Κορκοβέλου Ρεγγίνα Κυπριανού Νεφέλη Εργασία για το μάθημα Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυροπούλου Ελένη Β’3 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού
Advertisements

ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ Η 21η ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της εξάλειψης των φυλετικών.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ονοματεπώνυμο : Έφη Κουτσούρη Τμήμα : Γ΄1.
Τίτλος Εργασίας: Η Ιταλική Εισβολή Στην Ελλάδα 28 Οκτωβρίου 1940
28. Κοινωνία και κράτος στον Μεσοπόλεμο
Tα χρoνια του Περικλh.
ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΗΚΑΣ ΣΤ’2 ΤΑΞΗ. ΔΙΚΑΣΤ ΙΚΗ ΚΡΑΤΟΣ ΛΑΟΣ ΕΔΑΦΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΟΜΟΘΕ ΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕ ΣΤΚΗ.
Μια παρουσίαση της νηπιαγωγού Χρυστάλλας Λουλλή 28η Οκτωβρίου 1940.
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας Αντωνακάκης Γεώργιος Ηράκλειο 01/12/2014.
Εργασία για τους Τριάκοντα τυράννους
Κεφάλαιο 1ο : Εισαγωγή στη Κοινωνιολογία
Ρατσισμός.
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Κορκοβέλου Ρεγγίνα Κυπριανού Νεφέλη Εργασία για το μάθημα Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυροπούλου Ελένη Β’3 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα.
Κίνημα στο Γουδί 1909 Ελευθέριος Βενιζέλος 1910
ΜΑΘΗΜΑ 4ο (Κοινωνικές ομάδες)
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Η Ελλάδα πολεμά τον φασισμό.
Από τη χρεοκοπία στο στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί (1893 – 1909)
Για το μάθημα των Θρησκευτικών Μητσάνη Ιωάννα Γ2
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
Μάθημα 7ο H Μεσόγειος τον 20ο αιώνα
Ο Β΄ Παγκοσμιος Πόλεμος και ο δραμινός Σεπτέμβριος 1941.
ΜΑΡΙΑ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ. Το καθεστώς του Νικολάου Β΄ ήταν αυταρχικό και καταπιεστικό με αποτέλεσμα τις εξεγέρσεις των αγροτικών και εργατικών.
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
Πανσυλλεκτικό-Πολυσυλλεκτικό Κόμμα Χρονική περίοδος: Καθολική ψηφοφορία Βαθμός κοινωνικής ανάπτυξης: η οικονομική ανάπτυξη μειώνει ανισότητες και.
ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 37. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ 3122 ΣΤ’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014 ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ Δ. (2004). ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΝΑΖΙΣΜΟΣ Αναστασάκης Κωνσταντίνος Αντωνάκη Φωτεινή Βούτουνα Χρυσούλα Μπαλή Ιωάννα Παναγιωτοπούλου Όλγα-Μαρία.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ-ΑΛΜΠΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Διδάσκουσα Π.Δ. 407/80 ΜΑΘΗΜΑ 1 Ο (15/02/2013): ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
Ενότητα 4 η κεφ. 4 ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Η Ελλάδα μετά την απελευθέρωση έκανε προσπάθειες να οργανωθεί σαν κράτος και να φτάσει το επίπεδο των ανεπτυγμένων.
Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΟΣ Πολίτευμα είναι ο τρόπος οργάνωσης και άσκησης της κρατικής εξουσίας.
Γενική Οικονομική Ιστορία Ενότητα # 1: Εισαγωγή στη μελέτη της οικονομικής ιστορίας Διδάσκων: Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση Τμήμα: Οικονομικής Επιστήμης.
2 η Εργασία «ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» Πάνος Πλαγάκης Έφη Φλώρου.
ΑΠΟ ΤΟΝ Α΄ ΣΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
Κοινωνικό Ζήτημα
Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος «Ο Ολοκληρωτικός Πόλεμος»
Β ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ & ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940.
ΕθνικεΣ ιδεολογιεΣ 19ος αιώνας.
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ
Η Τουρκία τη δεκαετία του 1960
ΚΟΜΜΑΤΑ-ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΕΣΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
H ευρωπαϊκή ενοποίηση. Από την ΕΟΚ στην ΕΕ
Επιστροφή στη δημοκρατία, Τουργκούτ Οζάλ, οικονομική ανάπτυξη και άνοδος του πολιτικού Ισλάμ.
Η δεκαετία του 1970 και το πραξικόπημα του 1980
Ε΄ – ΣΤ΄ τάξεις 2ο ΔΣ Χρυσούπολης
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
Διδακτικοί στόχοι Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι κάθε κοινωνία οργανώνεται με βάση συγκεκριμένους κοινωνικούς κανόνες, οι οποίοι προσδιορίζουν.
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ (1833) ΕΩΣ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843
Σ.Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Φλώρινας
Από την 3η Σεπτεμβρίου 1843 έως την έξωση του Όθωνα (1862)
ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ
Χαλούλος Παναγιώτης, Απρ. 2005
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
Ελευθεριοσ Βενιζελοσ.
Τζίνα Πάλλα, Έφη Πιπέρη, Ψωφάκη Σπυριδούλα,
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
 Πρωταγωνιστές :  Ο Χίτλερ γεννήθηκε στην Αυστρία - στη συνέχεια στην Αυστρία - Ουγγαρία - και μεγάλωσε κοντά στο Λιντς. Μετακόμισε στη Γερμανία το.
ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843 ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ (1862)
Από την έξωση του Όθωνα (1862) έως το κίνημα στο Γουδί
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ (1833) ΕΩΣ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κορκοβέλου Ρεγγίνα Κυπριανού Νεφέλη Εργασία για το μάθημα Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυροπούλου Ελένη Β’3 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχ. έτος

