Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

BEATLES JOHN LENNON PAUL MACARTNEY GEORGE HARRISON RINGO STARR.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "BEATLES JOHN LENNON PAUL MACARTNEY GEORGE HARRISON RINGO STARR."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 BEATLES JOHN LENNON PAUL MACARTNEY GEORGE HARRISON RINGO STARR

2 Ο νεαρός John Lennon από το Λίβερπουλ, μαζί με το γείτονά του Pete Shotton, φτιάχνουν μια μικρή μπάντα, "The Black Jacks" και παίζουν αμερικάνικα ροκ ν’ ρολ, κυρίως για την παρέα τους. Το όνομα δεν φαίνεται να ενθουσιάζει ούτε τους ίδιους και πολύ περισσότερο τους φίλους τους. Γι’ αυτό σύντομα αλλάζει και γίνεται "The Quarry Men". Οι δυο τους τώρα εμφανίζονται σε clubs της γειτονιάς τα σαββατόβραδα και σε σχολικές εκδηλώσεις.

3 Ιούλιος 06 Η ενορία της γειτονιάς διοργανώνει ένα φιλανθρωπικό πικ νικ στο προάστιο Γούλτον του Λίβερπουλ με καλεσμένους τους «Quarry Men». Αμέσως μετά, ένας φίλος του Lennon, ο Ivan Brown τον συστήνει σε ένα νεαρό κιθαρίστα με το όνομα James Paul Mc Cartney και μαζί τραγουδούν το «Twenty Flight Rock». Ο Lennon, τόσο πολύ ενθουσιάστηκε που πρότεινε στον Paul Mc Cartney να γίνει μέλος του γκρουπ. Στο μεταξύ, το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ο Lennon γράφεται στο τοπικό κολέγιο Καλών Τεχνών «Liverpool College of Art» και εκεί γνωρίζει άλλους δύο αξιόλογους μουσικούς. Είναι ο Ρίτσαρντ Στάρκεϋ γνωστότερος ως Ringo Starr και ο George Harrison.

4 1958 Σε λιγότερο από ένα χρόνο άλλοι δύο μουσικοί προστίθενται στο συγκρότημα. Ο τότε 15χρονος κιθαρίστας George Harrison και ο Stuart Sutcliffe φίλος του John Lennon από το σχολείο. Στην αρχή το συγκρότημα ονομάζεται Johnny And The Moondogs, σύντομα όμως αλλάζει το όνομά του σε Silver Beatles (Ο θρύλος λέει πως πήραν το όνομα ακολουθώντας το παράδειγμα των Crickets "Γρύλοι" ).

5 1959 Μάρτιος Οι «Quarry Men» ανακοινώνουν τη διάλυσή τους. Ο John γίνεται μέλος μιας άλλης μπάντας, που δυστυχώς είχε το ίδιο τέλος. Δεν χάνει όμως το κουράγιο του και μαζί με το φίλο του τον Ken Brown κλείνουν μια σειρά από επτά σαββατιάτικες εμφανίσεις στο νέο στέκι της πόλης τους το Casbah Club. Αμέσως μετά, φτιάχνουν ένα νέο τρίο με το όνομα «Johnny and the Moondogs», μαζί με τον McCartney στα ντραμς. Ο Ken Brown στο μεταξύ φτιάχνει ένα γκρουπάκι με το φίλο του Pete Best.

6 1960 Μάιος Το όνομα του γκρουπ αλλάζει για μια ακόμη φορά και γίνεται «The Beetles», με μάνατζερ αυτή τη φορά τον Άλαν Γουίλιαμς (Allan Williams). Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς μετονομάζονται σε «Silver Beatles», με ντράμερ τον Τόμυ Μουρ (Tommy Moore). Στις 25 Μαίου ξεκινούν για μια περιοδεία στη Σκοτία ως support group για τον Τζόνυ Τζέντλ (Johnny Gentle). Επιστρέφοντας, ο Μουρ αποχωρεί από το συγκρότημα και τον αντικαθιστά προσωρινά ο Νόρμαν Τσάπμαν (Norman Chapman) μέχρι να πάει στρατιώτης. Στο μεταξύ ο μάνατζέρ τους ακούει ότι στο Αμβούργο της Γερμανίας η νεολαία ξετρελαίνεται για ροκ ν’ ρολ και κανονίζει μια σειρά από συναυλίες. Ο Λέννον παίρνει την τελική απόφαση να μετονομαστούν σε «Beatles». ο όνομα αυτό το εμπνεύστηκε ο John Lennon από ένα όνειρο που είχε δει μερικές μέρες πριν.

7 BEATLES

8

9

10 Εργασία του μαθητή Δάκη Πεπόνη Τάξη Β΄


Κατέβασμα ppt "BEATLES JOHN LENNON PAUL MACARTNEY GEORGE HARRISON RINGO STARR."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google