Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ-ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ Παπαδημητρίου Παναγιώτης Σαραντόπουλος Γιώργος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ-ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ Παπαδημητρίου Παναγιώτης Σαραντόπουλος Γιώργος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ-ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ Παπαδημητρίου Παναγιώτης Σαραντόπουλος Γιώργος
Περγαντή Παναγιώτα Σαραντόπουλος Γιώργος Χιώτη Σταματία Χούπη Δήμητρα Χρυσικού Παναγιώτα

2 ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ Οι οπτικές ίνες, είναι πολύ λεπτά νήματα από πλαστικό ή γυαλί, όπου από μέσα τους, μεταδίδονται ψηφιακά δεδομένα, υπό μορφή φωτός. Οι ταχύτητες μετάδοσης των δεδομένων μέσω των οπτικών ινών, αφού τα δεδομένα ταξιδεύουν υπό μορφή φωτός, είναι τεράστια(όσο η ταχύτητα του φωτός). Ένα καλώδιο οπτικών ινών, περιέχει μέσα του 10άδες ή και 100άδες πολύ λεπτές τέτοιες οπτικές ίνες, σε διάμετρο, μικρότερη και από μία τρίχα!

3 Στο ένα άκρο της οπτικής ίνας, υπάρχει ο πομπός και στο άλλο, ο δέκτης.
Ο πομπός, μετατρέπει τα ψηφιακά δεδομένα ενός υπολογιστή, σε ψηφιακά κύματα φωτός. Ο δέκτης, αποκωδικοποιεί τα ψηφιακά κύματα φωτός, σε ψηφιακά δεδομένα. Τα ψηφιακά κύματα φωτός, ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός μέσα από την οπτική ίνα, με διαδοχικές ανακλάσεις στα τοιχώματα της οπτικής ίνας. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ολική ανάκλαση και είναι η αιτία που τα κύματα φωτός μένουνε μέσα στην οπτική ίνα, συνεχίζοντας το ταξίδι τους μέχρι το άλλο άκρο, χωρίς να βγαίνουν-χάνονται έξω από την ίνα.

4 Το εσωτερικό μέρος της οπτικής ίνας, ονομάζεται πυρήνας και μέσω αυτού, ταξιδεύουν τα κύματα φωτός. Ο πυρήνας, είναι περιτυλιγμένος από μία άλλη στρώση πλαστικου - γυαλιου που ονομάζεται περίβλημα. Το περίβλημα από τις οπτικές ίνες, είναι έτσι κατασκευασμένο, ώστε να κρατάει τα κύματα φωτός, με ολικές ανακλάσεις, μέσα στον πυρήνα και να συνεχίζουν το ταξίδι τους μέσω αυτού (του πυρήνα).

5 Οι οπτικές ίνες χωρίζονται σε:
Στις οπτικές ίνες απλού τύπου(single-mode), τα κύματα φωτός ταξιδεύουν σε ευθεία γραμμή και μπορούμε να στείλουμε δεδομένα σε μεγάλες αποστάσεις. Οι οπτικές ίνες πολλαπλού τύπου(multi-mode), είναι πιο "χοντρές" από τις απλού τύπου, αλλά μπορούν να στείλουν παράλληλα, σε ξεχωριστό μονοπάτι, πολλά κύματα φωτός.

6 ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ Οι σιλικόνες είναι πολυμερείς ενώσεις που περιέχουν πυρίτιο σε συνδυασμό με άνθρακα, υδρογόνο, οξυγόνο και άλλα χημικά στοιχεία. Τα ενθέματα σιλικόνης είναι μια μεγάλη ανακάλυψη της ιατρικής τεχνολογίας του 20ου αιώνα και χρησιμοποιούνται για αποκαταστάσεις μαστών μετά από μαστεκτομή, για επανορθώσεις συγγενών νόσων των μαστών, και για αισθητικούς σκοπούς. 

7 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ: Χαμηλή θερμική αγωγιμότητα Χαμηλή τοξικότητα
Ικανότητα να απωθούν το νερό Χαμηλή χημική δραστικότητα Αντοχή στο οξυγόνο, το όζον και την υπεριώδη όπως αυτή στο φως του ηλίου. Θερμική σταθερότητα Ηλεκτρική μόνωση

8 ΜΟΡΦΕΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ: Πετρέλαιο σιλικόνης Ρητίνη σιλικόνης
Χρησιμοποιείται στην Ιατρική ως υγρό υποκατάστατο για την αντιμετώπιση δύσκολων περιπτώσεων της αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή βαφών ηλεκτρομονωτικών υλικών και συνθετικών προϊόντων γυαλιού σιλικόνης.

9 Καουτσούκ σιλικόνης Αλυσίδα καουτσούκ σιλικόνης
Αποτελείται από πυρίτιο μαζί με άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο. Προσφέρει καλή αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες, να είναι σε θέση να λειτουργήσει κανονικά από -55°C έως 300°C.


Κατέβασμα ppt "ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ-ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ Παπαδημητρίου Παναγιώτης Σαραντόπουλος Γιώργος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google