Σύνταξη FREQUENCY (Πίνακας τιμών; Πίνακας διαστημάτων)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
Advertisements

ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ IF & COUNTIF
Excel.
Applied Econometrics Second edition
Συνάρτηση TREND Σύνταξη ΤRΕΝD(Δεδομένα_y: Δεδομένα_x; Νέα _x; Σταθερά)
Συνάρτηση INFO Σύνταξη INFO(Είδος κειμένου). Είδος κειμένουΤο όρισμα αυτό είναι κείμενο που καθορίζει τον τύπο της πληροφορίας που θέλουμε. Ορίσματα.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ (EXCEL)
1 Στοιχεία Θεωρίας Συνόλων Πολυσύνολα. 2 Εισαγωγή •Σύνολο είναι μία συλλογή διακεκριμένων αντικειμένων •Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες συναντάμε.
Συνάρτηση FV Σύνταξη FV(Επιτόκιο; Αριθμός περιόδων ;Δόση αποπληρωμής ; Παρούσα αξία ;Τύπος)
Συνάρτηση VAR Σύνταξη VAR(Αριθμός1; Αριθμός2;...).
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
Σύνταξη CELL(Είδος πληροφορίας; Κελί)
Εισαγωγή στους Η/Υ Πίνακες.
ΜΑΘ3122/106 Γλώσσα Προγραμματισμού
Βάσεις Δεδομένων Μάθημα 3.
Εκτέλεση Αλγορίθμων σε ψευδογλώσσα
Μάθημα : Βασικά Στοιχεία της Γλώσσας Java
Ομάδα Β: Επεξεργασία πειραματικών δεδομένων
Microsoft Excel 4.2 Κελιά Κίκα Χρυσοστόμου.
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
Εβδομάδα 3 Παρουσίαση Δεδομένων
Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα
Εισαγωγή στο Excel Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών
IT-SKILLS Διάλεξη Παρουσιάσεις (PowerPoint)
ΣΧΕΣΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΑΘΗΜΑ 3.
Κοντινότεροι Κοινοί Πρόγονοι α βγ θ δεζ η π ν ι κλμ ρσ τ κκπ(λ,ι)=α, κκπ(τ,σ)=ν, κκπ(λ,π)=η κκπ(π,σ)=γ, κκπ(ξ,ο)=κ ξο κκπ(ι,ξ)=β, κκπ(τ,θ)=θ, κκπ(ο,μ)=α.
ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
Microsoft Excel 4.4 Τύποι και Συναρτήσεις
ΟΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Δημιουργία Παρουσίασης
ΗΥ302 Διδακτική της Πληροφορικής Η γλώσσα προγραμματισμού LOGO Writer Ομάδα Εργασία: Αλεβίζου Βασιλική (Α.Μ.:1029) Κοφφινά Ιωάννα (Α.Μ.:1035) Τριανταφυλλίδου.
Για τη διδασκαλία των πολυμέσων1/18 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης, Δημήτριος Λαγός, Αναστάσιος.
Συνάρτηση DDB Σύνταξη DDB(Κόστος; Υπολειμματική αξία; Ζωή; Περίοδος; Συντελεστής)
Σύνταξη LINEST(Δεδομένα_y; Δεδομένα_x; Σταθερά; Στατιστικά)
Συνάρτηση FIND Σύνταξη FΙΝD(Κείμενο προς εύρεση; Μέσα στο κείμενο; Θέση έναρξης) Κείμενο προς εύρεσηΕίναι το αλφαριΘμητικό που Θέλουμε να βρούμε. Μέσα.
Συνάρτηση SEARCH Σύνταξη SΕΑRCΗ(Κείμενο προς εύρεση; Μέσα στο κείμενο; Θέση έναρξης) Κείμενο προς εύρεσηΕίναι το μέρος του κειμένου που θέλουμε να βρούμε.
Excel Κεφάλαιο 3.
Συνάρτηση FIXED Σύνταξη
Συνάρτηση MODE Σύνταξη MODE(Αριθμός1; Αριθμός2;...)
Υπολογιστικά Φύλλα Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Τα Διαδοχικά Φύλλα Στυλ CSS
Lists– Λίστες 1. Αυτό-αναφορικές δομές Τα μέλη μίας δομής μπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου, ακόμα και δείκτες σε δομές του ίδιου τύπου. Χρησιμοποιώντας.
Διδάσκοντες: Σ. Ζάχος, Δ. Φωτάκης
1 ΗΥ-340 Γλώσσες και Μεταφραστές Φροντιστήριο Πίνακας Συμβόλων Symbol Table.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Τα προβλήματα στην διαχείριση της πληροφορίας μέσα στην επιχείρηση
Microsoft Excel 4.7 Προετοιμασία Εκτυπώσεων Κίκα Χρυσοστόμου.
Δομές Δεδομένων - Ισοζυγισμένα Δυαδικά Δένδρα (balanced binary trees)
1 Βάσεις Δεδομένων ΙI Επιμέλεια: ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΑΒΗΣ SQL (3 από 3) T Manavis.
Μορφοποίηση Παραγράφων
Μόκιας Γιάννης Επιμόρφωση Β ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.
Συνάρτηση LARGE Σύνταξη LARGE(Πίνακας; k). ΠίνακαςΕίναι ο πίνακας ή η περιοχή δεδομένων, των οποίων θέλουμε να καθορίσουμε την k-οστή μεγαλύτερη τιμή.
Συνάρτηση MID Σύνταξη ΜΙD(Κείμενο; Αρχική Θέση; Αριθμός χαρακτήρων)
Γνωριμία με τις Ιδεοκατασκευές
Διάστημα εμπιστοσύνης για τη διακύμανση. Υπολογισμός Διακυμάνσεως και Τυπικής Αποκλίσεως Όταν τα δεδομένα αφορούν πληθυσμό – μ είναι ο μέσος του πληθυσμού.
Αξιολόγηση επενδύσεων Ενότητα 2: Απλός και σύνθετος τόκος και Εισαγωγή στο EXCEL Εργαστήριο 2 ης Εβδομάδας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Δημιουργοί ΝΑΤΣΙΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Εισαγωγή στο πρόγραμμα microsoft word
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τίτλος της έρευνας : Ο τίτλος της έρευνας πρέπει να είναι σύντομος και ακριβής (12-15 λέξεις). Ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει.
1. Πώς ανοίγουμε ένα αποθηκευμένο βιβλίο εργασίας;
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Το Πληκτρολόγιο.
Σύνταξη ΜΕDIAN(Αριθμός1:Αριθμός2; ...)
H “Βοήθεια” στον Η/Υ 10/11/2018 Β' ΤΑΞΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
Microsoft Access Η Microsoft Access είναι ένα πρόγραμμα διαχείρισης σχεσιακών βάσεων δεδομένων (RDBMS). ‘Eχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά : Είναι ένα σύστημα.
Φόρμες Φόρμες χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον για την διαχείριση των δεδομένων της βάσης. Επίσης δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας.
Υπολογιστικά Φύλλα Διαχείριση Κελιών
Υπολογιστικά Φύλλα Συναρτήσεις
Επίπεδα ενσωμάτωσης ΤΠΕ στα φιλολογικά μαθήματα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σύνταξη FREQUENCY (Πίνακας τιμών; Πίνακας διαστημάτων)

