Ροκ Όπερα Δαίμονες Ροκ Όπερα Η ροκ όπερα είναι είδος μουσικής που εμφανίστηκε κατά τη δεκαετία του 1960.Αποτελεί μια διασταύρωση της φόρμας της όπερας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πα. Μακ.
Advertisements

«Πότε μπορώ να μιλάω στην τάξη»
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ CD/DVD
Α΄ Προς Κορινθίους Επιστολή
ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ
Ο ιεραπόστολος των ηθοποιών Άγιος Σεραπίωνας (5 μ.Χ αι )
Διερευνητική εργασία (Project) Β’Λυκείου σχολικό έτος
1 ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α
1ο ΕΠΑΛ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Παρακίνηση σε αυτοκτονία 2.Ψυχολογική πίεση λόγω φημών-διαδόσεων
Δυσνόητα Ένα πρωί στη λίμνη, ο σύζυγος επιστρέφει μετά από πολλές ώρες ψαρέματος και παίρνει έναν υπνάκο στο φορτηγάκι. Η σύζυγος, αν και δεν.
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΡΩΤΗΣ 3 ΡΕϊΤΣΕΛ ΡΕΝΕ ΡΑΣΕΛ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… …Σκέψου πιο…προσωπικά!!!
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Μουσική.
ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΜΙΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
BEATLES JOHN LENNON PAUL MACARTNEY GEORGE HARRISON RINGO STARR.
14. ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΕ ΤΗ “ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΝΙΚΑ ’’
Βέρα Δακανάλη1 2 Σε κάθε ανάγνωση υπάρχουν τρεις συντελεστές/παράγοντες: ο συγγραφέας, που υπάρχει έξω από το κείμενο, αλλά μπορεί να προσθέτει στην.
Δεισιδαιμονίες και προλήψεις
Εκπαιδευτικο προγραμμα Συμφωνικησ Ορχηστρασ Κυπρου 20 Νοεμβριου, 2014
Μια εργασία του Κων/νου Εκίζανα
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Παράδοση είναι: α) καθετί που παραδίδεται στις επόμενες γενιές. β) Η μετάδοση των διηγήσεων και των διδασκαλιών. γ)
Π.Π.Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
προχώρησαν στην σκοτεινή αμμουδιά
ΟΜΑΔΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑ ΓΚΟΤΣΕ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΣΙΚΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΠΗ ΘΕΟΔΩΡΑ.
ΟΠΕΡΑ.  Η όπερα αποτελεί μουσικό θεατρικό είδος, είναι δηλαδή μουσική σύνθεση που περιλαμβάνει συγχρόνως και σκηνική δράση. Οι διάλογοι των ηθοποιών.
Νέες αποικίες των Ελλήνων
Εργασία Πληροφορικής 2 ου Εξαμήνου Συστήματα Στήριξης Οδοντιατρικής Απόφασης (ΣΣΟΑ) Δημάδης Αργύρης Θεοδοσοπούλου Ζωή Παπαδούλης Κων/νος.
Το πέρασμα Ντιάντλοφ ΑΡΗΣ ΣΕΡΜΕΤΗΣ.
KoduLand Computer Game σε Kodu Game Lab Νότου Βασίλης Νότου Παναγιώτης.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΑΜΑΛΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗ Β6. Σε ένα μακρινό βασίλειο ήταν ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα ως τώρα άτεκνοι. Λίγο καιρό μετά απέκτησαν ένα πανέμορφο κοριτσάκι και.
Σπίτι για πέντε Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ Πωλίνα Συμεωνίδου Β 5. Σε ένα μακρινό βασίλειο ήταν ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα ως τώρα άτεκνοι. Λίγο καιρό μετά απέκτησαν ένα πανέμορφο.
Φανατισμός και ανεξιθρησκία
Ψηφιακές Βιβλιοθήκες και Κόμικς Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Snoopy.
Τα κύρια συστατικά του κινηματογράφου, ο οποίος αποτελεί ένα οπτικοακουστικό θέαμα, είναι: ο λόγος, η εικόνα, ο ήχος/μουσική. Αυτά τα συστατικά αλληλεπιδρούν.
ΕΝΤΕΧΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.
Μελοποίηση-Παρουσίαση Κοντακίου Αγίου Ρωμανού του μελωδού π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης-Κωνσταντίνος Κεντρωτής, ΠΕ16.01 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ  Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με την χρήση κυρίως του λόγου, αλλά.
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
Υπερφυσικό και κοινωνικές πρακτικές Μύθος και θρησκεία στην αρχαία Ελλάδα. Jean-Pierre Vernant.
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Άννα. Η ιστορία ξεκινά με τον εγγονό του Πάρκερ Γουίλσον να αφηγείται στους συμμαθητές του τον αγαπημένο του ήρωα, το Χάτσικο. Ο Πάρκερ Γουίλσον,ένας.
Τώρα, τώρα Στίχοι:  Πάνος Φαλάρας Μουσική:  Lluis Llach Όπως και να ’ναι ο κόσμος, όσα κι αν έχει στραβά, έστω κι αν μείνω πια μόνος, πάντα θα φεύγω.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ξεκίνησα τα πρώτα μου ταξίδια στην Ευρώπη, ένα από τα κατά την γνώμη μου πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα.
ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. Ζωγράφος Αναστάσιος 1778 Μια νύχτα η Ειρήνη είδε το εξής όραμα: μπήκε στον πύργο ένα περιστέρι κρατώντας με το ράμφος του κλαδί ελιάς, το.
Τμήμα Α 1 ~ 2 ο Γυμνάσιο Μεγάρων Καθηγήτρια : κα Αλεξίου Μαθήτριες : Αυγουστή Βάλια, Βρυττιά Στέλλα, Γκέλη Εύη, Ζωγράφου Μαίρη, Βαλτά Μαρία.
Τα μουσικά φθογγόσημα (τέταρτα-όγδοα-μισό) Τάξη: Γ’ Δημοτικού Ανδρέας Σκιαδάς.
Κοινωνικό Ζήτημα
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Ομάδα GLM (Girls Love Music)
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ναπολέων Λαπαθιώτης Νυχτερινό
ΚΕΦ. 36. Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ Ο σατανισμός δεν είναι θρησκεία αλλά παραθρησκεία, σέκτα (sect). Στο σατανισμό λατρεύεται το κακό και ο σατανάς με ειδικές τελετές,
Πηνελόπη Εργασία οδύσσειας A4 ΠΜΓΛΠ Μαρία Κουτσοπούλου, Στεφανία Σαρρή
Σκηνική μουσική - Η όπερα
Ο Ιησούς και οι μαθητές του
ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΖΕΚΙΗΛ
Ατομική υγιεινή Ενότητα 4.1.
Παιχνίδια από το παρελθόν
28. Οι Έλληνες: Ένας λαός με μεγάλη και συνεχή ιστορία
30β. Τα ελληνικά κράτη μετά την άλωση της Πόλης
«Του γιοφυριού της Άρτας» Ν. Γ
Κλεοπάτρα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ροκ Όπερα Δαίμονες

