Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Σχολικό έτος : 2013-2014 Τμήμα : Β2 ΜΑΘΗΤΕΣ: Κακαργιάς Βαγγέλης Θηραίος Γιάννης Γιαννακόδημος Ηλίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Σχολικό έτος : 2013-2014 Τμήμα : Β2 ΜΑΘΗΤΕΣ: Κακαργιάς Βαγγέλης Θηραίος Γιάννης Γιαννακόδημος Ηλίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Σχολικό έτος : Τμήμα : Β2 ΜΑΘΗΤΕΣ: Κακαργιάς Βαγγέλης Θηραίος Γιάννης Γιαννακόδημος Ηλίας

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι Έλληνες συνεχίζουν να αγαπούν και να αγκαλιάζουν τον αθλητισμό και να θεωρούν ότι αποτελεί σημαντικό κομμάτι ιδιαίτερα σχετικά με την ωφελιμότητά του προς τη νεολαία. Αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα της έρευνας “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ” την οποία πραγματοποίησαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αλίμου (Θουκυδίδειο) και συγκεκριμένα οι μαθητές του τμήματος Β2, Βαγγέλης Κακαργιάς, Γιάννης Θηραίος και Ηλίας Γιαννακόδημος.

3 Η ΕΡΕΥΝΑ Η έρευνα αυτή, στην οποία πήραν μέρος 26 μαθητές της β λυκείου( 17 ετών) έχει σκοπό να σκιαγραφήσει τις προτιμήσεις των εφήβων σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες, τους στόχους που αυτοί θέτουν για το μέλλον τους, αλλά και την στάση των γονέων τους.

4 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ Ερωτηματολόγιο(κυκλώστε την απάντηση σας) 1.Ασχολείστε με κάποιο άθλημα στον ελεύθερο χρόνο σας; α. Ναι β. Όχι 2.Με τι άθλημα ασχολείστε; α. Μπάσκετ β. Ποδόσφαιρο γ. Βόλεϋ δ. Κολύμβηση ε. Άλλο 3.Πόσες ώρες την εβδομάδα αφιερώνετε σε αυτό ; α. 1-3 ώρες β.4-6 ώρες γ ώρες δ. πάνω από 10 ώρες 4.Για ποιο λόγο ασχολείστε με αυτό; α. Εκτόνωση-Χαλάρωση β. Ευχαρίστηση γ. Φυσική κατάσταση 5.Πόσα χρόνια ασχολείστε με αυτό; α. 1-3 χρόνια β. 4-6 χρόνια γ. 7 και πάνω 6.Σκέφτεστε να το ακολουθήσετε επαγγελματικά; α. Ναι β. Όχι γ. Ίσως 7.Οι γονείς σας σας παροτρύνουν να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό; α. Ναι β. Όχι γ. Αδιάφοροι 8.Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που αθλείστε εκτός σχολείου σας ικανοποιούν; α. Αρκετά β. Καθόλου 9.Πιστεύεις ότι ο προπονητής σου έχι καθοριστικό ρόλο στην επίδοση σου; α. Αρκετά β. Καθόλου Θα θυσιάζατε μια έξοδο σας για περισσότερη εξάσκηση; α. Ναι β. Όχι γ. Μπορεί 11. Πολλοί παίχτες επαγγελματικού επιπέδου παίρνουν αναβολικά- στεροειδή. Εσείς θα μπαίνατε στη διαδικασία να παίρνατε αναβολικά για να βελτιώσετε την επίδοσή σας; α. Ναι β. Όχι γ. Ίσως δ. Δεν ξέρω 12.Τα σύγχρονα φαινόμενα βίας σας αποθαρρύνουν να συνεχίσετε στο χώρο του αθλητισμού; α. Ναι β. Όχι

5 1. ΕΡΩΤΗΣΗ Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη ποικιλία αθλημάτων στα ενδιαφέροντα των μαθητών. Έτσι το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών φαίνεται πως προτιμούν το ποδόσφαιρο (8 άτομα) και το μπάσκετ (6 άτομα). Αρκετοί μάλιστα μαθητές παρουσιάζουν προτίμηση σε βόλλευ και κολύμβηση, ενώ πολλοί ασχολούνται με άλλα αθλήματα. Τα αποτελέσματα αυτά φαίνονται από το παρακάτω σχεδιάγραμμα.

6 2. ΕΡΩΤΗΣΗ Στη συνέχεια, αρκετοί είναι οι νέοι που ασχολούνται 1-3 ώρες την εβδομάδα ενώ τα μεγάλα ποσοστά 4-6 ώρες (10 άτομα) και 7-10 ώρες (6 άτομα) δείχνουν την αγάπη των νέων και την αφοσίωση τους στο άθλημα που ασκούν. Βέβαια υπάρχουν και 2 άτομα οι οποίοι ασχολούνται πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα. Το παρακάτω σχεδιάγραμμα επισημαίνει τα παραπάνω αποτελέσματα.

7 3. ΕΡΩΤΗΣΗ Όσον αφορά τους λόγους ενασχόλησης τους, οι περισσότεροι ασχολούνται για ευχαρίστηση (12 άτομα) άλλοι για εκτόνωση και χαλάρωση (7 άτομα), ενώ υπάρχουν και άτομα τα οποία ασχολούνται προκειμένου να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση (6 άτομα). Το σχετικό σχεδιάγραμμα δείχνει τα παραπάνω αποτελέσματα.

8 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ Παράλληλα από την έρευνα φαίνεται πως οι περισσότεροι νέοι ασχολούνται από 4-6 χρόνια (12 άτομα), ενώ ένα μεγάλο μέρος από αυτούς δεν επιθυμεί να το ακολουθήσει επαγγελματικά. Σχετικά με την επιθυμία των γονέων για την ενασχόληση των παιδιών τους με τον αθλητισμό, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών απάντησε ότι παροτρύνονται από τους γονείς τους. Επιπλέον οι περισσότεροι, είναι ικανοποιημένοι από τις αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός σχολείου, ενώ μόνο 4 άτομα απάντησαν ότι ο προπονητής δεν έχει καθοριστικό ρόλο στην επίδοσή τους.

9 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα παιδιών ίσως θα θυσίαζε μια έξοδο για περισσότερη εξάσκηση. Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ελάχιστοι θα έπαιρναν αναβολικά-στεροειδή για να βελτιώσουν την επίδοσή τους, ενώ εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό δεν αποθαρρύνεται από τα σύγχρονα φαινόμενα βίας στο χώρο του αθλητισμού. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από καθημερινή φυσική δραστηριότητα.

10 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Η φυσική δραστηριότητα βοηθά στην ανάπτυξη και βελτιώνει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Οι έρευνες δείχνουν ότι στην εποχή μας η σημασία της άθλησης είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Θα προσθέταμε ότι είναι και σημαντικότερη από ποτέ.


Κατέβασμα ppt "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Σχολικό έτος : 2013-2014 Τμήμα : Β2 ΜΑΘΗΤΕΣ: Κακαργιάς Βαγγέλης Θηραίος Γιάννης Γιαννακόδημος Ηλίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google