Συμβουλές για τις Διαρροές και το Ντους

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Έτσι κάνουμε εμείς τα κορίτσια όταν
Advertisements

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ Όλοι μαζί για το νερό!.
Δραστηριότητα 6: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες; Διαφάνεια 1: Στόχος >Να εξετάσουμε μερικά στοιχεία για τα πρότυπα της μετανάστευσης.
Μια ιστορία ενδιαφέρουσα και για σκέψη.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Tι βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία;
Σωστή Διατροφή !!! Γιατί πρέπει να πίνουμε φυσικούς χυμούς;
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Φιλοσοφία για τα γερατειά.
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
Πώς μετράμε με το παχύμετρο;
 Χρήσεις του νερού στην βιομηχανία: Παγκοσμίως καταναλώνεται το 20% του γλυκού νερού σε ένα χρόνο.  Από το 1970 έχει αναπτυχθεί σημαντικά διαχείριση.
Το νερό και η εξοικονόμησή του.
Έτσι κάνουμε εμείς τα αγόρια όταν θέλουμε να ουρήσουμε!
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΓΕΡΟΘΑΝΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
Μια ιστορία ενδιαφέρουσα και για σκέψη.
ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ
Οικολογικά τεχνολογικά επιτεύγματα. •Tο ξενοδοχείο Crown Plaza στην Κοπεγχάγη προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα σε οποιονδήποτε πελάτη που είναι ικανός να.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Τα παράδοξα των καιρών μας
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
22 πράγματα που πρέπει να μάθεις πριν εγκαταλείψεις το μάταιο αυτό κόσμο…
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
Πώς να καθαρίσετε το Air Condition σας…
Ο Dalai Lama είπε «Διαβάστε το για να δείτε αν όντως ισχύει για εσάς!»
Τρόποι εξοικονόμησης νερού
ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΤΣΙΜΠΗΜΑ Σίγουρα σε πιάνει και εσένα φαγούρα, όταν βλέπεις ένα σκυλί ή μία γάτα να ξύνεται για να ανακουφιστεί από τους πολλούς ψύλλους. Και.
Εργασία στην Οικ.Οικ. με θέμα: ”Kαι κυνηγοί αλουμινίου”
Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας … ενδείκνυται η ανοιχτή ακρόαση ή η χρήση hands-free.
Μια ιστορία ενδιαφέρουσα και για σκέψη…. Φαντάσου ότι υπάρχει μια τράπεζα, η οποία κάθε μέρα καταθέτει στον λογαριασμό σου το ποσό των €. Αυτή.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην έννοια του Αλγόριθμου και τον Προγραμματισμό 1.1 Τι είναι ‘πρόβλημα’ 1.2 Τι είναι ‘Αλγόριθμος’
Η άσκηση του μυαλού είναι εξίσου σημαντική, όσο και η άσκηση των μυών. Καθώς μεγαλώνουμε, είναι σημαντικό να παραμένουμε πνευματικά σε εγρήγορση. Το ρητό:
«Τρόποι εξοικονόμησης
Ο κύκλος του νερού Νικολέττα Τσαγγαρίδου
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ …
Βρείτε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το μήνυμα.
Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΉ ΓΟΗΤΕΊΑ ΤΟΥ Ε ΛΛΗΝΙΚΟΎ Κ ΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ Β4.
ΝΕΡΟ … ΕΙΣΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ.
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ
2.1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
4.3 ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΕΣΗ.
Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.
ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Κουρμπέλας Δημήτρης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Θεοφιλόπουλος
Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
Για τα πουλιά Από τις μαθήτριες: Δήμητρα Παναγάκη Άνναμπελ Ντέι.
ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Τεχνολογία –Υδρευση-Αρδευση Αειφορία
ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ
Η υδατική κατάσταση της Κύπρου. Ανομβρία Ανομβρία!  Ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί συχνά τον τόπο μας.  Φέτος, δυστυχώς, είναι και πάλι η χρονιά.
Χρήσεις του νερού Ας θυμηθούμε μερικούς αριθμούς: Στη Γη υπάρχουν χοντρικά km³ νερό. Αν σκεφτούμε ότι το κάθε κυβικό χιλιόμετρο ισοδυναμεί.
MATERIALS AND EQUIPMENT ΥΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Φιλοσοφία για τα γερατειά.
Τα παράδοξα των καιρών μας
Συνθήκες Διαβίωσης Στη Ζίτσα
Ο Dalai Lama είπε «Διαβάστε το για να δείτε αν όντως ισχύει για εσάς!»
ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Ας φτιάξουμε ένα ελέφαντα!
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Συμβουλές οικονομίες:μπάνιο/καθαριότητα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Συμβουλές για τις Διαρροές και το Ντους Εργασία από τις μαθήτριες: Μηλιάκου Γεωργία Μόρσινκ-Παλούμπα Βερενίκη Νικολοπούλου Αλεξάνδρα

ΔΙΑΡΡΟΕΣ Ακόμα και μια μικρή διαρροή μπορεί να σπαταλήσει πολύ νερό. Πχ μια διαρροή νερού, γεμίζοντας ένα φλιτζάνι σε 10 λεπτά, μπορεί να σπαταλήσει περίπου 10.000 λίτρα νερό σ' ένα χρόνο. Πόσο είναι αυτό; Φτάνει να σκεφτούμε πως, για να ξοδέψουμε τόσο πολύ νερό, θα έπρεπε να πίνουμε 65 ποτήρια νερό την ημέρα, για έναν ολόκληρο χρόνο! Περίπου το 20% των σπιτιών έχει καζανάκια που στάζουν... Και συνήθως οι ένοικοι τους δεν το ξέρουν καν. Μέσα σ’ ένα χρόνο, ένα καζανάκι που στάζει μπορεί να σπαταλήσει παραπάνω από 70.000 λίτρα νερό. Αρκετό για να κάνουμε μπάνιο τρεις φορές την ημέρα!

