Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

2 Η ΗΓΕΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Η Κλεοπάτρα (Ιανουάριος 69 π.Χ. – 12 Αυγούστου, 30 π.Χ.) Η Κλεοπάτρα ήταν κόρη του βασιλιά της Αιγύπτου, Πτολεμαίου Β Αυλητή, με μητέρα την Κλεοπάτρα Ε' Τρύφαινα. ήταν η τελευταία βασίλισσα της ελληνιστικής αρχαίας Αιγύπτου, προτού αυτή αποτελέσει πλέον κομμάτι της πανίσχυρης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η βασιλεία της σηματοδοτεί το τέλος της ελληνιστικής και την αρχή της ρωμαϊκής περιόδου στην ανατολική Μεσόγειο. Αποτέλεσε τον τελευταίο Φαραώ της Αρχαίας Αιγύπτου, καθώς ο γιος της Καισαρίων βασίλεψε μόνο κατ’ όνομα προτού εκτελεστεί.

3 Η ομορφιά της Κλεοπάτρας

4 ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΓΑΛΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΣ
Από τα αρχαία χρόνια το γάλα γαιδουριού έχει χρησιμοποιηθεί για την ομορφιά και αναζωογόνηση του δέρματός μας. Πολύ διάσημα ήταν τα λουτρά της βασίλισσας Κλεοπάτρας, η οποία συνήθιζε να ταξιδεύει με τα εκατοντάδες γαϊδουριά της με σκοπό να γεμίζει τις βασιλικές σκάφες λουτρών με γάλα γαϊδουριού.

5 Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Αν και ικανή και δαιμόνια μονάρχης, έμεινε διάσημη κυρίως γιατί κατάφερε να γοητεύσει δυο από τους ισχυρότερους άνδρες της εποχής της, τον Γάιο Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο, αλλά και για το τραγικό της τέλος.

6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

7

8 ΜΟΥΜΙΕΣ

9 ΠΑΠΥΡΟΙ

10 Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, βασίλισσα της Αιγύπτου και της ομορφιάς, αυτοκτόνησε όχι από δάγκωμα ασπίδας (αιγυπτιακής κόμπρας), όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα, αλλά από ένα μίγμα δηλητηρίων, σύμφωνα με τον Γερμανό ιστορικό και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο των Τρεβήρων (Trier), Κρίστοφ Σέφερ, ο οποίος μελέτησε ιστορικά κείμενα και συμβουλεύτηκε τον συμπατριώτη του τοξικολόγο Ντίτριχ Μεμπς, προτού καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό.

11 Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΚΟΜΠΡΑΣ

12 ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΝΕΦΕΛΗ & ΛΗΔΑ

13 T

14 TE

15 TEΛ

16 ΤΕΛΟ

17 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google