ΧΟΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 CMR Cypronetwork Marketing Research & Consulting Ιούλιος 2009 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ για την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών.
Advertisements

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. •Ανάθεση Ερευνας FLASH MULTIMEDIA •Τύπος έρευνας Ποσοτική έρευνα με προσωπικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.
Πρωτογενής έρευνα Hi5, μία μόδα για νέους;. Μεθοδολογία - εργαλεία Η έρευνα διενεργήθηκε με την μέθοδο της συλλογής ερωτηματολογίων, τα οποία και συμπληρώνονταν.
ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!! Μαθητής:Σπύρος Παπανδρέου Τμήμα:Α3.
Ρ Α Δ Ι Ο Φ Ω Ν Ο.
15ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (PROJECT) ΘΕΜΑ: “ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” ΜΑΪΟΣ 2012 ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΤΑΞΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ ΒΥΡΩΝ,
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού
O ελεύθερος χρόνος παιδιών σχολικής ηλικίας
ΟΜΑΔΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Βασίλης Βασιλειάδης Θοδωρής Βασιλειάδης Γιάννης Βορδάκης Γιώργος Γούλας.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΦΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒEΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
Ρωτήθηκαν 67 άτομα μιας σχολής χορού και έδωσαν τις εξής απαντήσεις: Μ,Μ,Μ,Μ,Μ,Μ,Μ,Μ,Μ,Μ,L,L,L,L,L,L, L,L,L,L,T,T,T,T,T,T,T,M,M,M,M,M,M,M,M,M,M,L,L,L,L,L,L,L,T,T,T,T,T,M,M,
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
1 Γυναίκες και επιστήμη: μια πρώτη διερεύνηση Λάουρα Αλιπράντη Κύρια Ερευνήτρια, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
ΑΠ Βεζυρίδης Θ. Γεωργιάδης Δ. Μπορομπόκα Στ. Χριστοπούλου Ε.
6 Μαρτίου 2013, ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΕΠΑΛ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΣΧΟΛΙΕΣ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΕΒΕΘ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 AD – HOC ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
PUBLICOPINIONGREEK. Ταυτότητα της έρευνας Α Επωνυμία του διενεργήσαντος τη δημοσκόπηση: G.P.O. ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 86 ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
Επιδημιολογικά Στοιχεία:
Έρευνα για την άποψη των νέων πάνω στο graffiti
Δ.Υ. ΣΤΡΟΦΗ - ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Χαρακτηριστικά των εφήβων χρηστών που προσέγγισαν τη ΣΤΡΟΦΗ το 2002.
Νέοι και Κοινωνικά Δίκτυα
Χαρακτηριστικά των εφήβων χρηστών που προσέγγισαν το Δ.Υ. ΣΤΡΟΦΗ το 2008 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ-ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2014 Απρίλιος 2014.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ
«Γυναίκες εσμεν αθλιώτατον φυτόν»
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: AITIA KAI ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΠΡΙΓΚΕΛ ΣΕΛΕΝΙΤΣΑ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
1ο ΓΕΛ Μεγάρων Ερευνητική Εργασία στο «Χάσμα Γενεών» με θέμα «Χάσμα Γενεών και ο Θεσμός της Οικογένειας» Ομάδα «Green Day» Βαρθολομαίος Γιάννης Ζαχαρόπουλος.
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Μα πού είναι οι υπόλοιποι;
Αθλητισμός και γυναίκες. Ομοιότητες ανάμεσα σε αθλητές των δύο φύλων Ισχυρά παρακινούμενοι και προσανατολισμένοι στην επίτευξη Ισχυρά παρακινούμενοι και.
Ερωτηματολόγιο για την ζωή της Μαρίας Κιουρί Παρακάτω θα δούμε τα αποτελέσματα των 9 ερωτήσεων του ερωτηματολογίου που δόθηκε σε άτομα ποικίλων ηλικιών,
Φιλία.
Ασφαλώς Πλοηγώ! Γυμνάσιο Καπανδριτίου Σχ.Έτος ᅠ Παρουσίαση Ερωτηματολογίου μαθητών.
11. Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
Χορός-Κίνηση-Έκφραση
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Project : χορεύοντας στον κόσμο
O ταν κάποιος σκέφτεται χωρίς να θέτει απαραβίαστα σύνορα σε θέματα που αφορούν τους ρόλους των δύο φύλων, μπορεί πιο εύκολα να φανταστεί έναν άνδρα να.
ΠΑΡΑΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ(HIP-HOP)
Εργασία Λογοτεχνίας “Η γυναίκα στην σύγχρονη εποχή” Από τους μαθητές:
Καλαθοσφαίριση. Η ομάδα μας ασχολήθηκε με την καλαθοσφαίριση και συγκεκριμένα με 2 μεγάλους αθλητές και αθλήτριες. Νίκος Γκάλης Μάικλ Τζόρνταν.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
Ο αγροτουρισμός και η ανάπτυξή του σε ευρωπαϊκό και ελλαδικό επίπεδο. Μελέτη περίπτωσης: η περιοχή του Νομού Δράμας Πτυχιακή εργασία Της ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗΣ.
ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ MEDITERRANEAN COLLEGE.
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
Παραδοσιακοί Χοροί. Περιεχόμενα Εισαγωγικά Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Στέλιος Μητρόπουλος Α2 Εργασία για τον όμιλο φυσικής αγωγής
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Σχολικό έτος : Τμήμα : Β2 ΜΑΘΗΤΕΣ: Κακαργιάς Βαγγέλης Θηραίος Γιάννης Γιαννακόδημος Ηλίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Τμήμα: Α4 Σχ. Έτος: Β΄τετράμηνο
Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας με τη μορφή ερωτηματολογίου
Η οικογένεια - Η ελληνική οικογένεια
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
ΧΟΡΟΣ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΝΟΜΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΟΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Γκουντάνα Τζοβάνα Βασιλακοπούλου Αφροδίτη ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΧΟΡΟΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ Ο χορός ως Τέχνη φαίνεται να έχει ενσωματωθεί στην κουλτούρα πολλών οργανωμένων κοινωνιών σε πολλά μέρη του κόσμου, αρκετές χιλιετίες π.Χ.  Στοιχεία χορού πρωτοεμφανίστηκαν στην Ευρώπη και ειδικότερα στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη.

