ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ Κ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ Πέτρος Γεωργιάδης Σύμβουλος Επιστήμης, Υ
Advertisements

Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
3o ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
Νοέμβριος 2009 Κατερίνα Φυτράκη Φιλόλογος ΜΑ
Φιλοσοφία Ενσωμάτωσης των ΤΠΕ
Θερμότητα Πέτρος Γεωργιάδης Σύμβουλος Επιστήμης, Υ.Π.Π.
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
“ Εγχειρίδιο” εύχρηστων εφαρμογών για την εκπαιδευτική πράξη.
Η Εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΦΟΥ (ΝΕΟΦΥΤΕΙΟ)
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Δουλεύοντας με Σχέδια Εργασίας – Η μέθοδος Project Γιάννης Ρουσσάκης / Μαρία Κουτάτζη.
Ήχος Πέτρος Γεωργιάδης Σύμβουλος Επιστήμης, Υ.Π.Π.
Διδακτικά οφέλη από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στην τάξη
1 Η σύνδεση των γλωσσών με χώρες και πολιτισμούς και οι συνέπειές της στις στάσεις και τα κίνητρα για εκμάθηση: συμπεράσματα μιας έρευνας σε μαθητές 5.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Τι μπορεί να περιλαμβάνει η παρουσίαση; παιχνίδι ρόλων, αφήγηση,
Εφαρμογές των νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση
Ενότητα 2.2 Σύγχρονες προσεγγίσεις στη Διδακτική μεθοδολογία
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
«Περισσότερες Εμπειρίες, Περισσότερες Γνώσεις, Περισσότερη Χαρά»
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
Πέτρος Γεωργιάδης Σύμβουλος Επιστήμης, Υ.Π.Π.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Ανδρέου
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Πανηγύρι Επιστήμης Παρουσίαση για γονείς
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
Σχεδίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με την αξιοποίηση των ΤΠΕ Οι ΤΠΕ χαρακτηρίζονται ως μέσο αναδιομόρφωσης της εκπ/κής πρακτικής. Μέσο συμπληρωματικό.
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή στην προσχολική εκπαίδευση
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Δημιουργικότητα & Μαθηματικά
Προαγωγή δημιουργικότητας και καινοτομίας στην Επιστήμη στο Δημοτικό Σχολείο Η Επιστήμη προσφέρεται ιδιαίτερα για προαγωγή του πιο πάνω στόχου γιατί τα.
ΟΙ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ
Καλέμας Απόστολος, ΚΣΕ ΔΗΜΗΤΡΑ, Λάρισα Μάιος 2008 Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία Αναλυτικό.
Revelation Natural Art. εργαλείο γραφικών γενικής χρήσης με πολλαπλές σχεδιαστικές δυνατότητες δυνατότητες δημιουργικής γραφής σύνθεσης πρωτότυπων ιστοριών.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 1 η Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2012.
Διδασκαλια και Μαθηση με Χρηση ΤΠΕ
Θερινό σχολείο Εκπαιδευτική Ρομποτική και διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, στην Πληροφορική και την Υπολογιστική Επιστήμη, τα Μαθηματικά και την Επιστήμη.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΪΟΝ/0311/22) Έρευνα για αξιολόγηση λογισμικού Engino KidCAD για τη χρήση του.
Οι Μουσικές Δραστηριότητες
Η χρήση του Kidspiration στα Ελληνικά Θέμα « Ανθρώπινα Δικαιώματα »
Δικαιούχος φορέας Συμπράττοντες φορείς ● Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις αρχές παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, καθώς και στην απόκτηση.
«Μες του κάστρου τη σιγή, ιστορία ν΄ακουστεί…» τάξη: Ε΄ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
Φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να συνεργαστούμε με 15 διαφορετικά νηπιαγωγεία απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και με δυο από την Τουρκία και.
Εργασία στο μάθημα : Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο Καραμπότη Μαίρη.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Ε. Αλεξοπούλου, Ε.Π.ΠΑΙ.Κ., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Εκπαιδευτική Τεχνολογία, Πολυμέσα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΤΟ Ε. Π. ΠΑΙ. Κ. ΑΣΠΑΙΤΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ / Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
Συνέντευξη με νήπια.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ.
Πολυμέσα και Υπερμέσα στη Διδασκαλία και τη Μάθηση
Διερευνητική ανακαλυπτική μάθηση
Νεοελληνική Γλώσσα (ΝΠΣ)
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:
ΕΝΟΤΗΤΑ Δ΄: επίλυση προβλημάτων
Σχέδιο εργασίας & φάκελος αξιολόγησης
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ Στην τεχνολογική εκπαίδευση, η διδασκαλία μέσω επίλυσης προβλημάτων έχει γίνει το επίκεντρο των διδακτικών.
Η δραστηριότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Inspiring Science Education ( προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ Κ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ «Η προαγωγή της δημιουργικότητας δια της συνεργίας, της φαντασίας και της τεχνολογίας» Κ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 21 Ιανουαρίου 2009 Δημιουργική χρήση λογισμικών παρουσιάσεων στη διδασκαλία της Επιστήμης (π.χ. Powerpoint) Πέτρος Γεωργιάδης Σύμβουλος Επιστήμης, Υ.Π.Π.

