Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Ανδρέου 2009-2010.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Ανδρέου 2009-2010."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Ανδρέου 2009-2010

3

4 1. Εντοπισμός του προβλήματος (τι ανάγκη έχω) 2. Επεξήγηση της κατάστασης ή της εντολής που έχω για λύση ενός προβλήματος 3. Καθορισμός ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ (περιορισμοί – απαιτήσεις) για την επίλυση του προβλήματος. Οι προδιαγραφές αφορούν ως συνήθως μορφή, μέγεθος, λειτουργία, υλικά, κόστος, διαθέσιμος χρόνος κτλ.

5 Τομείς της έρευνας Τομείς της έρευνας - Ερευνώ πώς έλυσαν οι άλλοι το πρόβλημα (μελέτη κατασκευών) - Ερευνώ από βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, περιοδικά, internet - Ερευνώ από ανθρώπους που έχουν σχέση με το πρόβλημα (την κατασκευή που θέλω να κάνω)

6 Διαμέσου της έρευνας πρέπει να παίρνουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: - Ποιο μέγεθος θα έχει; - Από τι υλικά θα κατασκευαστεί; - Πώς θα λειτουργεί; - Πόσο θα κοστίσει; - Πώς θα συντηρείται; (κόστος συντήρησης) - Τι σχήμα θα έχει – εμφάνιση - Πόσο χρόνο θα μας πάρει για να το κατασκευάσουμε – τι είδους ενέργεια θα χρειάζεται για να λειτουργήσει κ.ά.

7 Επινόηση και σχεδιασμός τουλάχιστον 3 ιδεών που θα μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Επινόηση και σχεδιασμός τουλάχιστον 3 ιδεών που θα μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Τι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε τη δημιουργία ιδέων: Τι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε τη δημιουργία ιδέων: - Μην απορρίπτετε αρχικά καμιά ιδέα (ακόμη και οι πιο τρελλές ιδέες μπορούν να δώσουν βοήθεια για λύση). - Κοιτάζοντας μια παρόμοια κατακευή μπορούμε να δώσουμε ιδέες για βελτίωσή της. - Να μην ξεχνάτε πού θα τη χρησιμοποιείτε, ποιο πρόβλημα θα επιλύει, ποιοι θα τη χρησιμοποιούν – στηρικτείτε στην έρευνα που κάνατε.

8 Βελτίωση και παρουσίαση της καλύτερης ιδέας δηλαδή της τελικής λύσης με σχέδια, σχόλια και αιτιολόγηση της επιλογής της. Βελτίωση και παρουσίαση της καλύτερης ιδέας δηλαδή της τελικής λύσης με σχέδια, σχόλια και αιτιολόγηση της επιλογής της.

9 Ετοιμασία κατασκευαστικού σχεδίου της τελικής λύσης (στην ορθογραφική προβολή). Ετοιμασία κατασκευαστικού σχεδίου της τελικής λύσης (στην ορθογραφική προβολή). Πολλές φορές είναι χρήσιμο και ένα καλό μοντέλο της κατασκευής. Πολλές φορές είναι χρήσιμο και ένα καλό μοντέλο της κατασκευής. Καλό είναι να δημιουργηθεί κατάλογος των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και οι ποσότητες που θα χρειαστούν. Καλό είναι να δημιουργηθεί κατάλογος των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και οι ποσότητες που θα χρειαστούν.

10 ΠΑΝΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. ΠΑΝΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. - Οργάνωση της εργασίας - Εξεύρεση των υλικών - Εξερεύνηση των μέσων που θα χρησιμοποιηθούν (εργαλεία – μηχανήματα) - Εργάζομαι πάντα ακολουθώντας τα κατασκευαστικά σχέδια.

11 Αξιολόγηση της κατασκευής πάντοτε σε σχέση με τις προδιαγραφές. Κοιτάζουμε αν είμαστε μέσα στα επιθυμητά πλαίσια επίλυσης του προβλήματος. Κοιτάζουμε αν είμαστε μέσα στα επιθυμητά πλαίσια επίλυσης του προβλήματος. Μελετούμε τα αδύνατα σημεία, ελλείψεις και εισηγήσεις για τη βελτίωση της κατασκευής. Μελετούμε τα αδύνατα σημεία, ελλείψεις και εισηγήσεις για τη βελτίωση της κατασκευής.


Κατέβασμα ppt "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Ανδρέου 2009-2010."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google