ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ι - Το περιβάλλον εργασίας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Να σας επιτρέψουν να δαγκώνετε και να μασάτε φυσιολογικά Να σας αφήσουν να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φαγητά ξανά, όπως με τα φυσικά σας δόντια Να.
Advertisements

Αμπαλάκης Στέλιος Διδακτικοί σκοποί  Στο σύνταγμα κάθε χώρας καθορίζονται οι γενικοί σκοποί της εκπαίδευσης  Με βάση τον γενικό σκοπό.
Θεοδωράκη Ελένη-Μαρία Μάθημα: Τεχνικές Επικοινωνίας.
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ELDOM Α.Ε.Β.Ε. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ.
Ισορροπημένη διατροφή
Κοίταξε προσεκτικά τα πόδια σου κάθε φορά που βγάζεις τα παπούτσια και τις κάλτσες για ύπαρξη ερυθρότητας ή δερματικών βλαβών. Αν δεις κάτι ανησυχητικό,
1.3 Ο κοινωνικός περίγυρος – Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
Εργασία στην Οικιακή Οικονομία Βασίλης Λαμπρινος Α1
Εκπαιδευτής:Μιχάλης Μάγος ΛΑΡ06Β
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Μανικιούρ - Πεντικιούρ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Staff Appraisal/Αξιολόγηση Προσωπικού
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Θεμελίωση της πρακτικής φυσικοθεραπείας
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΗΘΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΦΡΟΝΤΙΔΑ Τ ΟΥ Σ ΚΥΛΟΥ !. Τα σκυλιά εξημερώθηκαν από τους ανθρώπους πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα σκυλιά έχουν γίνει.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΠΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
4. ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Ο Φαγανούλης στη χώρα της κρίσης»
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ Μάθημα: Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών & Παραγωγικών Δραστηριοτήτων και Πρακτική Άσκηση Τίτλος: Καταγραφή.
1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΙΑΣ Σχολ. Έτος Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας !!! Ενδείκνυται η ανοιχτή.
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΩΔ/ΣΟΥ.
Τροφή και τρόφιμα.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2016
ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ SERVQUAL.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
ΜΑΡΙΑ ΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.  Υγεία: η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.
Βασικά προϊόντα Μακιγιάζ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ. Για να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκηθείς και να πάρεις πτυχίο Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου πρέπει να επιλέξεις σπουδές στο.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΙΟΡΕΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. Η Υγεία είναι ο παράγοντας που μετράει την φυσική, ψυχολογική ή ακόμα και την πνευματική κατάσταση ενός ζώντος οργανισμού.
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Θεωρία της Διαπολιτισμικής Νοσηλευτικής της Madeleine Leininger
Νίνα-Αικατερίνη Καλαβά-Μυλωνά
ΔΙΑΛΕΞΗ 9η Ελληνικός Κώδικας Νοσηλευτικής Δεοντολογίας.
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Συνηγορία Υπευθυνότητα/ευθύνη Συνεργασία Στάση φροντίδας
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων , 1ο εξάμηνο
1.
Διοικητική Πρακτική 3ο μάθημα
ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ
ΥΓΙΕΙΝΗ Δημήτρης Τσιργής.
Μάθημα : project Θέμα : Πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους.
Γ΄ γυμνασίου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
Ενότητα 1.2 «Οικογενειακή αγωγή».
Νοσηλευτική Δεοντολογία
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
Φροντίδα των ηλικιωμένων στην κοινότητα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ι - Το περιβάλλον εργασίας - Η επαγγελματική εικόνα της Αισθητικού - Υγιεινή Μάθημα 1ο

Το περιβάλλον εργασίας Το περιβάλλον εργασίας είναι ο χώρος στον οποίο περνάμε ένα μέρος από την καθημερινή μας ζωή, όπου ζούμε ώρες της ημέρας και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε αρκετούς ανθρώπους. Αθροιστικά, ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας είναι συνδεδεμένο με το περιβάλλον εργασίας μας. Ο χώρος αυτός που αφορά τις αισθητικές παροχές εκ μέρους της αισθητικού πρέπει να είναι περιποιημένος, άρτια εξοπλισμένος και να πληρεί τους κανόνες υγιεινής, άρτιας λειτουργίας και ασφάλειας.

Παράγοντες που καθιστούν το χώρο αισθητικής ιδανικό για χρήση και λειτουργία Ο χώρος εργασίας να είναι όσο το δυνατόν πιο περιποιημένος και άνετος Να έχει επαρκή φωτισμό, να αερίζεται επαρκώς, και να διαθέτει σωστή ηχομόνωση. Να υπάρχουν διάφορες ασφαλιστικές καλύψεις π.χ ασφάλεια πυρός και ατυχημάτων Να υπάρχει νομοτέλεια και ακριβής καθορισμός των ορίων, που απαιτούνται από τον εκάστοτε νόμο π.χ έλεγχος ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων Να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας του επαγγελματικού χώρου

Επαγγελματική εικόνα της αισθητικού Η καλλιέργεια μιας σωστής επαγγελματικής εικόνας από μέρους της αισθητικού είναι απαραίτητη και ολοκληρώνει ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον μέσα στο οποίο οι πελάτες επιδιώκουν να βρίσκονται Η ομιλία, το ντύσιμο, οι τρόποι της αισθητικού θα πρέπει να αποπνέουν επαγγελματισμό Η εργασία της αισθητικού είναι μια προσωπική εργασία και απαιτεί στενή επαφή με τον κόσμο, γι’ αυτό, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται προσοχή είναι η καθαριότητα

