 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Οδηγίες πως παίζεται το παιχνίδι
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Ισορροπημένη διατροφή
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Πυραμίδα των τροφών.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Αναψυκτικά Απορ/κα Πιάτων Απορ/κα πλυντηρίου Απορ/κα χεριού
Διατροφή και Υγεία.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Δημητριακά.
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
Η πυραμίδα της διατροφής
Εισαγωγή στην Τροφογνωσία
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Ενότητα 4.1 ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ.
Σχολείο:10ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης Τομέας: Υγείας Πρόνοιας Τάξη:Βυπ3
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΨΥΞΗ.
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ εργασια στο μαθημα της οικιακησ οικονομιασ τμημα : α1 δημητρα βλαχιωτη ολγα βογκλη σοφια ανδρικοπουλου δημητρα δενδρινελλη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική αξία των φαγητών εύκολης χρήσης  Μερικά φαγητά εύκολης χρήσης

 Αυξημένη ποικιλία στα μενού  Έλεγχος των μερίδων (portion control)  Η ποιότητα και η ποσότητα είναι σταθερές  Υπάρχει μείωση του χρόνου, του εξοπλισμού και του χώρου  Δεν απαιτούν ψηλά καταρτισμένο προσωπικό για να μαγειρευτούν

 Το κόστος των καυσίμων μειώνεται.  Δεν απαιτείται μεγάλος χώρος για αποθήκευση.  Το κόστος της αποθήκευσης μειώνεται.  Εποχικότητα και μείωση στη σπατάλη.

 Η ποιότητα μερικών κονσερβοποιημένων προϊόντων είναι αμφίβολη.  Μείωση της θρεπτικής αξίας.  Αύξηση κόστους λόγω του υλικού συσκευασίας.  Χρήση πρόσθετων ουσιών (food additives).  Εξασθενεί η μαγειρική τέχνη.  Προϋποθέτει απαραίτητη αλλαγή στον εξοπλισμό της κουζίνας.  Το κόστος μερικών τροφών εύκολης χρήσης αυξάνεται σε ορισμένες εποχές του χρόνου.

 Τα φαγητά αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με τη ίδια προσοχή που δίνεται και στις φρέσκες τροφές.  Αυστηρός έλεγχος κατά την παραλαβή τους.  Σωστή αποθήκευση.  Η ζωή τους είναι περιορισμένη.  Προσοχή στη ημερομηνία λήξεως.

 Τα κατεψυγμένα λαχανικά ψήνονται χωρίς πρώτα να ξεπαγώσουν  Το ξεπάγωμα των κατεψυγμένων φαγητών πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο (σελ. 14).  Προσοχή στον χρόνο ψησίματος.  Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες των κατασκευαστών.

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ  Οποιαδήποτε μορφή επεξεργασίας γίνεται σε μια τροφή έχει επιπτώσεις στη θρεπτική της αξία.  Απώλειες θρεπτικών ουσιών παρατηρούνται με τη κονσερβοποίηση.  Οι απώλειες ανέρχονται μέχρι και τα 80%.  Όπου είναι εφικτό, η επισιτιστική μονάδα να χρησιμοποιεί φρέσκα προϊόντα γιατί η θρεπτικότητα τους είναι μεγαλύτερη

ΜΕΡΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ  Δημητριακά προγεύματος.  Ροφήματα όπως καφές, τσάι, σοκολάτα, αναψυκτικά.  Σούπες σε φακελάκια και κονσέρβες.  Σάλτσες, ζωμοί και κρέμες όπως η καραμέλα και κάσταρτ (custard).  Παστά φρούτα, κομπόστα, όσπρια.  Κατεψυγμένα λαχανικά.  Τυριά, γάλα εβαπορέ, αλλαντικά.  Αυγά σε σκόνη ή κατεψυγμένα.  Αλεύρι, ζυμαρικά, parboiled ρύζι.  Βρεφικές τροφές.  Παγωτά, πατάτες και ξηροί καρποί.