Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

προχώρησαν στην σκοτεινή αμμουδιά

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "προχώρησαν στην σκοτεινή αμμουδιά"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 προχώρησαν στην σκοτεινή αμμουδιά
...προχώρησαν στην σκοτεινή αμμουδιά. Μέσα στη νύχτα και μέσα από τον ήχο των κυμάτων ακούστηκε μια παρέα που τραγουδούσε με μια                                                                                                                                          κάπου στο βάθος. Ο Μάρκος της έπιασε δειλά το χέρι. "Άκου", της είπε, "κάποιοι τραγουδάνε ακόμα"...

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙΘΑΡΑ:

3 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ: H ιστορία της κλασσικής κιθάρας ξεκινάει κάπου στα βάθη της αρχαίας Ανατολής (Βαβυλωνία). Στην Αίγυπτο και τη Ρώμη, μουσικά όργανα είχαν χαρακτηριστικά, τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως οι προκάτοχοι της κιθάρας.

4

5 Αργότερα εμφανίστηκαν και άλλες ποικιλίες όπως η 12χορδη κιθάρα, η χαβανέζικη κιθάρα και η ακουστική κιθάρα. Η Ιστορία της κιθάρας συνεχίζει, και εμπλέκεται με την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού τη δεκαετία του Η ιστορία αυτή αρχίζει με τον Leo Fender και τον ανταγωνιστή του, τη Gibson.

6 ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟ ΣΩΜΑ

7 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Οι Χορδές περνάνε πάνω από την ταστιέρα, όπου ο κιθαρίστας τις πιέζει σε διάφορα σημεία (τάστα) με τα δάκτυλα του ενός χεριού εκτός απ' τον αντίχειρα, αυξομειώνοντας το μήκος τους ώστε να αλλάζει ανάλογα την συχνότητα που θα πάλλονται. Το άλλο χέρι του κιθαρίστα κάνει τις χορδές να πάλλονται, είτε «τραβώντας» τες με τα νύχια των δακτύλων, πάλι εκτός του αντίχειρα, είτε χτυπώντας τες με μια πένα.

8 ΕΙΔΗ ΚΙΘΑΡΑΣ

9 ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Η κιθάρα είναι ένα πολύ γνωστό μουσικό όργανο που χρησιμοποιείται σε πολλά είδη μουσικής και ο ήχος της συνόδευσε και θα συνοδεύσει τραγούδια που σημάδεψαν γενιές και γενιές.


Κατέβασμα ppt "προχώρησαν στην σκοτεινή αμμουδιά"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google