Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“ Εγχειρίδιο” εύχρηστων εφαρμογών για την εκπαιδευτική πράξη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“ Εγχειρίδιο” εύχρηστων εφαρμογών για την εκπαιδευτική πράξη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 “ Εγχειρίδιο” εύχρηστων εφαρμογών για την εκπαιδευτική πράξη

2 1η εφαρμογή: Go Animate for Schools http://goanimate4schools.com/public_index Χαρακτηριστικά: ●έκδοση εφαρμογής ειδικά για τα σχολεία ●εύκολη και γρήγορη δημιουργία βίντεο κινούμενων σχεδίων ●δεν απαιτείται σχεδιασμός ή downloading Λειτουργικότητα: ●παρουσίαση μαθημάτων από τον εκπαιδευτικό ●εξάσκηση μαθητών σε ξένες γλώσσες ●ανάπτυξη συμβουλευτικής και θεραπείας ●πλατφόρμα δημιουργικής γραφής ●διδασκαλία της τέχνης, του design και της αφήγησης

3 Σενάρια αξιοποίησης της εφαρμογής: ●Αναπαράσταση ενός λογοτεχνικού κειμένου με βίντεο κινουμένων σχεδίων. ●Σύνδεση της λογοτεχνίας με τα μαθηματικά και προβολή ιστορίας κινουμένων σχεδίων για την εισαγωγή σε μια μαθηματική έννοια. ●Εισαγωγή στις έννοιες του πολιτισμού και της διαπολιτισμικότητας με τη δημιουργία ήρωα στο βίντεο από διαφορετικό πολιτισμικό πλαίσιο. ●Διδασκαλία των κοινωνικών και πολιτικών όρων δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ανάπτυξη διαλόγου κινουμένων σχεδίων με αντίστοιχα παραδείγματα.

4 2η εφαρμογή: safe search http://primaryschoolict.com/ Xαρακτηριστικά: ●Ασφαλής περιήγηση στο internet για τα παιδιά. ●Δεν χρειάζεται downloading ή εγκατάσταση. ●Δεν απαιτείται επίβλεψη κηδεμόνα ή εκπαιδευτικού κατά τη χρήση του. Λειτουργικότητα: ●Ανάπτυξη κριτικής σκέψης. ●Χώρος για την ελεύθερη αλλά ασφαλή εξερεύνηση οποιονδήποτε ενδιαφερόντων. ●Προσφέρεται για παιχνίδια, αναζήτηση εικόνων ή πληροφοριών.

5 Σενάρια αξιοποίησης της εφαρμογής: ●Παραγωγή γραπτού κειμένου, που προκύπτει από την αναζήτηση πληροφοριών στον ιστότοπο. ●Δημιουργία κολλάζ μέσα από εικόνες στο διαδίκτυο. ●Μάθημα Γεωγραφίας με 3D εικόνες και video. ●Δημιουργία κρυπτόλεξων και σταυρόλεξων με τις σημαντικές έννοιες του μαθήματος. ●Παιχνίδια με πράξεις.


Κατέβασμα ppt "“ Εγχειρίδιο” εύχρηστων εφαρμογών για την εκπαιδευτική πράξη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google