Η αισθητικός θα πρέπει να προσέξει τα πιο κάτω: Το δέρμα της να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους πελάτες Τα μαλλιά της είναι σημαντικό να διατηρούνται πάντα καθαρά κι αν είναι μακριά να δένονται πίσω Την στοματική υγιεινή που διατηρείται με το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών Την καθαριότητα των χεριών καθώς είναι ότι πιο σημαντικό. Τα νύχια πρέπει να είναι κοντά με στρογγυλές άκρες, ώστε να μην πληγώνουν τους πελάτες κατά τη διάρκεια των αισθητικών περιποιήσεων. Το προσεγμένο μακιγιάζ είναι απαραίτητο στοιχείο μιας επαγγελματικής εικόνας της αισθητικού. Η ποδιά εργασίας της αισθητικού είναι εντελώς απαραίτητη και πρέπει να διατηρείται πάντα καθαρή

Μέσα στα πλαίσια του περιβάλλοντος εργασίας ενός εργαστηρίου αισθητικής είναι αναγκαίο να δοθεί προσοχή στις ανθρώπινες σχέσεις που θα χαρακτηρίζουν το περιβάλλον αυτό. «Πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται αυτοί» ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Στο χώρο εργασίας η αισθητικός χρειάζεται να είναι ευχάριστη, περιποιητική, ενθουσιώδης, και όχι σκυθρωπός και Απαισιόδοξος Η επαγγελματική εμφάνιση, ο επαγγελματικός τρόπος και συμπεριφορά είναι τα πιο σημαντικά προσόντα που οδηγούν στην επιτυχία

Η αισθητικός επιδιώκει να καλλιεργήσει τις παρακάτω αρετές: Ευγένεια και λεπτοί τρόποι: η ευγένεια εκφράζεται κυρίως με τη φωνή κατά τη συνομιλία με τον πελάτη, με τον τρόπο που χαιρετάμε τον πελάτη, με τον σεβασμό και την κατανόηση που δείχνουμε στο τι αισθάνεται. Εκφραστικότητα – Αμεσότητα – Φιλικότητα – Ειλικρίνεια – Διπλωματία – Ενθουσιασμός Είναι αρετές που βοηθούν κατά πολύ στην επαγγελματική επιτυχία της αισθητικού

Κατά την διάρκεια συζήτησης αισθητικού – πελάτη θα πρέπει να αποφεύγονται: Η συζήτηση προσωπικών προβλημάτων της αισθητικού Ο αρνητικός σχολιασμός συναδέλφων Το μονοπώλιο της συζήτησης από μέρους της αισθητικού Οι αδιάκριτες ερωτήσεις Η επιχειρηματολογία

Υγιεινή Ο όρος υγιεινή αναφέρεται στους διάφορους παράγοντες που επιδρούν στην υγεία του ατόμου με σκοπό την πρόληψη, τη διατήρηση και την προαγωγή της. Η υγιεινή είναι ατομική, επαγγελματική, σχολική, κοινωνική και δημόσια. Το παρόν κεφάλαιο ασχολείται περισσότερο με την ατομική και επαγγελματική υγιεινή

Ατομική υγιεινή Είναι ο κλάδος που ασχολείται με τις ειδικές φροντίδες του σώματος. Γενικά με τον όρο ατομική υγιεινή εννοούνται οι χρησιμοποιούμενες από το άτομο πρακτικές συνήθειες και συναφείς προφυλάξεις με τις οποίες επιδιώκεται η διαφύλαξη, και η προαγωγή της υγείας του στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Βασικές αρχές ατομικής υγιεινής: Ατομική καθαριότητα (μπάνιο, περιποίηση χεριών – ποδιών, περιποίηση τριχωτού κεφαλής, δέρματος και στοματικής υγιεινής) Ανάπαυση Ύπνος – Ψυχαγωγία Ατομικές συνήθειες διατροφής και ενδυμασίας Σωματική και πνευματική άσκηση Τήρηση μέτρων πρόληψης και προφύλαξης της υγείας.

Επαγγελματική υγιεινή Με τον όρο επαγγελματική υγιεινή ή υγιεινή του χώρου εργασίας εννοούμε τον κλάδο της υγιεινής, που αφορά τις συνθήκες ζωής ομάδων στη βιομηχανία, στο σχολείο, στο θέατρο, στο νοσοκομείο, σε επαγγελματικούς χώρους κ.α. Η υγιεινή στον επαγγελματικό χώρο της αισθητικής αφορά: Την απόλυτη καθαριότητα Τον καλό αερισμό του χώρου Την απολύμανση Την αποστείρωση των χρησιμοποιημένων εργαλείων Τη σωστή και ασφαλή φύλαξη και προστασία υλικών και αναλώσιμων προϊόντων Την προφύλαξη της αισθητικού από την επαφή με διαφορετικά άτομα και την μετάδοση διάφορων ασθενιών Την ύπαρξη σωστού αποχετευτικού δικτύου Την συνεχή παροχή νερού από το δημόσιο δίκτυο