ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΡΑΣΗ ΕΝΖΥΜΩΝ – ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ
Advertisements

Πετρέλαιο – Νάφθα - Πετροχημικά
Εποξειδικά δάπεδα εσωτερικών χώρων
ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ Σωτηριανάκος Κωνσταντίνος Και Νικόλαρος Κωνσταντίνος
Μια χημική ένωση Με ξεχωριστές ιδιότητες
Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Project A λυκείου ομάδα Μαρούλι Γκουρνέλος Χρήστος Ευάγγελος Μέριανος Κωνσταντίνος Πάνος Κνισοβίτης Χρήστος.
«ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ» Σχολή: Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Όνομα: Βασίλης Τμήμα: Δομικών Έργων
ΒΑΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ
Μ. Κουή, Καθηγήτρια ΕΜΠ Συνεργάτες: Δρ. Β. Δρίτσα, ΙΔΑΧ
Διαθεματική Εργασία στο μάθημα της Χημείας
ΝΕΡΟ: ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ
Δ11: Ερωτήσεις αλάτων Ένα διάλυμα Δ1 περιέχει θειικό οξύ. Ένα διάλυμα Δ2 περιέχει υδροξείδιο του βαρίου. Α. Να γράψετε τον τύπο του οξέος και την χημική.
Πυριτιο Βενετία Τσαγκαρούλη Μαριτίνα Τσαγκαρούλη Δήμητρα Λυμπεράκου
ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΞΕΙΔΟΑΝΑΓΩΓΙΚΕΣ.
άτομα και μόρια Άτομα και μόρια
ΜΟΡΦΕΣ ΝΕΡΟΥ.
Χημικούς Υπολογισμούς
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ
Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών ΕΚΦΕ Ερμούπολης, Ιανουάριος 2007 Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων ΧΗΜΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Χημεία Α΄Λυκείου 2ο κεφάλαιο Γενικά για το χημικό δεσμό
Χημεία Α΄Λυκείου 1ο κεφάλαιο Άτομα, μόρια, ιόντα Υποατομικά σωματίδια
ΧΗΜΕΙΑ ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΛΥΜΕΡΩΝ
πετρέλαιο φυσικό αέριο - πετροχημικά
Ορυκτά πετρώματα Εκμετάλλευση και προστασία υπεδάφιου πλούτου
ΣΙΛΙΚΟΝΗ Εργασία χημείας των μαθητριών Αναγνωσταρά Σταυρούλα
Οξέα … συνέχεια… 1.3 Η κλίμακα pH ως μέτρο οξύτητας
ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ Νίκος Πετράκης Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Χημείας Ηράκλειο 2002.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
Πάγκαλος Σ.-Χαραλαμπατου Λ.
Κανελλοπούλου Δέσποινα
ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ - ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗ
ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Χριστίνα Τσινόλη , Ειρήνη Ταμπάκη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο Χαρακτηριστικά Υλικών
Γενικά για το Si(πυρίτιο)
ΟΡΓΑΝΟΑΡΓΙΛΟΙ Θ. ΠΕΡΡΑΚΗ. Οργανοάργιλοι... Με τον όρο “οργανοάργιλοι” (organoclays) εννοούμε οργανόφιλα συστήματα, τα οποία προκύπτουν από σμεκτιτικές.
ΠΟΛΥΜΕΡΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΥΜΕΡΙΚΩΝ ΙΝΩΝ z ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΜΑΛΙ, ΒΑΜΒΑΚΙ z ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΠΟΛΥΑΜΙΔΙΑ, ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΕΣ, ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Ενώσεις του άνθρακα με το υδρογόνο, το οξυγόνο και το άζωτο Οργανικές ενώσεις των οργανισμών είναι: Υδατάνθρακες (Σάκχαρα) Πηγή ενέργειας.
ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ.
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ-ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ Παπαδημητρίου Παναγιώτης Σαραντόπουλος Γιώργος
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ
ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ
1 ο Γυμνάσιο Χαλκίδας Εργασία στη Χημεία. Τ Ο Π Υ Ρ Ι Τ Ι Ο και η χρήση του στην τεχνολογία  φωτοβολταϊκά συστήματα,  οπτικές ίνες  σιλικόνες.
Medilab.pme.duth.gr Δρ. Π. Ν. Μπότσαρης 1 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ, ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ.
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
ΠΟΛΥΜΕΡΙΣΜΟΣ -ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ Όταν θα έχετε μελετήσει αυτή την ενότητα, θα μπορείτε: Να αναφέρετε διάφορα πετροχημικά προϊόντα που βρίσκονται στο περιβάλλον.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Περιβαλλοντική Βιολογία Βιομόρια – Λιπίδια Περιβαλλοντική Βιολογία Βιομόρια – Λιπίδια Εισηγητής: Γ. Καρρής.
Πλαστικό Προέρχεται από την λέξη «πλάθω», υποδηλώνοντας την ιδιότητα του να είναι εξαιρετικά εύπλαστο. Πλαστικές ύλες ονομάζονται όλες οι συνθετικές ρητίνες.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Βιολογία & Βιοδιάβρωση O άνθρακας και η μοριακή ποικιλότητα της ζωής Βιολογία & Βιοδιάβρωση O άνθρακας.
ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Αρχές και μεθοδολογία της Βιοτεχνολογίας Ζαχόπουλος
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος
ATOMIKH ΘΕΩΡΙΑ ● Η ύλη αποτελείται από εξαιρετικά μικρά σωματίδια: τα άτομα , τα οποία δεν μπορούν να διαιρεθούν (δεν τέμνονται) σε μικρότερα. ● Τα άτομα.
Πλαστικό Προέρχεται από την λέξη «πλάθω», υποδηλώνοντας την ιδιότητα του να είναι εξαιρετικά εύπλαστο. Πλαστικές ύλες ονομάζονται όλες οι συνθετικές ρητίνες.
ΙΣΟΜΕΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ.
ΤΕΙ ΑΜΘ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΕ
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος
Κεφάλαιο 2 Τριβή Φυσικές έννοιες & Κινητήριες Μηχανές
Οργανική Χημεία και Υδρογονάνθρακες
Πυρίτιο.
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Ενώσεις του άνθρακα με το υδρογόνο, το οξυγόνο και το άζωτο Οργανικές ενώσεις των οργανισμών είναι: Υδατάνθρακες (Σάκχαρα) Πηγή ενέργειας.
Λιόντος Ιωάννης - Χημικός
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ
Το πυρίτιο Ιδιότητες και χρήσεις.
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 3
Οι Φυσικές καταστάσεις της ύλης και οι αλλαγές τους
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ
Το γυαλί… Εργασία στο μάθημα της χημείας για το πυρίτιο
AΝΟΡΓΑΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Νερό H2O To πιο απλό μόριο που συναντάμε στη φύση
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ: Νικολοπούλου Κωνσταντίνα Πρέβα Αγγελική Σχολείο:2ο Γυμνάσιο Σπάρτης Τμήμα:Γ’3 ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ

Περιεχόμενα Τι είναι αυτό με το οποίο θα ασχοληθούμε Ιστορική Αναδρομή Ιστορική Αναδρομή Πώς παρασκευάζονται Χρήσεις-Λειτουργίες Πλεονεκτήματα-Μειονεκτήματα Εικόνες Βιβλιογραφία

Τι είναι οι ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ; Οι σιλικόνες είναι πανίσχυρα και πολύ ελαστικά υλικά σφράγισης αρμών. Η ελαστικότητά τους παραμένει για πολλά χρόνια και η συγκόλλησή τους στις περισσότερες επιφάνειες είναι πολύ δυνατή, ακόμη και χωρίς αστάρι. πολυμερείς ενώσεις που περιέχουν πυρίτιο σε συνδυασμό με άνθρακα, υδρογόνο, οξυγόνο και άλλα χημικά στοιχεία. Ο γενικός τύπος είναι: R2SiO

Ιστορική Αναδρομή Στις αρχές του 20ού αι., η πραγματική έρευνα που εφαρμόστηκε με την ανακάλυψη των σιλικόνων ως πρακτικά χρήσιμων ουσιών οφείλεται σε δύο μεγάλες αμερικανικές βιομηχανίες, την Dow Corning και την General Electric. Οι πρώτες σιλικόνες που παρασκευάστηκαν έμοιαζαν με λάδι αργότερα παρασκευάστηκαν στερεές, που έμοιαζαν με λίπος και στη συνέχεια, έγιναν σιλικόνες με ακόμα μεγαλύτερο μοριακό βάρος, που έμοιαζαν με πλαστικά.

Πώς παρασκευάζονται; Οι σιλικόνες είναι μία ολόκληρη οικογένεια από χημικές ενώσεις που προέρχονται από το πυρίτιο, ένα φυσικό στοιχείο που βρίσκεται στην άμμο, στο χαλαζία και στις πέτρες. Το πυρίτιο είναι το συχνότερα απαντούμενο στοιχείο στη γη μετά το οξυγόνο! Ο σχηματισμός της σιλικόνης από το πυρίτιο απαιτεί το συνδυασμό του με οξυγόνο, άνθρακα και υδρογόνο. Τα μόρια που σχηματίζονται από το συνδυασμό αυτό στη συνέχεια συνδέονται μεταξύ τους σχηματίζοντας αλυσίδες. Ανάλογα με τον τρόπο που τα στοιχεία αυτά συνδυάζονται μεταξύ τους και το μέγεθος της αλυσίδας που παράγεται, η σιλικόνη μπορεί να είναι ρευστή σαν λάδι, παχύρρευστη σαν ζελέ ή στερεή. . 

Χρήσεις - Λειτουργίες Αυτοκίνητα(για το «σφράγισμα» παραθύρων αυτοκινήτων ή σκαφών,  υαλοκαθαριστήρες) Επικαλύψεις(Αδιάβροχη, αντιμουχλική, όξινη, στεγανοποιητική ) Λιπαντικά(Περιορίζουν την τριβή μεταξύ πλαστικών και μεταλλικών υλικών) Ιατρική(πλαστική χειρουργική, στο σκελετό του προσώπου, <λακ για τα μαλλιά, τα αντιηλιακά γαλακτώματα, οι ενυδατικές κρέμες και ο αφρός ξυρίσματος περιέχουν μία μορφή σιλικόνης που λέγεται διμεθικόνη>, στις βελόνες και τα ράμματα , στους βηματοδότες ,  τεχνητές αρθρώσεις,) Παιχνίδια Μαγειρικά σκεύη Ηλεκτρονικά

Μειονεκτήματα Από δηλητηριάσεις μέχρι κακοήθειες μπορεί να προκαλέσει η βιομηχανική σιλικόνη. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η επαφή του υλικού με τον οργανισμό μπορεί να επιφέρει σοβαρές βλάβες. Οι σιλικόνες δεν βάφονται. Είναι τόσο κλειστού πορώδους αλλά και τόσο ελαστικές που καμία βαφή δεν προσφύεται επάνω τους. (Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι τύποι βαφόμενης σιλικόνης)

Πλεονεκτήματα Εξαιρετική θερμική σταθερότητα Αντοχή στην οξείδωση Ελάχιστη θερμική εξάρτηση ιξώδους (εφαρμογή ως λιπαντικά) Καλές διηλεκτρικές ιδιότητες Υδρόφοβες ιδιότητες Φυσιολογικά αβλαβείς (εφαρμογή στην πλαστική χειρουργική)

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Βιβλιογραφία Βικιπαίδεια Ιστοσελίδα Χρήστου Στρογγύλη(πολιτικός μηχανικός)