Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΟΡΟΣ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΟΡΟΣ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΟΡΟΣ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

2 Τι είναι ο χορός: Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω του σώματος. Με το χορό εκφράζονται τα συναισθήματα.

3 Τάγκο Μπαλέτο Παραδοσιακός χορός

4 Υποκατηγορίες –Χορευτικά είδη Break Dance Street dance Βαλς Ηλεκτρονική χορευτική μουσική Μιούζικαλ Μπαρν Πάσο Ντόμπλε Ρούμπα (χορός) Σάμπα Τζιγκ Φλαμένκο Χορός οριεντάλ Χορός της βροχής Ελληνικοί χοροί Ευρωπαϊκοί χοροί Ιστορικοί χοροί Ιταλικοί χοροί Λάτιν χοροί Μπαλέτο Παραδοσιακοί χοροί Σουίνγκ χοροί Τάγκο

5 ΕΙΔΗ ΧΟΡΟΥ Μοντέρνος χορός Λατιν

6 Τι μας προσφέρει ο χορός: Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει στην απώλεια κιλών. Έχει μάλιστα υπολογιστεί ότι 90’ χορογραφίας διαγωνιστικού τύπου (υψηλού δηλαδή επιπέδου) ισοδυναμεί με 800 μέτρα σπριντ! Ένας χρόνος συστηματικής ενασχόλησης με το χορό βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία.

7 Παραδοσιακοί χοροί (1) Μία από τις αγαπημένες μας δραστηριότητές είναι ο χορός, όμως ασχολούμαστε κυρίως με τον παραδοσιακό χορό. Οι παραδοσιακοί χοροί: μας βοηθούν να μάθουμε καλύτερα την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας βελτιώνουν την φυσική μας κατάσταση

8 Παραδοσιακοί χοροί (2) Οι παραδοσιακοὶ χοροὶ παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία. Λόγω της ποικιλίας που παρουσιάζουν, μπορούν να ταξινομηθούν σε διάφορες κατηγορίες. Αὐτές είναι: Ανάλογα με το θέμα: Θρησκευτικούς, Πολεμικούς ή Πυρρίχιους, Ερωτικούς. Ανάλογα με το σχήμα τους: Κυκλικούς, Αντικριστούς χορούς. Τους κυκλικούς χορούς τους συναντάμε συνήθως σε ανοικτό κύκλο Αντικριστοί χοροί είναι οι χοροί, που οι χορευτές στέκονται αντικριστά. Υπάρχουν βέβαια και οι χοροί,, που χορεύονται από ένα άτομο από δύο άτομα. Ανάλογα με το φύλλο: Ανδρικούς, Γυναικείους, Μικτούς. Ανάλογα με τον τόπο: Εθνικούς, Τοπικούς. Πανελλήνιοι Παραδοσιακοί χοροί είναι ο συρτός-καλαματιανός και ο τσάμικος.Τοπικοί Παραδοσιακοί χοροί είναι οι Ηπειρώτικοι, οι Θρακιώτικοι, οι Νησιώτικοι, οι Κρητικοί, οι χοροί της Μακεδονίας, οι Ποντιακοί και άλλοι.

9 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2017-2018 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΟΡΓΩΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ

10


Κατέβασμα ppt "ΧΟΡΟΣ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google