Ο χορός αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο του πολιτισμού στις περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο και φαίνεται να έχει ενταχθεί πλήρως στα πολιτισμικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα των περισσότερων χωρών του πλανήτη μας, εφόσον εξυπηρετεί τόσο την έκθεση συναισθημάτων όσο και την ψυχοσωματική ισορροπία. Έτσι λοιπόν δικαιολογημένα είναι από τα κυριότερα ενδιαφέροντα των εφήβων στην εποχή που ζούμε. Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι αιώνες μετά την εμφάνισή του ο χορός ακμάζει διαρκώς, προσεγγίζοντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ 1)Έχετε ασχοληθεί με τον χορό; α. ναι β. όχι  2) Επιλέξατε να ασχοληθείτε με τον χορό... α. λόγω προσωπικής θέλησης β. λόγω θέλησης των γονέων γ. Άλλο : ............................................................ 3)Ποιο/α είδος/η χορού έχετε δοκιμάσει; α. Μπαλέτο β. Σύγχρονο γ. Latin δ. Hip-Hop ε. Break Dance στ. Παραδοσιακούς χορούς ζ. Reggaeton η. Άλλο: ..................................

5)Θέλετε να ασχοληθείτε με τον χορό επαγγελματικά; α. ναι β. όχι 4)Από ποια ηλικία ξεκινήσατε να ασχολείστε με τον χορό; α. από 8-13 χρόνων  β. από 14-17 χρόνων  γ. από 18-21 χρόνων δ. Άλλο : .......... 5)Θέλετε να ασχοληθείτε με τον χορό επαγγελματικά; α. ναι β. όχι 6)Πιστεύετε πως ο χορός συμβάλλει στην ψυχική και σωματική ισορροπία του ανθρώπου; Αν ναι, πώς; α. ναι ........................................................................ β. όχι 7)Τι νιώθετε όταν χορεύετε;

8)Γιατί δεν έχετε δοκιμάσει να ασχοληθείτε με τον χορό; α 8)Γιατί δεν έχετε δοκιμάσει να ασχοληθείτε με τον χορό; α. δεν ενδιαφέρομαι για τον χορό  β. λόγω έλλειψης χρόνου γ. εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων  δ. λόγω ενασχόλησης με κάποιο άλλο άθλημα  9)Θα θέλατε να ασχοληθείτε με τον χορό στο μέλλον; α. ναι  β. όχι 10)Έχετε παρακολουθήσει παραστάσεις χορού, είτε από κοντά είτε μέσω της τηλεόρασης; α. ναι β. όχι 11)Κάποιοι θεωρούν το χορό ως μια τελείως γυναικεία ενασχόληση. Τι πιστεύετε για αυτό; α. Συμφωνώ β. Διαφωνώ γ. Μου είναι αδιάφορο

ΕΡΕΥΝΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Το 28% των εφήβων που απάντησαν στο ερωτηματολόγιό μας είναι άνδρες, ενώ το υπόλοιπο 72% είναι γυναικείου φύλου. Το 87% των γυναικών φαίνεται να ασχολείται με το χορό και κυρίως με το μπαλέτο και το λάτιν. Ακόμη το 78% του γυναικείου φύλου δεν ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τον χορό επαγγελματικά. Τέλος το 100% των γυναικών πιστεύει πως ο χορός συμβάλλει στην ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου.

Όσον αφορά τους άνδρες, τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι αρκετά διαφορετικά εάν τα συγκρίνουμε με αυτά των γυναικών. Μόνο το 42% των ανδρών ασχολείται με το χορό, ενώ σε ποσοστό 59% πιστεύουν πως ο χορός δεν συμβάλλει στην ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου. Ακόμη, οι άνδρες φαίνεται να ασχολούνται κυρίως με τους παραδοσιακούς χορούς όπως φαίνεται και παρακάτω.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Συμπερασματικά, λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω αποτελέσματα, καταλαβαίνουμε πως ο χορός αποτελεί κύρια ενασχόληση κυρίως στην ζωή των γυναικών, οι οποίες τείνουν πολύ περισσότερο στο χορό απ' ό,τι οι άνδρες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το μπαλέτο είναι το πιο διαδεδομένο είδος χορού στο γυναικείο φύλο, ενώ αισθησιακοί χοροί (Reggaeton, Tango) δεν είναι μέσα στις κύριες επιλογές τους.  Αντίθετα, οι πλειοψηφία των ανδρών φαίνεται να είναι αρνητικοί με τον χορό, ενώ οι λίγο που επιλέγουν να ασχοληθούν με αυτόν, επιλέγουν την ενασχόληση με τους παραδοσιακούς χορούς.