Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…
Δεν είναι απλώς λέξεις τοποθετημένες σε μια σειρά. Είναι τα σύμβολα της έκφρασης, της σκέψης και του τρόπου ζωής ενός λαού. Η γλώσσα είναι το κύριο μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων. Είναι ένας δρόμος άμεσης πρόσβασης στον πολιτισμό του.

2 Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…
ακούσετε τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. Μπορείς, με τη βοήθεια του χάρτη, να πεις: β) Γιατί στον Καναδά επικρατεί κυρίως η γαλλική και η αγγλική γλώσσα, στη Βόρεια Αμερική η αγγλική και στη Νότια Αμερική η ισπανική; Για παράδειγμα, λαοί που για χρόνια ήταν κάτω από την κυριαρχία των Ευρωπαίων υιοθέτησαν μία από τις γλώσσες τους. Μπορείς, με τη βοήθεια του χάρτη, να πεις: α) Ποιες είναι οι πέντε πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο; Για ιστορικούς λόγους-μιλούν τη γλώσσα των αποίκων τους-κατακτητών τους Ωστόσο, η γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο στον κόσμο είναι η αγγλική. Η γεωγραφική εξάπλωση μιας γλώσσας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ορισμένοι από τους οποίους είναι ιστορικοί. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται επίσημα από τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων του πλανήτη είναι η κινεζική. Οι πέντε πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο είναι κινεζική-αγγλική-ισπανική-ρωσική-αραβική

3 Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…
Εκτός από τη γλώσσα, η θρησκεία είναι ένα άλλο στοιχείο που διαφοροποιεί τους ανθρώπους.

4 Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…
A Brief History of Religion Οι πέντε θρησκείες με τον μεγαλύτερο αριθμό πιστών στον κόσμο είναι Χριστιανισμός-Ισλαμισμός-Βουδισμός Κομφουκιανισμός-Ινδουισμός και Σιντοϊσμός Δεν πρόκειται μόνο για την πίστη σε έναν ή περισσότερους θεούς, αλλά για ένα σύστημα αξιών που καθορίζει Μπορείς, με τη βοήθεια του χάρτη, να αναφέρεις τις πέντε θρησκείες με τον μεγαλύτερο αριθμό πιστών στον κόσμο; τη δομή της κοινωνίας, τη συμπεριφορά των ανθρώπων, τις συνήθειες και τη διατροφή τους, την οικονομία.

5 Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…
«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι, ισότιμοι, με ίσα δικαιώματα». (10/12/1948 Παγκόσμια Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου)

6 Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…
«Απαγορεύεται κάθε διάκριση λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, συμμετοχής σε εθνική μειονότητα, περιουσιακών στοιχείων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού». (Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης )

7 Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…
Οργανώσεις υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών Η Freedomhouse Η unesco Το unhabitat

8 ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ


Κατέβασμα ppt "Γ1.6 Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι…"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google