ΡΟΔΟΣ Αθηνά Παπακωνσταντίνου Στέλλα Φάσο Γιάννης Περιβολάρης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
Advertisements

ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΟΛΩΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο
Εικόνα 1 Σύμβολο της Ιωνικής Ομοσπονδίας.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
ΠΟΝΤΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ.
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
Η Περούτζια είναι ιστορική πόλη της Ιταλίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Βρίσκεται σε γραφικότατο λόφο στη κοιλάδα του άνω Τίβερη, περίπου 140 χλμ.
Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σκοπός μαθήματος
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΦΟΣ Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα
Το νησί μου. Η Κως είναι νησί του Αιγαίου. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου σε έκταση μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο και το δεύτερο σε πληθυσμό.
ΠΑΦΟΣ.
ΣΚΟΠΙΑ Τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Έχει πληθυσμό κατοίκους ενώ μόλις ολόκληρη η χώρα διαθέτει.
Μνημεία και Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
ΕΛΛΑΔΑ. Ο Παρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας.
ΡΟΔΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ.
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’ Η Κρήτη.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Η Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
54o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μύκονος.
Νησιά του Αιγαίου Από τον Μιχαήλ Ανδρέου. Κω Η Κως είναι νησί του Αιγαίου. Έχει πληθυσμό κατοίκους (απογραφή 2011) και είναι το τρίτο μεγαλύτερο.
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 1.ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2.ΒΛΑΧΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΔΩΔΩΝΗ Γιώργος Καρανάσιος Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως. Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και.
Θέρμο Αιτολωακαρνανίας Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο Τοιχογραφία από τη Σαντορίνη 17 αιώνες π.Χ. Απεικονίζεται εμπορική νηοπομπή.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑ Μαρίνος Νεοκλέους Νικόλας Γερολέμου Χριστόφορος Πολυστυπιώτης.
Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Αναφέρεται με το όνομα αυτό, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε.
Κομοτηνή Η Κομοτηνή πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, στο νομό Ροδόπης.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
MENU ΙΤΑΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΛΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
Ιωάννινα Χριστόφορος Βαλεντίνος Αλέσια.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖ. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
Από την μαθήτρια Έλενα Σωκράτους
ΚΟΡΙΝΘΟΣ.
Μουσεία Ιωαννίνων Ευαγγελία Λαμπροπούλου Υπότιτλος.
Mμνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO
Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους
ΠΛΑΚΑ.
ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΜΑΖΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΡΕΑΝΑ ΦΛΩΡΙΔΗ
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
Καρανάσιου Κατερίνα Β’1 26/05/2017
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΤΑΞΗ Ε΄.
Η ρωμαϊκή αγορά.
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Ναύπλιο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΡΟΔΟΣ Αθηνά Παπακωνσταντίνου Στέλλα Φάσο Γιάννης Περιβολάρης

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο σε έκταση νησί του Αιγαίου αλλά και της Ελλάδας και βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και των ακτών της Μέσης Ανατολής όπως είναι η Κύπρος και η Αίγυπτος. Η πόλη της Ρόδου είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νησιού και του νομού Δωδεκανήσου. Το νησί έχει έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα και μόνιμο πληθυσμό κατοίκους (απογραφή 2001).

