Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και περιβάλλον

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ»
Advertisements

Ανανεωςιμες Πηγες Ενεργειας
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ
Μορφές ενέργειας.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Χρυστάλλα Αναστασίου.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ αναφορά στα είδη και μετατροπές ενέργειας
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ αποτελεί μια θεμελιώδη έννοια στη σύγχρονη Φυσική και την Τεχνολογία και έχει τεράστια σημασία για τη ζωή του ανθρώπου. Μια εργασία του Βασίλη.
Συστήματα Α.Π.Ε..
Αιολική Ενέργεια Έλενα Ταχίρι.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Αιολική ενέργεια Γ.ΜΕΡΝΤΑΡΙ, Θ.ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, Γ.ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ, Κ.ΜΠΟΥΝΤΑΣ,
Τι είναι Φυσικός πόρος;
Οι ‘αποθήκες’ ενέργειας ονομάζονται ‘Πηγές Ενέργειας’ και διακρίνονται σε:
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
Ερευνητική Εργασία Τμήμα ΑΠ’4 Σχολικό έτος Μαθητές : Ελευθεριάδης Χρήστος Δεληπετρίδης Γιώργος Τζιβλέρης Αποστόλης Παρτσόγλου Πασχάλης.
Ήπιες Μορφές Ενέργειας
ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δεληπορανίδου Μαρία
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Α ΞΙΟΠΟΊΗΣΗ ΉΠΙΩΝ ΜΟΡΦΏΝ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ Αιολική ενέργεια Γεωθερμική ενέργεια Ηλιακή ενέργεια.
Οικονομία και οικολογία στην ενέργεια Γίνεται; Το χρώμα της ενέργειας Ομάδα: Big Bang Κρασσά Θάλεια Λιάπη Εμμέλεια Μιλιόνη Λαμπρινή Μιχόπουλος Μανώλης.
«Τεχνοοικονομική μελέτη μονάδας παραγωγής καυσίμων προϊόντων
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Γεωθερμία -Ορισμός Με τον όρο «Γεωθερμία» ορίζεται η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης από όπου με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Σκοπός Έρευνας Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά την ενέργεια και ειδικότερα τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.
ΘΑΝΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ ΑΡΝΤΙΤ ΝΤΟΥΛΑΪ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ
Ήλιος & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣΗ
Μαθημα τεχνολογιασ εργασια αξιολογησησ β’ τριμηνου θεμα: ενεργεια
Από το Χθες… στο Σήμερα.
ΟΜΑΔΑ3 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Κ. ΘΩΜΑΗ Β. ΑΓΓΕΛΟΣ Χ.. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια,καίνε λιγνίτη και άλλους γαιάνθρακες. Η καύση.
Τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας
Τελειώνει το πετρέλαιο
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΜΠΟΥΖΙΚΑ Θ. – ΠΕ 14
5.4 ΜΟΡΦΕΣ & ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 5.5 ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
«Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ενέργεια είναι κάτι που δεν μπορούμε να αγγίξουμε, να δούμε, να μυρίσουμε ή να ακούσουμε. Η ενέργεια είναι ένα ουσιαστικό μέρος της καθημερινής.
ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Α Αιολική Ενέργεια Αιολική Ενέργεια Η κινητική ενέργεια του ανέμου που προέρχεται από τη μετακίνηση αερίων μαζών στην ατμόσφαιρα.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας !!. Αιολική ενέργεια Χαρακτηριστικά παραδείγματα εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας είναι τα ιστιοφόρα και οι ανεμόμυλοι.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Η Κοινωνία της Αφθονίας αρχίζει να διαγράφει μία προοπτική για την Κοινωνία της Δυστυχίας Στο μέλλον ο άνθρωπος ίσως τρέφεται.
Ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Ευστράτιος- Ευάγγελος 1 Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ Σχολική χρονιά:
ΥΠΟΘΕΜΑ: ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ : ΤΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙΑ
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΠΟΥΡΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Ενέργεια.
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
ΤΕΙ ΑΜΘ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΕ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ήλιος άνεμος νερό γεωθερμία βιομάζα γαιάνθρακας πετρέλαιο φυσικό αέριο σχάση πυρήνων 1.Ποιες πηγές ονομάζουμε ανανεώσιμες και ποιες μη ανανεώσιμες;
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ ΒΙΔΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Α΄ 1.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Αντωνιάδης Αλέξανδρος
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου:
ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Ο ήλιος ακτινοβολεί φως και θερμότητα
Περιβαλλοντική εκπαίδευση
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Project : Εναλλακτικές πηγές ενέργειας
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ Μάθημα : Τεχνολογία Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Μαρμαρίδου Ιωάννα Επανομή, Φεβρουάριος 2019.
1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ αναφορά στα είδη και μετατροπές ενέργειας ΦΥΣΙΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
ΠηγΕΣ ενΕργειαΣ Ενότητα 2η.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και περιβάλλον ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και περιβάλλον