Ας γίνουμε ανιχνευτές των διαρροών νερού. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ας γίνουμε ανιχνευτές των διαρροών νερού. ΟΔΗΓΙΕΣ Πρώτα να μάθετε πώς να διαβάζετε το μετρητή του νερού (ρολόι). Αν έχετε μετρητή, μάλλον θα βρίσκεται έξω από την εξώπορτα ή στο πεζοδρόμιο, σκεπασμένος με ένα τσιμεντένιο ή μεταλλικό καπάκι. Διαλέξτε κάποια στιγμή που όλοι θα λείπουν από το σπίτι και κανένας δεν θα χρησιμοποιεί νερό.

Μπορείτε επίσης να ψάξετε στην τουαλέτα. Πριν φύγετε, ρίξτε μια ματιά στο μετρητή, και σημειώστε κάπου την ένδειξη. Μόλις γυρίσετε στο σπίτι, ξανακοιτάξτε το μετρητή και δείτε τι γράφει. Αν άλλαξαν οι αριθμοί, τότε μάλλον ανακαλύψατε κάποια διαρροή νερού! Μπορείτε επίσης να ψάξετε στην τουαλέτα. Βγάλτε το καπάκι από το καζανάκι της τουαλέτας σας και ρίξτε μέσα καμιά δεκαριά σταγόνες κόκκινη ή μπλε μπογιά. Περιμένετε περίπου ένα τέταρτο της ώρας. Φροντίστε να μη χρησιμοποιείται η τουαλέτα όσο θα περιμένετε. Τώρα κοιτάξτε μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας. Αν δείτε να τρέχει χρωματιστό νερό, σημαίνει ότι ανακαλύψατε μια διαρροή!

ΝΤΟΥΣ Όταν κάνουμε ντους, χρησιμοποιούμε περίπου 15 λίτρα νερό το λεπτό! Αυτή η ποσότητα φτάνει για να γεμίσουμε 60 μεγάλα ποτήρια! Για ένα κανονικό ντους χρειάζονται τουλάχιστον πέντε λεπτά. Έτσι, κάθε μέρα, χρησιμοποιούμε 75 λίτρα νερό για να κάνουμε ένα ντους. Δηλαδή, σ' ένα χρόνο χρησιμοποιούμε σχεδόν 30.000 λίτρα για τα ντους μας!

Όταν μάλιστα γεμίζουμε την μπανιέρα για να κάνουμε μπάνιο, ξοδεύουμε ακόμα περισσότερο νερό - περίπου το διπλάσιο, δηλαδή 160 λίτρα. Το μυστικό του ντους: υπάρχουν ειδικές κεφαλές για το ντους, που είναι «μειωμένης ροής». Αυτές προσθέτουν αέρα στο νερό και έτσι το λιγοστεύουν από 15 λίτρα σε 8 λίτρα το λεπτό. Δηλαδή, περίπου το μισό!

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ •Να προτιμάμε το ντους από το μπάνιο. Έτσι εξοικονομούμε νερό. • Πείτε στους γονείς σας για τις κεφαλές «μειωμένης ροής». Αν ξοδεύουμε πολύ νερό στο ντους μας, καλό θα ήταν να δοκιμάσουμε το τεστ με το χαρτόκουτο. Θα χρειαστούμε: ένα αδειανό χαρτόκουτο από γάλα, ένα ρολόι που να δείχνει τα δευτερόλεπτα. Ανοίγουμε καλά το πάνω μέρος του κουτιού, έτσι που να σχηματίσει ένα τετράγωνο άνοιγμα.

Ανοίγουμε τη βρύση του ντους για να τρέξει το νερό κανονικά Ανοίγουμε τη βρύση του ντους για να τρέξει το νερό κανονικά. Ύστερα στεκόμαστε κάτω από το ντους και κρατάμε το κουτί κάτω από την κεφαλή για 10 δευτερόλεπτα. Αυτός που θα κρατάει το ρολόι, μας λέει πότε θα αρχίσουμε και πότε θα τελειώσουμε. Αν το κουτί γεμίσει σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, τότε πάει να πει πως το ντους μας ξοδεύει πάρα πολύ νερό.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Αν μια βρύση που στάζει, γεμίζει ένα φλιτζάνι σε 10 λεπτά, πόσο νερό θα πάει χαμένο μέσα σ' ένα χρόνο; Αρκετό για να γεμίσει... Α) Ένα ποτήρι. Β) Μια μπανιέρα. Γ) 52 μπανιέρες. Απαντήσεις: Α) 2 Β) 2 Γ) 1

Πόσα χαρτόκουτα από γάλα μπορείς να γεμίσεις σε πέντε λεπτά με το νερό που τρέχει από το ντους; Α) 5. Β) 15. Γ) 50 Απαντήσεις: Α) 2 Β) 1 Γ) 2