Τα λογισμικά παρουσιάσεων μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στη διδασκαλία της Επιστήμης Ελκυστικό μέσο δ/λίας Εποπτικοποίηση, Χρώμα, Κίνηση, Γραφικά Ωστόσο θα πρέπει να έχουν υποστηρικτικό ρόλο στα πλαίσια της πειραματικής δ/λίας – ΟΧΙ διάλεξη Επιστήμης! Σημαντικό: Η παρουσίαση να προσφέρει ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ με τα παιδιά ...Μερικές ιδέες

Α. Science Concept Cartoons (Keogh & Naylor)

Βοηθήστε το χιονάνθρωπο! Μη φορέσετε το σακάκι στο χιονάνθρωπο. Θα τον κάνει να λιώσει! Δεν νομίζω το σακάκι να κάνει οποιαδήποτε διαφορά Νομίζω ότι το σακάκι θα τον κρατήσει κρύο και θα τον εμποδίσει να λιώσει! Μετάφραση από Naylor and Keogh (1999)

Αστροναύτης-μουσικός! Ο αστροναύτης της φωτογραφίας λατρεύει τη μουσική γι’ αυτό πήρε μαζί του στο διάστημα την κιθάρα του! Αυτό όμως έχει μπερδέψει τα παιδιά! Μπορείτε να τα βοηθήσετε; Στο διάστημα, επειδή δεν υπάρχει αέρας δεν μπορεί να ταξιδέψει ο ήχος. Ο ήχος της κιθάρας ΔΕΝ θα ακουστεί! Τι μας λες; Ο ήχος ταξιδεύει το ίδιο καλά στη Γη και στο κενό του διαστήματος. Και βέβαια θα ακουστεί η μελωδία! Εγώ νομίζω πως αν παίξει δυνατά θα τον ακούσουν ακόμη και οι εξωγήινοι!

Μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά; Έλλη Σίγουρα αν ανοίξουμε πιο μεγάλες τρύπες στο μπουκάλι, το νερό θα πεταχτεί πολύ πιο μακριά! Σοβαρά; Εγώ νομίζω ακριβώς το αντίθετο!! Το νερό θα πεταχτεί πιο μακριά αν στο μπουκάλι ανοίξουμε μικρότερες τρύπες! Διαφωνώ και με τους δύο! Το μέγεθος της τρύπας στο μπουκάλι δεν επηρεάζει το πόσο μακριά φτάνει το νερό! Γιάννης Κώστας

Εκπαιδευτική αξία Καλή μέθοδος αφόρμησης και εμπλοκής των παιδιών. Μπορούν να εξυπηρετήσουν ως έμμεσος στόχος ή ως πρόσθετο κίνητρο μάθησης. Δίνουν την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να εκφραστούν υιοθετώντας τη γνώμη ενός από τους ήρωες. Είναι εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια του/της εκπ/κού για εντοπισμό παρανοήσεων και εναλλακτικών ιδεών των παιδιών.

Β. Επίλυση προβλήματος & Διασύνδεση με την καθημερινή ζωή

Ο κύριος Κώστας είναι ηλεκτρολόγος Ο κύριος Κώστας είναι ηλεκτρολόγος. Έχει τα γενέθλιά του και η κόρη του η Μαρίνα σκέφτεται να του πάρει για δώρο ένα νέο εργαλείο για τη δουλειά του. Δυσκολεύεται όμως να διαλέξει! Μπορείτε να τη βοηθήσετε; ΤΙΜΗ: 7 € ΤΙΜΗ: 7 €

Πρόβλημα για τον Υπουργό Γεωργίας! Είστε ο/η Υπουργός Γεωργίας και έχουν φέρει στο γραφείο σας τα σχέδια για το νέο υδατοφράκτη που θα κατασκευαστεί. Ο υδατοφράκτης πρέπει να είναι στερεός αλλά και οικονομικός στην κατασκευή. Ποιο από τα τρία σχέδια θα επιλέξετε και γιατί; Η απόφαση είναι δική σας!

Σχέδιο Α Σχέδιο Β Σχέδιο Γ Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Σχέδιο Α Σχέδιο Β Σχέδιο Γ

Βραβεία και κύπελα!! Η κυρία Έλενα είναι εισαγωγέας αθλητικών βραβείων και κυπέλων. Κατά την τελευταία παραλαβή διαπίστωσε ότι ένα από τα είδη είναι ελαττωματικό και πρέπει να επιστραφεί! Μπορείτε να εντοπίσετε το πρόβλημα; Εικόνες από: www.trophies2go.com

Εκπαιδευτική αξία Πετυχαίνουν τη διασύνδεση του μαθήματος της Επιστήμης με την καθημερινή ζωή και τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Οι νέες επιστημονικές γνώσεις αποκτούν ουσιαστική αξία και χρησιμότητα. Προσφέρουν ευκαιρίες για την εφαρμογή και κριτική αξιοποίηση γνώσεων, επίλυση προβλήματος και λήψη απόφασης.

Άλλες δημιουργικές δραστηριότητες στα πλαίσια του μαθήματος της Επιστήμης Κατασκευές Συλλογές Αφίσες Επίλυση πραγματικού προβλήματος Συγγραφή παραμυθιού – ιστορίας Δραματοποιήσεις κ.α.