Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΟΜΜΑΤΑ-ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΕΣΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΟΜΜΑΤΑ-ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΕΣΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΟΜΜΑΤΑ-ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΕΣΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΣΤΟΧΟΙ

2 ΣΤΟΧΟΙ Να κατανοήσουν οι μαθητές την έννοια πολιτικό κόμμα και τη διαφορά ανάμεσα στις ομάδες πίεσης και τα πολιτικά κινήματα. Να δοθεί ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Να αντιληφθούν το σημαντικό ρόλο των πολιτικών κινημάτων στην επίλυση των διεθνών πολιτικών προβλημάτων.

3 Ανάλυση μαθήματος Με αφορμή την κινηματογραφική ταινία << Πέρα από τα σύνορα>>αναφερόμαστε στο σημαντικό έργο των κινημάτων ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και στα κινήματα ειρήνης, στο έργο που προσφέρουν στις χώρες του τρίτου κόσμου.

4 Ανάλυση μαθήματος Δίνεται η αφορμή να αναφερθούμε στη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων στη χώρα μας,να αναφέρουμε τους όρους κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα ,ποια είναι και πως λειτουργούν.

5 Ανάλυση μαθήματος Οι μαθητές είναι χωρισμένοι σε ομάδες και η κάθε ομάδα παρουσιάζει τη δική της εργασία.

6 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ποιος ο ρόλος των κομμάτων και των ομάδων πίεσης στην πολιτική ζωή. Τι εννοούμε με τον όρο πολιτικά κινήματα. Να αναφέρετε παραδείγματα πολιτικών κινημάτων.

7 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

8 ΣΤΟΧΟΙ ..Να κατανοήσουν οι μαθητές τη διαφορά ανάμεσα στο πολιτικό κόμμα που έχει κερδίσει στις εκλογές και στην κυβέρνηση. ..Να δοθεί ο ρόλος του πρωθυπουργού ως ο κύριος υπεύθυνος του καθορισμού του υπουργικού συμβουλίου. ..Οι μαθητές πρέπει να καταλάβουν το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ρυθμιστή του πολιτεύματος (ο διορισμός του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης)

9 ΣΤΟΧΟΙ ..Να δοθεί συνοπτικά η ύπαρξη διαφόρων μορφών Κυβέρνησης.
..Να τονιστεί ο διαφορετικός ρόλος των Υπουργών και των Υφυπουργών. ..Να αναφερθεί η σημασία της αρχής της Δεδηλωμένης, η ψήφος δυσπιστίας, καθώς και η σημασία της κοινοβουλευτικής αρχής για το πολίτευμα μας.

10 Σχέδιο μαθήματος Κυβέρνηση Άρθρα 26 παρ.2 81 παρ.1 37 παρ 1,2

11 Σχέδιο μαθήματος 1.Αναφέρομαι στο ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας και με σύντομο τρόπο περνώ στον προσδιορισμό της Κυβέρνησης. 2.Διάκριση πολιτικού κόμματος- κυβέρνησης. 3.Διορισμός Πρωθυπουργού-Κυβέρνησης 4.Ο ρόλος του Πρωθυπουργού, των Υπουργών και των Υφυπουργών

12 Σχέδιο μαθήματος 5.Η αρχή της δεδηλωμένης Ψήφος δυσπιστίας
6. Μορφές Κυβέρνησης (διερευνητικές εντολές)

13 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Γιατί χαρακτηρίζεται σήμερα ως σχεδόν αυτόματη η διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου προς την Κυβέρνηση. Τι είναι η αρχή της δεδηλωμένης και ποια η σημασία της . Ποια είναι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Κατέβασμα ppt "ΚΟΜΜΑΤΑ-ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΕΣΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google