Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έτσι κάνουμε εμείς τα κορίτσια όταν

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έτσι κάνουμε εμείς τα κορίτσια όταν"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Έτσι κάνουμε εμείς τα κορίτσια όταν
θέλουμε να ουρήσουμε! Τώρα θα μάθεις πώς να αδειάζεις την κύστη σου με τον καθετήρα Lofric. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται διαλείποντας αυτό-καθετηριασμός (ISC). Διαλείποντας αυτό-καθετηριασμός σημαίνει ότι αδειάζεις τα ούρα που είναι στην κύστη σου μόνη, αρκετές φορές την ημέρα με την βοήθεια ενός λεπτού καθετήρα (σαν ένα λεπτό σωληνάκι).

3 Ελενίτσα Μαρία Λίζα Εδώ είναι η Ελενίτσα, η Μαρία και η Λίζα. Οι τρεις τους είναι φίλες και χρησιμοποιούν το καθετηράκι Lofric για να αδειάσουν τα ούρα από την κύστη τους. Θα σου μάθουν πώς μπορείς και εσύ να το κάνεις αυτό. Πολλά παιδιά και έφηβοι, όπως και εσύ, χρειάζονται μια μικρή βοήθεια όταν θέλουν να ουρήσουν.

4 Νεφροί Ουρητήρες Ουρήθρα Κύστη Τι υπάρχει μέσα σου ; Εδώ είναι μια εικόνα με το τι έχουν τα κορίτσια μέσα τους. Φυσικά υπάρχουν πολλά όργανα μέσα στο σώμα όπως η καρδιά, τα έντερα, το στομάχι. . . αλλά αυτή την φορά θα μιλήσουμε για τα όργανα που έχουν να κάνουν με την ούρηση. Οι νεφροί είναι το <<εργοστάσιο>> που παράγει τα ούρα και μέσα από τους ουρητήρες κατεβαίνουν στην κύστη. Η κύστη μοιάζει με μπαλόνι : είναι μικρή όταν είναι άδεια και μεγαλώνει (φουσκώνει) όταν γεμίζει με ούρα. Όταν γεμίσει, είναι ώρα να ουρήσουμε, για να αδειάσει. Τα ούρα κανονικά βγαίνουν έξω από την ουρήθρα την μικρή τρυπούλα που βλέπεις στην άκρη. Πολλά παιδιά όπως και εσύ, δεν μπορούν να ουρήσουν με τον κανονικό τρόπο, όπως αναφέρεται πιο πάνω. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις το λεπτό καθετηράκι Lofric για να αφαιρέσεις τα ούρα από την κύστη σου και αυτό θα γίνει αρκετές φορές την ημέρα.

5 Ο καθετήρας Lofric γίνεται πολύ μαλακός και γλιστράει όταν βραχεί
Ο καθετήρας Lofric γίνεται πολύ μαλακός και γλιστράει όταν βραχεί. Αυτό είναι σημαντικό γιατί έτσι η ουρήθρα δεν τραυματίζεται. Ο Lofric Primo έχει έναν οδηγό εισαγωγής από όπου μπορείς να κρατήσεις τον καθετήρα και είναι πιο εύκολο χωρίς να σου γλιστράει. Τα ούρα μπαίνουν από τις τρυπούλες μέσα στον καθετήρα και βγαίνουν από το χρωματιστό άκρο του καθετήρα. Στην αρχή μπορεί να σου φανεί λίγο δύσκολο αλλά πολύ γρήγορα θα δεις ότι είναι εύκολο και δεν πονάει καθόλου.

6 Κοίταξε τι ώρα είναι Είναι σημαντικό να αδειάζεις την κύστη σου τις ίδιες ώρες κάθε μέρα. Αν δεν την αδειάσεις όταν γεμίσει, τα ούρα θα γυρίσουν πίσω στα νεφρά και αυτό μπορεί να σε κάνει άρρωστη ή με δύναμη να βγουν έξω και να βραχείς. Θα πρέπει να καθετηριάζεσαι κάθε μέρα όσες φορές σου πει ο γιατρός σου ή η νοσηλεύτρια. Είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιείς ένα ρολόι ή μια υπενθύμιση για να σου θυμίζει τις ώρες που πρέπει να κάνεις τον καθετηριασμό.

7 Προετοιμασία Θα πρέπει να μαζέψεις όλα όσα χρειάζεσαι για τον καθετηριασμό : τον καθετήρα σου, ένα σαπούνι και να βρεθείς κοντά στην τουαλέτα. Θα μπορούσες να έχεις υγρά μαντηλάκια για την τοπική καθαριότητα και ένα ειδικό σακουλάκι για να αδειάσεις τα ούρα (αν χρειάζεται).

8 Πλύνε τα χέρια σου Όταν μαζέψεις ό,τι χρειάζεσαι και είναι ώρα για τον καθετηριασμό, θα πρέπει να ξεκινήσεις πλένοντας πολύ καλά τα χέρια σου με το σαπούνι.

9 Ετοίμασε την λεία επιφάνεια του καθετήρα
Γέμισε την συσκευασία του καθετήρα με νερό. Μπορείς να βάλεις νερό από την βρύση αν αυτό το πίνουμε. Αν είσαι στο νοσοκομείο θα σου δώσουνε αποστειρωμένο νερό ή ορό. Αυτό γίνεται για ασφάλεια γιατί υπάρχουν περισσότερα βακτήρια στο νοσοκομείο. Ο καθετήρας χρειάζεται 30 δευτερόλεπτα για να ετοιμαστεί ενώ στο μεταξύ μπορείς να ετοιμάζεσαι για τον καθετηριασμό σου. Μία φορά την ημέρα πρέπει να κάνεις καλό μπάνιο με σαπούνι και με έμφαση στην περιοχή γύρω από την ουρήθρα. Τις υπόλοιπες φορές κατά την διάρκεια της ημέρας πλένουμε καλά με νερό ή με υγρά μαντηλάκια την περιοχή γύρω από την ουρήθρα για να απομακρυνθούν τα βακτήρια. Όταν ο καθετήρας ετοιμαστεί είναι πολύ γλιστερός και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην ουρήθρα και δεν θα πονάει καθόλου.