Ορίσματα Πίνακας τιμών Είναι ένας πίνακας ή μια περιοχή τιμών, των οποίων θέλουμε να μετρήσουμε τις συχνότητες Εάν ο πίνακας ή η περιοχή δεν περιέχει καμία τιμή, η συνάρτηση FREQUENCY επιστρέφει έναν πίνακα με μηδενικά. Πίνακας διαστημάτων Είναι ένας πίνακας ή μια περιοχή τιμών και ορίζει τα διαστήματα, στα οποία θέλουμε να ομαδοποιήσουμε τις τιμές του πρώτου ορίσματος. Αν το όρισμα αυτό δεν περιέχει καμία τιμή, η συνάρτηση FREQUENCY αποδίδει το πλήθος των τιμών του πρώτου ορίσματος.

Σχόλια Ο αριθμός των στοιχείων του πίνακα που επιστρέφει η συνάρτηση, είναι μεγαλύτερος κατά ένα στοιχείο από τον αριθμό των στοιχείων του ορίσματος Πίνακας διαστημάτων. Η συνάρτηση FREQUENCY αγνοεί κενά κελιά και κείμενο.

Παράδειγμα Το παρακάτω φύλλο εργασίας περιέχει τις βαθμολογίες της προόδου στο μάθημα Λογιστικά Φύλλα. Οι βαθμοί εισάγονται στα κελιά είναι Β5:Β14 (Πίνακας τιμών) και στην περιοχή D5:D7 εισάγουμε τα διαστήματα στα οποία θέλουμε να ομαδοποιήσουμε τις βαθμολογίες της προόδου. Το όρισμα Πίνακας διαστημάτων δηλαδή, θα είναι η περιοχή D5:D7 και θα περιέχει τις τιμές 9, 14 , 17. Η συνάρτηση FREQUENCY θα μετρήσει το πλήθος των βαθμών που εμπίπτουν στα διαστήματα 1-9, 10-14 , 15-17 και 18-20.

Επιλέγουμε, για παράδειγμα, την περιοχή Ε5:E8 και καταχωρούμε τον ακόλουθο τύπο:   = FREQUENCY(B5:B14;D5:D8) Με το πάτημα του συνδυασμού πλήκτρων [Ctrl]+[Shift]+[Enter] το Excel θα περικλείσει τον τύπο με αγκύλες και θα εμφανίσει τις ζητούμενες συχνότητες.