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΣΒΕΣΤΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑ ΒΛΑΧΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΑ ΑΣΠΑΣΙΑ ΓΙΑΛΟΥΡΑΚΗ ΠΕΛΑΓΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΟΛΙΒΙΑ ΓΡΥΛΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΛΗΜΗΤΡΟΥ ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΕΣΠΟΤΑΚΗ ΥΒΟΝΝΗ ΔΕΣΠΟΤΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΖΑΜΠΕΛΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΟΣ ΚΑΝΤΑΡΑΚΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΤΑΒΕΝΟΥ ΕΡΙΕΤΑ ΚΟΣΜΑ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΧΡΑΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΤΖΙΡΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΡΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΑΚΗ ΒΑΛΑΣΙΑ ΠΑΞΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΠΑΝΟΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΤΟΥΛΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΕΡΕΖΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΑΚΕΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΣΕΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΩΤΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΨΥΛΛΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΖΕΡΒΑΚΗ Ε. – ΜΗΤΣΑΚΗ Π.

Ο όρος «ανανεώσιμες» αναφέρεται σε δυο βασικά χαρακτηριστικά τους. Η εκμετάλλευσή τους δεν απαιτεί κάποια ενεργητική παρέμβαση, όπως εξόρυξη, άντληση ή καύση, όπως με τις μέχρι τώρα χρησιμο-ποιούμενες πηγές ενέργειας.

Πρόκειται για «καθαρές» μορφές ενέργειας , πολύ «φιλικές» προς το περιβάλλον , που δεν αποδεσμεύουν υδρογονάνθρακες, διοξείδιο του άνθρακα ή τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα, όπως οι υπόλοιπες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα.

Ποιες είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Οι Α.Π.Ε. είναι: Αιολική ενέργεια Ηλιακή ενέργεια Υδροηλεκτρική ενέργεια Γεωθερμική ενέργεια Βιομάζα

Αιολική Ενέργεια Αιολική ενέργεια είναι η ενέργεια που παράγεται από την εκμετάλλευση του πνέοντος ανέμου. Είναι ήπια μορφή ενέργειας και περιλαμβάνεται στις λεγόμενες “καθαρές” πηγές, δηλαδή πηγές ενέργειας που δεν εκπέμπουν ρύπους. Ονομάζεται αιολική γιατί στην Ελληνική μυθολογία ο Αίολος ήταν ο θεός του ανέμου.

Αιολική Ενέργεια Η αιολική ενέργεια αποτελεί μια ελκυστική λύση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τις ανεμογεννήτριες. Γίνεται χωρίς χρήση καυσίμου, χωρίς έκλυση αερίων θερμοκηπίου, με ασήμαντες επιπτώσεις στο περιβάλλον συγκριτικά με τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με συμβατικά καύσιμα και με αξιοσημείωτα οικονομικά οφέλη.

Ηλιακή Ενέργεια Xαρακτηρίζεται το σύνολο των διαφόρων μορφών ενέργειας που προέρχονται από τον Ήλιο. Τέτοιες είναι το φως, η φωτεινή ενέργεια, η θερμότητα, η θερμική ενέργεια καθώς και διάφορες ακτινοβολίες ή ενέργεια ακτινοβολίας.

Υδροηλεκτρική ενέργεια Η ενέργεια που παράγεται από την πτώση του νερού των μικρών ή μεγάλων ποταμών, υδρορευμάτων και πηγών, σε υδροτροχούς, με αποτέλεσμα την περιστροφή τους και την παραγωγή μηχανικού ή ηλεκτρικού ρεύματος.

Γεωθερμική ενέργεια Προέρχεται από τη θερμότητα που παράγεται απ' τη ραδιενεργό αποσύνθεση των πετρωμάτων της γης. Είναι εκμεταλλεύσιμη εκεί όπου η θερμότητα αυτή ανεβαίνει με φυσικό τρόπο στην επιφάνεια

Γεωθερμική ενέργεια π.χ. στους θερμοπίδακες ή στις πηγές ζεστού νερού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε απευθείας για θερμικές εφαρμογές είτε για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Βιομάζα Χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες των φυτών (κυρίως αποβλήτων της βιομηχανίας ξύλου, τροφίμων και ζωοτροφών και της βιομηχανίας ζάχαρης) με σκοπό την αποδέσμευση της ενέργειας που δεσμεύτηκε απ' το φυτό με τη φωτοσύνθεση. Ακόμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστικά απόβλητα και απορρίμματα.