Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εκπαίδευση Leonardo da Vinci. Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (1) • Η Παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι το αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών αλλά και κοινωνικής.
Advertisements

«Δημιουργώντας μια Εικονική Επιχείρηση στην Σχολική Μονάδα »
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
I.I.E.K DATA Τμήμα: Μαγειρικής Τέχνης Μάθημα: Στοιχεία Κοστολόγησης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Διδασκαλία στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Βρυξέλλες 24/10/2011 Συνάντηση εργασίας με τους εκπαιδευτικούς των Τ.Ε.Γ.
ΣΧΟΛΕΙΟ:ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΤΑΞΗ:Β΄3 ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ :ΤΕΡΖΗ ΜΕΡΟΠΗ όνομα μαθητή : πολιτακη Κατερίνα ΘΕΜΑ :
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.
Όμάδα: Δρακάκη Ιωάννα , Κανδαράκη Γεωργία
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού
Κοστολόγηση Μάθημα 4ον.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΗΘΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΜΙΓΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕγγλΕζοΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΧΟΝΤΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ. ομφάκινον.
Π. Μαυρογένης Λογισμικά Διαχείρισης προμηθειών, Διαχείρισης Επισιτιστικών Τμημάτων και Διαχείρισης Σημείων Πωλήσεων ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να: Αναφέρει τα βασικά.
Έννοια του Κόστους & οι Διακρίσεις του
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Ποια είναι η εξέλιξη της κατοικίας στο χρόνο;
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Οι υπολογιστές στη ζωή μας Συμβόλαιο χρήσης διαδικτύου.
Π.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΤΑΞΗ: Β΄3 ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΜΕΡΟΠΗ ΤΕΡΖΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΕΝΤΧΟΜ ΣΧ.ΕΤΟΣ:
Κοστολόγηση Μάθημα 17.
Μονογραφία Επαγγέλματος Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ:ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο Ιστορική αναδρομή Οι υπολογιστές στη ζωή μας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο Βασικές έννοιες της Πληροφορικής Κώδικες αναπαράστασης.
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΗΡΩ, Α.Ε.Μ 7322 ΣΕΡΡΕΣ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ TMHMA ΣΤ2
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Υπεύθυνοι ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Παπακίτσος Ευάγγελος Θεολογής Ευάγγελος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
Η χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας από τους διευθυντές δημοτικής εκπαίδευσης για σκοπούς οργάνωσης και διοίκησης της σχολικής μονάδας.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ. Να καθορίσει ένα αγοραστικό πρότυπο για το είδος του προϊόντος που χρειάζεται Να πληροφορήσει τον προμηθευτή για το ποιες είναι.
ΤΣΑΚΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ Οικονομικός Διευθυντής
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ Hamilton Stationery Shop. Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΙ ΚΑΤΕΧΩ = ΤΙ ΟΦΕΙΛΩ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ = ΠΑΘΗΤΙΚΟ + ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
ΟΡΙΣΜΟΣ Λογιστική είναι ο κλάδος της εφαρμοσμένης Οικονομικής επιστήμης που ασχολείται με την ανάλυση, κατάταξη, καταγραφή και συσχέτιση των οικονομικών.
Διάλεξη 10 η ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (MIS) TEI Κρήτης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
16:50. ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να αναφέρει: 1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. 2. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΘΕΙ.
Βασικός σχεδιασμός για την κατάρτιση προϋπολογισμού Βασικός σχεδιασμός για την κατάρτιση προϋπολογισμού Διαδικασίες κατάρτισης προϋπολογισμού Διαδικασίες.
Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Γραπτή εργασία και παρουσίαση
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Λογιστική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Λογιστική Κόστους Εισαγωγή.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 13o Γυμνάσιο Πατρών Τάξη:Β2 Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Αλπέτζου Κ. Μαθητής: Tηλέμαχος Βρεττάκος Σχολικό έτος:
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 13o Γυμνάσιο Πατρών Τάξη:Β2 Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Αλπέτζου Κ. Μαθητής: Tηλέμαχος Βρεττάκος Σχολικό έτος:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοστολόγηση Μάθημα 3ον

Εισαγωγή - ορισμός κοστολόγησης ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός να: Αναφέρει τα καθήκοντα και τα προσόντα του ελεγκτή τροφίμων και ποτών.

Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ελεγκτής τροφίμων και ποτών - Food and Beverage Controller: Είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο τροφίμων και ποτών Γραφείς ελέγχου - Control clerks: εργάζεται για τη καθημερινή εργασία ελέγχου με συγκεκριμένα καθήκοντα και ευθύνες

Β. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Καταγράφει τις αγορές και τη έκδοση τροφίμων και ποτών. Καταγράφει τα αποθέματα των τροφίμων και ποτών [stock taking]. Ελέγχει και αναλύει τις πωλήσεις Ελέγχει τη διαδικασία παραλαβής τροφίμων και ποτών. Συμβουλεύει τον διευθυντή του Τμήματος Τροφίμων και Ποτών για το καταρτισμό του προϋπολογισμού και τη σύνθεση του μενού. Αναφέρει τις ανωμαλίες που παρουσιάζονται στο προϊστάμενο του. Συμβουλεύει και βοηθά τους τμηματάρχες Διενεργεί τακτικό έλεγχο μερίδων. Εισηγείται μέτρα σύμφωνα με τις αναφορές των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Γ. ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Να γνωρίζει τις αρχές ελέγχου τροφίμων και ποτών. Να γνωρίζει το λογιστικό σύστημα που διαθέτει ή επιχείρηση. Να χειρίζεται προβλήματα ρουτίνας και απρόβλεπτες καταστάσεις. Να είναι γνώστης τροφίμων και ποτών. Να είναι γνώστης ξένων γλωσσών. Να μπορεί να συντάσσει εκθέσεις και αναφορές. Να γνωρίζει τη λειτουργία των ταμειακών μηχανών και του συστήματος μηχανογράφησης. Να είναι τίμιος και αμερόληπτος. Να εκτελεί τα καθήκοντα του με ζήλο και ευσυνειδησία.

Δ. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΡΑΦΕΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ Εκτέλεση καθημερινής εργασίας ελέγχου. Τήρηση στατιστικών στοιχείων. Έκδοση ποσοστών κόστους στο τέλος κάθε μήνα. Έκδοση αποτελεσμάτων κάθε μήνα για τα κέρδη της επιχείρησης ή τις ζημιές. Καταγραφή αποθεμάτων [stock taking ].

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Καθήκοντα και τα προσόντα του ελεγκτή τροφίμων και ποτών.

Εργασία στο σπίτι: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: Να γράψετε τέσσερα καθήκοντα του ελεγκτή του τμήματος Τροφίμων και Ποτών.  Να αναφέρετε τέσσερα προσόντα που πρέπει να έχει ο ελεγκτής του τμήματος Τροφίμων και Ποτών.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Σ Λ 1 Το προσωπικό μιας επισιτιστικής ομάδας δεν πρέπει να εμπλέκεται στη διαδικασία ελέγχου. 2 Ο ελεγκτής του τμήματος τροφίμων και ποτών είναι το άτομο που ασκεί τον έλεγχο των τροφίμων και ποτών. 3 Ο ελεγκτής καταγράφει τα αποθέματα των τροφίμων και ποτών σύμφωνα με τη πολιτική της επισιτιστικής μονάδας. 4 Τα τυχόν προβλήματα που εντοπίζονται σε ένα τμήμα κατά τον έλεγχο δεν αναφέρονται στο υπεύθυνο του τμήματος αλλά στο διευθυντή. 5 Ο ελεγκτής του τμήματος τροφίμων και ποτών πρέπει να γνωρίζει το λογιστικό σύστημα που ακολουθεί η επιχείρηση. 6 Ο ελεγκτής του τμήματος τροφίμων και ποτών δεν χρειάζεται να γνωρίζει το τρόπο με το οποίο λειτουργούν οι ταμειακές μηχανές. 7 Ο ελεγκτής τροφίμων και ποτών πρέπει να είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης της διεύθυνσης. 8 Η τιμιότητα, ο ζήλος για εργασία, η ευσυνειδησία και η ακεραιότητα είναι απαραίτητα προσόντα του ελεγκτή του τμήματος τροφίμων και ποτών. 9 Ο γραφέας ελέγχου μπορεί να ασκεί έλεγχο σε τμήματα που δεν έχουν σχέση με φαγητό ή ποτό. 10 Οι γνώσεις λογιστικής δεν είναι απαραίτητες για ένα γραφέα ελέγχου.