υαλοποίησης πλακιδίων διαστημοπλοίων, αλλά και σε οικιακές συσκευές (υαλοκεραμικές εστίες μαγειρέματος κτλ.). Οπτικά γυαλιά:  Δεν έχουν σταθερή σύσταση, αλλά αυτή ποικίλει ανάλογα με τον τύπο που απαιτείται κάθε φορά. Τα συναντούμε στην κατασκευή γυαλιών οράσεως και ηλίου, σε συσκευές όπως φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες και μικροσκόπια (κατασκευή φακών) και σε συσκευές ακριβείας (οπτικά όργανα πλοήγησης, κάτοπτρα, τηλεσκόπια κτλ.).

Πλεονεκτήματα Γυαλιού Μπορεί να γίνει σε διάφορα μεγέθη και αντικείμενα. Μπορεί να είναι χρωματισμένο ή άχρωμο . Δεν σκουριάζει .

Μειονεκτήματα Γυαλιού Ένα ακριβό υλικό. Λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες. Είναι εύθραυστο , σπάει εύκολα .

Έργα Τέχνης από γυαλί

Βιβλιογραφία www.wikipedia.org Εγκυκλοπαίδεια Δομή Εικόνες Google