Τι είναι ο φασισμός; Φασισμός είναι μια ριζοσπαστική, αυταρχική και εθνικιστική πολιτική ιδεολογία που ξεκίνησε από την Ιταλία (1922 – 1943) και αναπτύχθηκε και σε άλλα κράτη (Γερμανία, Ισπανία κ.ά.) Ο όρος αναφέρεται γενικότερα σε κάθε κίνημα ή καθεστώς εθνικιστικού και ολοκληρωτικού χαρακτήρα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του φασισμού; Η απόλυτη εξουσία του κράτους Συμμόρφωση ατομικής θέλησης σε αυτή του συνόλου Υπακοή σε έναν χαρισματικό –συνήθως- ηγέτη στο πρόσωπο του οποίου ενσαρκώνεται το κράτος Εξύψωση του πολιτικού φρονήματος Καθαρότητα φυλής Στοιχεία μυστικισμού

Όπως αναφέρθηκε ο όρος φασισμός πρωτοεμφανίστηκε στην Ιταλία όπου ο Μουσολίνι μετά τον Α παγκόσμιο πόλεμο δημιούργησε ένα κόμμα και ονόμασε τους οπαδούς του “Fasci de Combattimento”. To 1922 o Μουσολίνι με τους οπαδούς του έκαναν πορεία στην Ρώμη απαιτώντας την άνοδό του στην θέση του πρωθυπουργού. Ο βασιλιάς παραδόθηκε υπό όρους και τους επέτρεψε να κάνουν κυβέρνηση. Στην συνέχεια ένοπλες φασιστικές συμμορίες ανέλαβαν δράση τρομοκρατώντας τα επιτελεία των αριστερών οργανώσεων ακόμα και δολοφονώντας τα μέλη τους. Ο Μουσολίνι κατάργησε τα πολιτικά κόμματα και επέβαλλε απολυταρχικό καθεστώς. Ιταλία

Γερμανία Στην Γερμανία ο Αδόλφος Χίτλερ με τους οπαδούς του Ναζί, στηρίχθηκαν περισσότερο στον εθνικισμό. Υποστήριζαν την εθνική και φυλετική καθαρότητα και την υπεροχή της. Υποστήριζαν δηλαδή ότι η φυλή τους ήταν ανώτερη και έπρεπε να επιβληθεί στα κατώτερα έθνη.

Πώς χρησιμοποιείται σήμερα ο όρος φασισμός; Ο όρος φασισμός χρησιμοποιείται αρκετά συχνά με πολλές διαφορές. Σε πολύ ευρύτερη έννοια ο φασισμός ορίζεται ως κάθε άδικη αντιδημοκρατική και βίαιη πράξη ιδεολογία ή συνήθεια στον χώρο της πολιτικής της κοινωνίας, της οικογένειας και των σχέσεων. Αυτή η ίσως λανθασμένη χρήση της λέξης έχει εν μέρει υποκαταστήσει την αρχική έννοια της λέξης ότι ο φασισμός είναι μόνο η ονομασία του κινήματος του Μουσολίνι.

Νέο-φασισμός Ο φασισμός γεννιέται και αναπτύσσεται στις συνθήκες που δημιουργούν για αυτόν η πολιτική και οικονομική κρίση, έτσι, με την παγκόσμια κρίση που περνάμε σήμερα,οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για φασιστικά κόμματα ή οργανώσεις που κερδίζουν την εμπιστοσύνη του απλού λαού που χάνει τις δουλειές του και χρειάζεται να μεταφέρει την ευθύνη σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

Τέλος