ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Η καριέρα του Michel Roth ξεκίνησε το 1975 στο Auberge de La Charrue d’Or στη δυτική Γαλλία, όπου κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Μαθητευόμενου Γάλλου.
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ζυμαρικά - Pasta.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΕΣΙ.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΙΤΑΛΙΑ.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!! + ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!! ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ Ρολάκια με κιμά. Ταβάς Λευκαρίτικος με κατσικάκι Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστήσιμα κυπριακή μυτζήθρα

Ρολάκια με κιμά. Πως το κάνουμε: Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλο κιμά χοιρινό 1/2 δέσμη μαιντανό ψιλοκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο αλάτι πιπέρι κανέλα (προεραιτικά) 1 πακέτο πάννα (μπολια) Πως το κάνουμε: Πλένουμε καλά την πάννα και την ανοίγουμε λίγη λίγη. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί. Πλάθουμε μακρόστενα ρολάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε ένα ένα στην πάννα (μπολια). Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο που τυλίγουμε τα κουπέπια (ντολμαδάκια). Ψήνονται πάντα στη σχάρα. Λίγα μυστικά ακόμα Η πάνα είναι ο ασπρος λιπώδες ιστός του γουρουνιού θα τον βρείτε συνήθως κατεψυγμένο. Στην Ελλάδα τον ξέρετε σαν μπόλια. Εμείς στην Κύπρο έχουμε και φρέσκο. Ρωτήστε τον κρεοπώλη σας.

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ Τι χρειαζόμαστε: 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γρ. κιμά αρνίσιο 2 αυγά 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομ. 2 κρεμμύδια τριμένα ψίχα απο 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί αλάτι πιπέρι 2-3 σκέπες αρνίσιες λίγη πάπρικα 7 κουταλιές γιαούρτι Πως το κάνουμε: Πλένουμε καλά την πάννα και την ανοίγουμε λίγη λίγη. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί. Πλάθουμε μακρΠως το κάνουμε: Πλένουμε τις σκεπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι. Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, την ψίχα του ψωμιού, το μαιντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα κομμάτια. Βγάζουμε τις σκέπες απο το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί. Τυλίγουμε τις σεφταλιες μια μια με ένα κομμάτι απο τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια. Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ή στο γκρίλ της ηλ. κουζίνας για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απο όλες τις μεριές. Έπειτα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε βάζοντας απο μια κουταλιά σε κάθε μερίδα. Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο που τυλίγουμε τα κουπέπια (ντολμαδάκια). Ψήνονται πάντα στη σχάρα.

Ταβάς Λευκαρίτικος με κατσικάκι. . Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλο κιμά χοιρινό 1/2 δέσμη μαιντανό ψιλοκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο αλάτι πιπέρι κανέλα (προεραιτικά) 1 πακέτο πάννα (μπολια) Πως το κάνουμε: Βάζουμε όλα τα πιο πάνω υλικά, εκτός από το ρύζι, σε ένα πυρίμαχο σκεύος με κάλυμμα. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Όταν το κρεάς μισοψηθεί, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατευούμε. Είναι έτοιμο όταν ψηθεί και μαλακώσει το ρύζι.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστήσιμα . Τι χρειαζόμαστε: 400 γρ. μανιταράκια σε μικρά κομμάτια 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 αγγινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια 2 καρότα τριμμένα 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο δυόσμο ξερό τριμμένο 1/2 κ. γλ. κοφτό, κανέλλα 1/2 κ. γλ. κοφτό, πιπέρι 6-7 ντομάτες τριμμένες χυμό 2 λεμονιών αλάτι ελαιόλαδο 1 ντοματοχυμό (185 γρ.) 70-80 αμπελόφυλλα Πώς το κάνουμε:

Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστήσιμα . .(συνέχεια) Πως το κάνουμε: Πλένουμε καλά τα αμπελόφυλλα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε λεκάνη με κρύο νερό. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.  Ρίχνουμε τις αγγινάρες, τα καρότα και τα μανιταράκια και αφήνουμε να σωταριστούν και να πιουν το ζουμί τους. Κατεβάζουμε απ'τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό. Προσθέτουμε το ρύζι, το δυόσμο, την κανέλλα, το πιπέρι, τις ντομάτες, το χυμό λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα-ένα τα αμπελόφυλλα και βάζουμε με 1 κ. γλ. γέμιση. Διπλώνουμε προσεκτικά σε ρολάκια (πρώτα μια φορά την κάτω άκρη μετά τα πλαϊνα και διπλώνουμε σε ρολό) και τοποθετούμε σε κατσαρόλα.  Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψει. Σκεπάζουμε μ'ένα πιάτο. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά.

κυπριακή μυτζήθρα 1 κ. αναρή ανάλατη (Η αναρή είναι ένα μαλακό είδος τυριού) 132 γρ ζάχαρη 500 γρ. φύλλο ζύμης λεπτής 100 γρ βούτυρο 250 γρ κρέμα γάλακτος 120 γρ. μέλι 1Ροδόνερο Κανέλα Χτυπήστε την αναρή με τη φρέσκια κρέμα. την κανέλλα, την ζάχαρη και το ροδόνερο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα Απλώστε τα φύλλα ζύμης ανά 3 και βουτυρώστε τα. Απλώνεται την ζύμη και τυλίγεται σε ρολό, βάζετε το ρολά σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνεται σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Την περιχύνεται με το μέλι όσο είναι ζεστή και σερβίρετε.

κυπριακή μυτζήθρα Πως το κάνουμε: Τι χρειαζόμαστε: 1 πακέτο φύλλο κρούστας λίγο λάδι ΣΙΡΟΠΙ: 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτηρια νερο γαρύφαλλα + κανέλλα λίγο λεμόνι ΚΡΕΜΑ: 1 λίτρο γάλα 5 κουταλιές corn flour 5 κουταλιές ζάχαρη 1 αυγό 1 φακελάκι βανίλια λίγο ανθόνερο Πως το κάνουμε: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κοχλάσει για 9 λεπτά. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πέρνουμε το μισό φύλλο κρούστας, αλοίφουμε τα φύλλα 2-2 με λάδι και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Μετά βάζουμε το ταψί στο φούρνο να ψηθούν τα φύλλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και την βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί. Όταν τα φύλλα στο ταψί ροδοκοκκινήσουν τα βγάζουμε απο το φούρνο και βάζουμε πάνω την κρέμα. Απο πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα χαράζουμε με μαχαίρι σε μερίδες και βάζουμε το γλυκό στο φούρνο ξανά για να ψηθεί Όταν ροδοκοκκινήσει το βγάζουμε και του ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.