1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ιάσονας Παπαδόπουλος, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
Advertisements

ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
Τι είναι ο καρκίνος Ο καρκίνος (όγκος) είναι η ανώμαλη ανάπτυξη κύτταρων με αποτέλεσμα τη δημιουργία όγκων σε διάφορα σημεία του σώματος. Προέλευση της.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
Αντικαπνιστική Παρουσίαση
Το Κάπνισμα.
Έφη Τσόγκα, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
Η αναπνοή στον άνθρωπο Όταν εισπνέουμε ο αέρας εισέρχεται στην αναπνευστική κοιλότητα. Στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν μικροσκοπικά τριχίδια που φιλτράρουν.
Εργασία κατά του καπνίσματος
Η συνήθεια του καπνίσματος και οι έφηβοι
ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α2 ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠ.ΑΛ.
Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύσΗ γίνεται συνήθως σετσιγάρο, πίπα, πούρο ή.
ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΟΥΤΑΚΙΔΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Στόχος της υποενότητας αυτής είναι οι μαθητές:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία
Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
-Τσιγάρο ; - Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΓΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
2o ΕΠΑΛ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία.
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Α2 Λυκείου Αργυράδων Ρωτήθηκαν συνολικά 162 άτομα.
- Kάθε μέρα χάνεται μια πενταμελής οικογένεια ή μια ομάδα μπάσκετ. - Kάθε δύο μέρες μια ποδοσφαιρική ομάδα θυσιάζεται στην άσφαλτο. - Kάθε εβδομάδα.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ
Εργασία Οικιακής Οικονομίας Σχολικό έτος Από τις μαθήτριες: Μανουηλίδου Όλγα και Παπά Ελισάβετ Θέμα: Το κάπνισμα.
Μία εργασία του Μιχάλη Θάνου για το μάθημα της Βιολογίας ΒΠΠΓ Α΄2
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Έλενα Μαρίνου Α 3. ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται.
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ Β’.
Τα τσιγάρα βλάπτουν την Υγεία μας
Η μεταβολή του εισπνεόμενου αέρα μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού Μπορεί να μεταβληθεί με: Ατμοσφαιρικούς ρύπους Προκαλούν.
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ.
Ονόματα μελών της ομάδας: 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Ντανιλτσένκο Αρτέμης.
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ: Α1 ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ
« Κάπνισμα συνήθεια που δεν προάγει την υγεία μας» Εργασία των: Εργασία των: Κουτρουμάνη Ελευθερίας & Νικητάκη Αγγελικής.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Τμήματα ΓΠ2, ΓΝΣ.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Ιστορία Στην Αμερική πολύ πριν ανακαλυφθεί από τον Κολόμβο οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν τον καπνό και πίστευαν ότι έχει σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες.
Ομάδα: Τζαγκαράκη Ειρήνη
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 1 Γυμνάσιο Άργους Α
«Aγαπώ τη ζωή μακριά από εξαρτήσεις» Κεντρικό Μαθητικού Συμβουλίου Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ Ερευνητική εργασία Ονόματα: Αραβιάκη Ειρήνη Γερακιανάκης Μιχάλης Παπαδάκη Αναστασία Πετράκης Σπύρος Πονήρη Αθηνά.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Συνέπειες του καπνίσματος Το κάπνισμα προκαλεί: Καρκίνο του πνεύμονα, σε αυτόν ευθύνονται το 90% των θανάτων. Χρόνια αποφρακτική.
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗ
Τι Υπάρχει μέσα σε ένα Τσιγάρο;
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στα πακέτα των τσιγάρων
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΕθισμοΣ στο καπνισμα Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε.
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
Ερευνητική Εργασία Κορναράκη Ε. Μαραγκάκης Π. Τάκου Ε.
Κοτσορώνη Γεωργία Κατσακιώρη Αναστασία
Project Α’ Τετραμήνου Θέμα: Εξάρτηση Από Το Τσιγάρο
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 6ο ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνέπειες/Επιπτώσεις
ΥΠΟΟΜΑΔΑ Β’: ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Κάπνισμα.
1) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ 2) ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ 3) ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής… 5 εκατομμύρια θάνατοι από το κάπνισμα καταγράφηκαν το 2002 παγκοσμίως, σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία… Η Κατερίνα είναι 14 ετών… 12 ετών!!! Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 10 εκατομμύρια το χρόνο μέχρι το 2020. 1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής… Ξεκίνησε το κάπνισμα εδώ και δύο χρόνια δηλαδή… Καπνίζει 20 τσιγάρα την ημέρα… 73.000 τσιγάρα θα έχει καπνίσει σε 10 χρόνια… 219.000 τσιγάρα σε 30 χρόνια… Δηλαδή 7.300 τσιγάρα το χρόνο… 2,3 χρόνια θα έχει αφαιρέσει από την ζωή της… 219.000 τσιγάρα Χ 5,5 λεπτά… Στα 40 της χρόνια οι γιατροί θα την κατατάξουν στους καπνιστές υψηλού κινδύνου.

