ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΓΡΑΦΗ.
Advertisements

Οι πρώτες μορφές γραφής των Ανατολικών λαών και της εποχής του Χαλκού
Θρησκευτικη μεταρρυθμιση
Η γλώσσα όλου του κόσμου
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Στάδια στην εξέλιξη της γραφής : λεξιγραφία, συλλαβική γραφή, αλφάβητο στους σημαντικότερους λαούς από την αρχαιότητα έως σήμερα : Σουμερίους,
ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα: ●Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Φωτογραφίας και.
1. Ο Ελληνορωμαϊκός κόσμος την εποχή του Χριστού στη γη Ισραήλ
Αρχαίες Νέες Τεχνολογίες
Παναγιώτης Βουτσιώτης Διονύσης Θεοφιλόπουλος Θοδωρής Γκάντσεφ
Λατινοκρατία: κυρίως περιοχές υπό βενετική κυριαρχία, μετά την Τέταρτη Σταυροφορία
6. Μια νέα πρωτεύουσα η Κωνσταντινούπολη
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
Η δυναμική της ελληνικής γλώσσας εκτός Ελλάδας σε περίοδο κρίσης Στόγιος Νικόλαος.
ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ- 19ος ΑΙΩΝΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Τα Σύμβολα της Ενωμένης Ευρώπης
Η πτώση του Βυζαντίου.
Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…
Για το πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων.
Ερευνητική Εργασία (Project) Ά Τετραμήνου Εξάπλωση της Αγγλικής Γλώσσας.
Ερευνητική εργασία της Β΄ Λυκείου
Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία μια υπερδύναμη του αρχαίου κόσμου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
Αγγλική γλώσσα- κοινά στοιχεία με άλλες γλώσσες
Μάθημα 5 Οι Μεγάλες Δυνάμεις στη Μεσόγειο, 17ος - 19ος αι. -Ανάπτυξη εμπορίου στη Μεσόγειο με πρωτεργάτες τη Βρετανία και την Ολλανδία -Ανταγωνισμός Βρετανίας-Γαλλίας.
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 37. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ 3122 ΣΤ’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014 ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ Δ. (2004). ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
 Την ίδια εποχή με τις Ανακαλύψεις αλλά σε μεγαλύτερη χρονική έκταση, το 15 ο και 16 ο αι., εκδηλώνεται στον ευρωπαϊκό χώρο ένα καλλιτεχνικό και πνευματικό.
Δομή του Νέου Γενικού Λυκείου Η παρουσίαση εδράζεται στα Ν.Δ.: 4327 (ΦΕΚ 50/ ) 4186 (ΦΕΚ 193/ ) 4310 (ΦΕΚ 258/ )
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ 5 η Θεματική ενότητα Διγλωσσία, πολυγλωσσία, επαφή γλωσσών Διδάσκων: Γιώργος Ανδρουλάκης ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 1.
Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο Τοιχογραφία από τη Σαντορίνη 17 αιώνες π.Χ. Απεικονίζεται εμπορική νηοπομπή.
Οι Φοίνικες ήταν αρχαίος σημιτικός λαός, που κατοικούσε στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου...
Η κριτική του Ορθού Λόγου
10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!
Εισαγωγή στις Επιστήμες της Αγωγής
Το αντιθετικό σχήμα Ευρώπη – Ασία
Η εκστρατεία και το έργο του
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
Γενικό Λύκειο (σχολικό έτος )
7. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Η διάδοση του Χριστιανισμού στους Μοραβούς και τους Βουλγάρους
Ευρωπαϊκή Ιστορία 5 συνάντηση (21/3/2017)
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
ΑΣΣΥΡΙΟΙ.
ΠEΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
Η εμπορική ναυτιλία Ιστιοφόρα σε ελληνικό λιμάνι.
Αρχαϊκη ρωμη (8-6ος αι. π.Χ.)
Ο Φίλιππος Β΄και η ένωση των Ελλήνων
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Τι σημαίνει «γνωρίζω μια γλώσσα»;;;
3. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, μια υπερδύναμη του αρχαίου κόσμου
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ
21. Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά των Ευρωπαίων
Ενημέρωση μαθητών Γ Λυκείου 2ο ΓΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Σχ. Έτος
Γλώσσα και Κοινωνία.
Ενημερώνομαι και γνωρίζω. 1ο Λύκειο Σπάτων / Οκτώβριος 2014
-MENU- Χώρες Μεσογείου Μάλτα Ισπανία Γαλλία Ελλάδα Ιταλία.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ.
28. Οι Έλληνες: Ένας λαός με μεγάλη και συνεχή ιστορία
Κεφάλαιο 1 Ο Πολιτισμός των Ελλήνων. Τι είναι πολιτισμός; Πολιτισμός είναι οτιδήποτε δημιουργεί ο άνθρωπος, δηλαδή η γλώσσα, η παιδεία, η θρησκεία, οι.
Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2011.
ΟΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 1o ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ των ΔΙΕΘΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Γέρακας, 1η Φεβρουαρίου 2012

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Τι είναι διεθνής γλώσσα. Μια Διεθνής Γλώσσα ή Διεθνής Βοηθητική Γλώσσα είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιείται για επικοινωνία μεταξύ λαών από διαφορετικά έθνη που δε μοιράζονται μία κοινή μητρική γλώσσα. - Ποιες γλώσσες λειτούργησαν ως διεθνείς γλώσσες Γλώσσες των κυρίαρχων κοινωνιών ανά τους αιώνες (με σημαντικότερες τις δύο κλασσικές γλώσσες: Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά, στη συνέχεια τα Γαλλικά και στην εποχή μας τα Αγγλικά). 2. «Εσπεράντο μία Τεχνητή Γλώσσα» 3. Αγγλική - η διεθνής γλώσσα της εποχής μας.