Κατέχοντας στρατηγική θέση στην Μεσόγειο, η Ρόδος έχει μία συναρπαστική Ιστορία, συνδεδεμένη άμεσα με την θάλασσα. Κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς αιώνες. Επέκτεινε την επιρροή της και εξελίχθηκε στον κύριο εμπορικό κόμβο της Μεσογείου. Το 408 π.Χ. οι τρείς Δωρικές πόλεις Ιαλισός, Λίνδος και Κάμειρος ιδρύουν την Πόλη της Ρόδου, στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού. Αυτή είναι και η αρχή μίας νέας περιόδου στην ιστορία της Ρόδου. Η Ρόδος με προστάτη τον Θεό Ήλιο, εξελίσσεται σε σημαντικό πολιτικό, εμπορικό και θρησκευτικό κέντρο. Μεταξύ του 5ου και 3ου αιώνα π.Χ. διανύει την χρυσή της εποχή. Η πόλη της Ρόδου κόβει το δικό της νόμισμα, συντάσσει τους πρώτους κανόνες του Ναυτικού δικαίου, ενώ παράλληλα προωθεί τις τέχνες το θέατρο και τον αθλητισμό. Ονομαστή υπήρξε και η ρητορική της σχολή, που είχε προσελκύσει πολλούς Έλληνες και Ρωμαίους λόγιους. Τον 2ο π.Χ. αιώνα η συμμαχία της με την Ρώμη συντελεί στην σταδιακή εξασθένηση του νησιού, και τον 2ο αιώνα μ.Χ. γίνεται επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων ή Παλάτι των Ιπποτών (14ος αιώνας) ανάκτορο και φρούριο μαζί, δεσπόζει στην παλιά πόλη. Καταστράφηκε το 1856 και ξαναχτίστηκε το Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πατώματα του που είναι στρωμένα με αρχαία ψηφιδωτά από την Κω καθώς και η συλλογή επίπλων δυτικής τέχνης 16ου και 17ου αιώνα. Επίσης εντυπωσιακή είναι και η στοά που αποτελούσε τόπο συγκέντρωσης και μνημειώδη είσοδο στο παλάτι. Σήμερα το παλάτι επισκευασμένο προσφέρει την φιλοξενία του σε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις. ’λλα αξιοθέατα στην παλιά πόλη είναι το Τζαμί του Σουλεϊμάν, παλιά εκκλησία, με αξιόλογη Ιταλική πόρτα, η Καστελλάνια με την ωραία πηγή της (16ος αιώνας) που σήμερα στεγάζει την βιβλιοθήκη, το Νοσοκομείο της Αγίας Αικατερίνης, με το Παλάτι του Ναυαρχείου δεξιά του και τέλος το Λαογραφικό Θέατρο Χορού που διατηρεί τους χορούς, τη μουσική και τα κοστούμια στην πιο γνήσια μορφή τους.

Καλύτερο ξεκίνημα για μία γνωριμία με την Μεσαιωνική Ρόδο αποτελούν τα Τείχη (14ου αιώνα και μήκους 5 χλμ.). Διασχίζοντας μία από τις πιο δημοφιλείς πύλες, την Πύλη Ελευθερίας θα συναντήσετε ίχνη από το Ναό της Αφροδίτης (3ος αιώνας π.Χ.), το Κατάλυμα των Ιπποτών της Ωβέρνης, την Οπλοθήκη, το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών (με λαογραφικά εκθέματα από τα Δωδεκάνησα) και το Βυζαντινό Μουσείο (που στεγάζεται σε εκκλησία του 13ου αιώνα). Επίσης αξίζει να αναφερθεί η μεγαλοπρεπής Πύλη του Λιμανιού. Το Αρχαιολογικό Μουσείο (τηλέφωνο. 0241/27.674) στεγάζεται στο Νοσοκομείο των Ιπποτών (15ος αιώνας) και περιλαμβάνει συλλογές νομισμάτων αγγείων και γλυπτών από την Μυκηναϊκή μέχρι την Ρωμαϊκή περίοδο. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η γονατιστή Αφροδίτη της Ρόδου (1ος αιώνας μ.Χ) και η επιτύμβια στήλη της Τυμαρίστας και της Κριτώς. Η οδός Ιπποτών, επίσημος δρόμος της μεσαιωνικής πόλης, ακολουθεί την αρχαία οδό όχι βέβαια μέχρι την κατάληξη της, που ήταν η Ακρόπολη αλλά μέχρι το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων. Κατά μήκος της οδού τα Καταλύματα των Ιπποτών των Επτά Γλωσσών, από τα οποία σήμερα σώζονται τέσσερα.