Τι μπορεί να μας προκαλέσει το κάπνισμα; Χρόνια βρογχίτιδα, βρογχικό άσθμα. καρκίνο των πνευμόνων, της γλώσσας, του οισοφάγου, του λάρυγγα. καρκίνο της ουροδόχου κύστης, του παγκρέατος, του ήπατος, των νεφρών και άλλων οργάνων. αποτελεί και σημαντική αιτία σεξουαλικής ανικανότητας. Τι μπορεί να μας προκαλέσει το κάπνισμα;

…και άλλες 4.000 περίπου ουσίες! ΑΜΜΩΝΙΑ… …ένα ισχυρό δηλητήριο ΜΕΘΑΝΙΟ… ΝΙΚΟΤΙΝΗ Τί υπάρχει μέσα στον καπνό ενός τσιγάρου;; …και άλλες 4.000 περίπου ουσίες! ΑΡΣΕΝΙΚΟ… ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ… ΥΔΡΟΚΥΑΝΙΟ… …που περιέχεται σε καθαριστικά για το πάτωμα… …το καύσιμο που χρησιμοποιούμε στους αναπτήρες… ΒΟΥΤΑΝΙΟ… ΚΑΔΜΙΟ… … ένα καύσιμο που χρησιμοποιούμε στις ρουκέτες… …δηλητήριο που περιέχεται σε ποντικοφάρμακα… …ισχυρότατο δηλητήριο που χρησιμοποιείται και ως χημικό όπλο… χρησιμοποιείται στις μπαταρίες… …αέριο που βγαίνει από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων…

Και το μετά… Τελικά ένα πακετάκι την ημέρα κάνει τον γιατρό πέρα…και φέρνει κοντά τον νεκροθάφτη!! Το πρίν …

…τι γίνεται στην χώρα μας με το κάπνισμα;; Κάθε χρόνο στην Ελλάδα έχουμε 7.000 νοσήσεις και 5.000 θανάτους από το κάπνισμα… Θλιβερή πρωτιά κατέχει η χώρα μας ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, όσον αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα στις γυναίκες… Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην Ευρώπη στην εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα στους άνδρες κάτω των 44 ετών. Τρία στα τέσσερα Ελληνόπουλα καπνίζουν παθητικά. Μόνο το 25% των παιδιών στη χώρα μας μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον ελεύθερο από καπνό τσιγάρων. Την τρίτη θέση κατέχει η χώρα μας στην Ευρώπη, μετά την Ουγγαρία και την Πολωνία, σε ποσοστά των καθημερινών καπνιστών από την ηλικία των 15 και άνω. …τι γίνεται στην χώρα μας με το κάπνισμα;; Από την ηλικία των 13 ετών δοκιμάζουν να καπνίσουν τρεις στους δέκα μαθητές της χώρας μας. Από αυτούς οι δύο θα γίνουν τελικά συστηματικοί καπνιστές. 1,5 δις!!! πακέτα τον χρόνο καπνίζουν οι Έλληνες. Μία χώρα φουγάρο...

…στατιστικά 8 στους 10 αυτοκινητιστές που καπνίζουν προκαλούν ατυχήματα στους επιβάτες του ίδιου του αυτοκινήτου τους. Τα τσιγάρα ‘light’ είναι και αυτά επικίνδυνα γιατί εισπνέουμε βαθύτερα για να πάρουμε περισσότερη νικοτίνη και αναπτύσσονται αδενοκαρκινώματα. Το κάπνισμα σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι νόσος και μάλιστα επιδημική αλλά και μεταδοτική, αφού μεταδίδεται από άτομο σε άτομο στη νεαρή ηλικία. Ότι χάνονται 3.000.000 άνθρωποι στον κόσμο ετησίως και 500.000 ετησίως στην Ευρωπαϊκή ένωση… Το κάπνισμα στους άντρες βλάπτει το σπέρμα και παιδιά με πατέρα καπνιστή έχουν 42% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο απ’ ότι τα παιδιά μη καπνιστή πατέρα.… Ότι η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις αυτής της θανατηφόρου επιδημίας… Μισή ώρα παθητικού καπνίσματος αρκεί να αυξήσει την πιθανότητα καρδιακού επεισοδίου. Γνωρίζετε ότι… Ότι κάθε 10 δευτερόλεπτα έχουμε έναν θάνατο από τον καπνό… …το κάπνισμα των μητέρων είναι η αιτία πολλών αποβολών ή πρόωρων γεννήσεων παιδιών με μικρό σωματικό βάρος και νοητική υστέρηση…

8 ώρες σ' ένα γραφείο με καπνιστές =5 τσιγάρα,1 ώρα σε αυτοκίνητο με οδηγό που καπνίζει =3 τσιγάρα,2 ώρες σε μια καφετέρια=4 τσιγάρα. Πόσα τσιγάρα «καπνίζει» το παιδί ενός γονιού καπνιστή; Περίπου 30-50 το χρόνο.

4. 000 χημικές ουσίες απελευθερώνονται κατά την καύση του τσιγάρου 4.000 χημικές ουσίες απελευθερώνονται κατά την καύση του τσιγάρου. Σε διάστημα 10 λεπτών, η νικοτίνη βρίσκεται και κινείται ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα. Αν κάνουμε μια ένεση με έξι σταγόνες νικοτίνης σ’ ένα σκύλο, ο σκύλος θα ψοφήσει αμέσως, 8 σταγόνες είναι αρκετές για να σκοτώσουν ένα άλογο.

Το μόνο αβλαβές τσιγάρο είναι αυτό που δεν το καπνίζει κανείς… Συμπέρασμα… Το μόνο αβλαβές τσιγάρο είναι αυτό που δεν το καπνίζει κανείς…