Ροκ Όπερα Η ροκ όπερα είναι είδος μουσικής που εμφανίστηκε κατά τη δεκαετία του 1960.Αποτελεί μια διασταύρωση της φόρμας της όπερας με τη ροκ μουσική.Τα τυπικά στοιχεία του είδους της όπερας, όπως το λιμπρέτο,οι μονόλογοι τα χορωδιακά μέρη διατηρούνται, όμως η μουσική που συνοδεύει τη δράση είναι ροκ, παιγμένη από μια ροκ μπάντα την οποία μπορεί να συνοδεύει ή όχι μια ορχήστρα.

Ροκ Όπερα Το πρώτο μουσικό έργο που χαρακτηρίστηκε ως ροκ όπερα ήταν το άλμπουμ Tommy των Who. Η πρώτη ροκ όπερα για τα ελληνικά δεδομένα αποτέλεσαν οι Δαίμονες(1991),της Άννα Βίσση και του Νίκου Καρβέλα.

Δαίμονες Υπόθεση:16ος αιώνας-Κεντρική Ευρώπη. Χαμένοι μέσα στην πυκνή ομίχλη μιας παγωμένης νύχτας, δέκα πιστοί του Σατανά, παραληρώντας από έκσταση, δοξάζουν τον Αριμάν. Η μάγισσα ολοκληρώνει την μακάβρια ιεροτελεστία, θυσιάζοντας ένα 16χρονο κορίτσι στον Άρχοντα του Σκότους και τον καλεί να έρθει κι αυτός στο Σαββατιάτικό τους πάρτι. Ο Τράγος του Μέντες ανεξήγητα και με μυστηριώδη τρόπο, παρουσιάζεται ανάμεσά τους και οι σατανιστές,σε κατάσταση ξέφρενου παροξυσμού, παραδίδονται σε ένα ντελίριο παραφροσύνης.

Ξαφνικά, ο Ιερός Εξεταστής, συνοδευόμενος από μια ομάδα στρατιωτών, διακόπτει τη σατανική τελετουργία, συλλαμβάνει τη Μάγισσα και τη βασανίζει έως ότου αυτή μαρτυράει πως είναι αιρετική και οπαδός του Σατανά.Παίρνει την μαρτυρία της στην Βασίλισσα και ενώ το οργισμένο πλήθος ουρλιάζει να την σκοτώσουν, την πιέζει να δώσει την συγκατάθεσή της για να την κάψουν στην πυρά. Η Βασίλισσα τελικά πείθεται και η Μάγισσα θανατώνεται. Προτού όμως πεθάνει, γυρνά απειλητική στην βασίλισσα και με σπαρακτική φωνή της λέει πως κάποια στιγμή, σε μια άλλη ζωή, θα τα ξαναπούνε.

Ευχαριστούμε Γελαδάρης Απόστολος Γουρνιεζάκης Χρήστος Θεοδώρου Ταξιάρχης Θραψίμης Κων/νος