Κεφάλαιο Ι Γλωσσική Διάδοση Κεφάλαιο Ι Γλωσσική Διάδοση Ο γεωγραφικός παράγοντας: Διάδοση μίας γλώσσας μέσω φυσικών οδών. Ο δημογραφικός παράγοντας: Ο αριθμός των ομιλητών μιας γλώσσας. Ο αστικός παράγοντας: Οι πόλεις, τα μεγάλα αστικά κέντρα επιταχύνουν το ρυθμό διάδοσης μιας γλώσσας. Ο οικονομικός παράγοντας: Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ κρατών απαιτούν μία lingua franca. Στην εποχή μας τα Αγγλικά Ο θρησκευτικός παράγοντας: Ρόλος ιερών κειμένων. Ο ιστορικός παράγοντας: Ιστορικό και πολιτισμικό κύρος διαφόρων γλωσσών. Ο στρατιωτικός παράγοντας: Η επιβολή της γλώσσας του κατακτητή. Ο πολιτικός παράγοντας: Συνειδητές πολιτικές επιλογές μίας ηγεσίας.

Στόχοι της εξωτερικής πολιτικής γλωσσικής διάδοσης Πλεονεκτική θέση της γλώσσας στη διεθνή επικοινωνία. Μέσο για τη διάδοση της ιδεολογίας ενός κράτους Βελτίωση των συνθηκών για την ανάπτυξη οικονομικών δεσμών Εισοδήματα από τη μελέτη της μητρικής γλώσσας από ξενόγλωσσους και από αντικείμενα που σχετίζονται με τη γλώσσα [βιβλία, ταινίες] Διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και της εθνικής περηφάνιας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. εξέφρασε την πιο καλλιεργημένη και φιλοσοφημένη σκέψη του αρχαίου κόσμου σε αυτήν στηρίζεται όχι μόνο η νέα ελληνική γλώσσα, αλλά και μία σειρά άλλων, όπως η λατινική και οι λατινογενείς γλώσσες κεφαλαιώδους σημασίας για την παγκόσμια αλφαβητική γραφή: λατινικό αλφάβητο (αγγλική, ιταλική, γαλλική, γερμανική κ.α.), σλαβική γραφή (ρωσική, βουλγαρική κ.α.). Η ελληνική γλώσσα ήταν η πρώτη που έγινε διεθνής, κυρίως από τους χρόνους του Μ. Αλεξάνδρου (336-323 π.Χ.), γνωστή και ως «Ελληνιστική Κοινή». Ελληνικά μιλούσαν και έγραφαν: Ρωμαίοι, Εβραίοι, Φοίνικες, Ινδοί, Πέρσες, Αιγύπτιοι κ.ά.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ Από τη δημώδη Λατινική προήλθαν εξελικτικά, αρχίζοντας από τον 7-8ο περίπου αιώνα, οι νεολατινικές (ρομανικές) γλώσσες: •ΙΤΑΛΙΚΑ • ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ •ΙΣΠΑΝΙΚΑ • ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΑ •ΓΑΛΛΙΚΑ • ΠΡΟΒΗΓΚΙΑΝΑ •ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ 3. Λόγοι για τους οποίους έγινε διεθνής γλώσσα: α. Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ (ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ) β. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ γ. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία την εποχή της ακμής της, 2ος αι. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία την εποχή της ακμής της, 2ος αι.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙV ΓΑΛΛΙΚΑ Παράγοντες που οδήγησαν στην εξάπλωση της γαλλικής γλώσσας: 1. Η Γαλλία αναπτύχθηκε ως μία επιθετική και επιτυχής στρατιωτική δύναμη (αποικιοκρατική δύναμη). 2. Η Γαλλία υπήρξε μια ισχυρή οικονομική δύναμη. 3. Οι Γάλλοι διακρίθηκαν στις πολιτικές και φυσικές επιστήμες. Την εποχή του διαφωτισμού (1780-1800), η γαλλική επιρροή ήταν κυρίαρχη. 4. Το Παρίσι ήταν το μεγαλύτερο πολιτιστικό κέντρο για αρκετούς αιώνες. Τα γαλλικά πήραν την θέση των λατινικών και έγιναν η γλώσσα της μόρφωσης, καθώς και της μόδας και της μαγειρικής. 5. Τα γαλλικά διαδόθηκαν και ως γλώσσα της θρησκείας. Τα γαλλικά συνδέθηκαν στενά με τον Καθολικισμό.

Χάρτης διάδοσης της αγγλικής γλώσσας:       Χάρτης διάδοσης της αγγλικής γλώσσας:   Με μπλε σκούρο, οι χώρες όπου τα αγγλικά είναι η εθνική γλώσσα ή μητρική γλώσσα της πλειοψηφίας. Με θαλασσί οι χώρες όπου τα αγγλικά είναι επίσημη γλώσσα, αλλά δεν είναι η γλώσσα πλειοψηφίας.