10 Ετοίμασε την λεία επιφάνεια του καθετήρα
Υπάρχει και ο καθετήρας Lofric Primo που έχει αποστειρωμένο νερό στην συσκευασία του και είναι έτοιμος για χρήση χωρίς να χρειάζεται νερό από την βρύση. Ο καθετήρας πρέπει να μείνει μέσα στο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Όταν ο καθετήρας ετοιμαστεί είναι πολύ γλιστερός και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην ουρήθρα και δεν θα πονάει καθόλου. Ο καθετήρας Lofric Primo έχει έναν οδηγό εισαγωγής από όπου μπορείς να κρατήσεις καλύτερα τον καθετήρα χωρίς να σου γλιστράει.

11 Βρες μια άνετη θέση Είναι σημαντικό και θα σε βοηθήσει πολύ να βρεις μια άνετη θέση. Στην αρχή είναι πιο εύκολο όταν κάθεσαι στην τουαλέτα. Πρέπει το σώμα σου να είναι όσο πιο πίσω γίνεται στην τουαλέτα και τα πόδια σου όσο πιο ανοιχτά, όπως στην φωτογραφία. Επίσης θα βοηθούσε τα πόδια σου (πατούσες) να ακουμπάνε σταθερά στο έδαφος. Τέλος να υπάρχει αρκετό φως ώστε να μπορείς να δεις την αρχή της ουρήθρας.

12 Εισαγωγή του καθετήρα Πάρε με το ένα χέρι σου τον έτοιμο καθετήρα. Με το άλλο χέρι χρησιμοποιώντας τον δείκτη και το μέσο δάχτυλο άνοιξε μαλακά τα χείλη του αιδοίου (σαρκώδη χείλη που βρίσκονται δεξιά και αριστερά της ουρήθρας).Τώρα μπορείς να δεις πιο εύκολα την τρυπούλα , δηλαδή την ουρήθρα και να οδηγήσεις τον καθετήρα στην κύστη σου. Η ουρήθρα μοιάζει με αστέρι. Στην αρχή μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν καθρέφτη για να βρεις την σωστή τρυπούλα γιατί υπάρχει και η δεύτερη πιο κάτω που είναι ο κόλπος ενώ μπορείς να κάνεις εξάσκηση πριν αρχίσεις τους αυτό-καθετηριασμούς. Ο καθετήρας γλιστράει αργά και μαλακά στην ουρήθρα μέχρι που φτάνει στην κύστη και τα ούρα αρχίζουν να βγαίνουν. Βεβαιώσου ότι το χρωματιστό άκρο του καθετήρα αδειάζει τα ούρα μέσα στην τουαλέτα ή στο ειδικό σακουλάκι (ουροσυλλέκτη).

13 Αδειάζω την κύστη Όταν τα ούρα αρχίζουν να τρέχουν, βάλε τον καθετήρα 1-2 εκατοστά πιο μέσα για να είσαι σίγουρη ότι οι τρυπούλες του καθετήρα είναι μέσα στην κύστη. Αν ο καθετήρας μπει πιο πολύ μέσα στην κύστη σου, μην φοβάσαι δεν είναι επικίνδυνο. Τώρα μπορείς να αφήσεις το ένα χέρι σου από τα χείλη του αιδοίου και με το άλλο να κρατάς τον καθετήρα. Το άκρο του καθετήρα είναι μαλακό και δεν προκαλεί ζημιά στα τοιχώματα της κύστης. Είναι πολύ σημαντικό να βγούνε όλα τα ούρα και η κύστη να αδειάσει τελείως. Όταν βγει η τελευταία σταγόνα ούρων, άρχισε να τραβάς τον καθετήρα προς τα έξω. Μπορεί να δεις να βγαίνουν ξανά λίγα ούρα , απλά περίμενε να τελειώσουν και βγάλε σιγά σιγά τον καθετήρα.

14 Αν είναι δύσκολο να πας στην τουαλέτα ή δεν υπάρχει κοντά σου, π
Αν είναι δύσκολο να πας στην τουαλέτα ή δεν υπάρχει κοντά σου, π.χ αν ταξιδεύεις στις διακοπές σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον καθετήρα LoFric® Hydro-Kit™II, ένα πλήρες σετ με καθετήρα, νερό και σακουλάκι για τα ούρα.

15 Πέταξε τον καθετήρα Τώρα που τελείωσες, πέταξε τον καθετήρα στα σκουπίδια.

16 Πλύνε τα χέρια σου Το τελευταίο βήμα που έχεις να κάνεις είναι να πλύνεις καλά τα χέρια σου.

17 Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο !
Είναι περισσότερο εύκολο από όσο δείχνει. Μετά από μερικές φορές θα το κάνεις πολύ γρήγορα και θα σε βοηθάει να είσαι υγιής και να μπορείς να κάνεις ό,τι αγαπάς.

18 77854-GBX-0703 Learn more on our web site! Visit Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα και να παίξεις κάποια παιχνίδια, έλα στην διεύθυνσή μας


Κατέβασμα ppt "Έτσι κάνουμε εμείς τα κορίτσια όταν"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google