« Περί Ομίλων » Σχολικό Έτος 2014-15. ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Υπεύθυνος Καθηγητής : Τερψιάδης Ν. Μαθηματικός Περιγραφή Ο όμιλος θα λειτουργήσει με τη μορφή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Advertisements

Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Η Σύνδεση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στο σχολείο με το ΚΠΓ
Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
Νομισματικό Μουσείο της ΣΤ’ τάξης. Σκοποί Γνωστικοί Να γνωρίσουν τα παιδιά την έννοια του μουσείου και τη σπουδαιότητα του για τον πολίτη και το κοινωνικό.
Π.Π.Σ.Π.Α Όμιλος Αγγλικής Γλώσσας Επίπεδο Β
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
6 Μαρτίου 2013: ΑΦΟΡΜΗ για Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο ΔΙ.Δ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Μαρία Π. Δοντά Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ
Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σχολείων Προαγωγής Υγείας
ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΙΑΜΑΤΙΚΗ»
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Στέλιος Αδάμου Β. Δ
Είμαστε οι μαθητές του 10 ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης ( ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ)
Διοργανώνουμε ένα συνέδριο. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Στόχοι: έρευνα, δημιουργικότητα, συνεργασία, ευρηματικότητα, παραγωγή έργου, ευθύνη, γνώσεις, αυτενέργεια. 
Μαθησιακά αποτελέσματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Η περίπτωση του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Αϊβαζίδης Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας, Έργο ΜΟΔΙΠ ΑΠΘ.
ΤΠΕ και γραμματισμός Επιμέλεια παρουσίασης: Νότα Σεφερλή.
Καλλιβρετάκη Αργυρώ Καθηγήτρια Πληροφορικής Π.Ε. 19
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΑ Ι.Ε.Κ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΣΥΠ ΔΡΑΜΑΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ –ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1/3/2004 Σκοπός – στόχοι της Συνάντησης Ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου (Παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας.
Ημερομηνία υλοποίησης: Δευτέρα, 17/3/2014. Διαθεματική διδασκαλία των μαθημάτων της Κοινωνική & Πολιτικής Αγωγής (Αργυρίου Αγγελική ΠΕ02), των Αγγλικών.
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Ιστορικό Ιδρυσης Το Μάρτη του 1918, μία ομάδα μαθηματικών αποφάσισε να δημιουργήσει την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με.
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Σταδιοποίηση της διδασκαλίας Δέγγλερη Σοφία.
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Θέμα: Προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Παιδαγωγικό Ινστιτούτο
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η ανάγνωση, το βιβλίο και ο κόσμος μας. Από το μαθητή στον αναγνώστη
Οκτώβριος, 2012 Ειδική Θεματική δραστηριότητα Β΄ Τάξης ΕΠΑΛ Τομέας Ηλεκτρολογικός.
Μέθοδος Project Επιλογή του θέματος. Χωρισμός σε υποθέματα
ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Καστάνη.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ – ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Χρήστος Αντωνίου Μ.Sc Άσκηση και Ποιότητα Ζωής Μ.Εd Ειδικής Αγωγής.
Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Τίτλος Δραστηριότητας
Το νερό 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: Τάξεις: Δ1–Δ2
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μια τάξη να μας χωρά …»
Γνωριμία με το βιβλίο της… Γ’ ΤΑΞΗΣ. Αυτή τη σχολική χρονιά θα γνωρίσετε σύγχρονα ρεύματα μουσικής δημιουργίας από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο μουσικό.
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Δούκα Ανθίππη Υπ. Δρ. Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Διδακτική της Πληροφορικής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
2ο Γυμνάσιο Καλυβίων Ενημέρωση για το Γυμνάσιο
Μετάβαση από το Δημοτικό
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ και ΥΓΕΙΑΣ
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
ΤΟΜΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Επιστημονικοί τομείς χωρίζονται σε :
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
«Καλές πρακτικές και αξιοποίηση του υλικού του προγράμματος T4E»
1η περΙοδος επιμΟρφωσης Β1 επιπΕδου Τ.Π.Ε., ΜΑΪος – ΙοΥνιος 2017
Σχολική Κοινωνική Ζωή Σ. Κ. Ζ.
ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το εκφε σε αριθμους Στοιχεία από τις εκθέσεις δραστηριοτήτων (δες εδώ και εδώ) και τις 10 εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες του ΕΚΦΕ Καρδίτσας (δες.
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

« Περί Ομίλων » Σχολικό Έτος

ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Υπεύθυνος Καθηγητής : Τερψιάδης Ν. Μαθηματικός Περιγραφή Ο όμιλος θα λειτουργήσει με τη μορφή μουσικού εργαστηρίου. Στο πλαίσιο αυτών των εργαστηρίων θα διοργανωθούν συναντήσεις-παρουσιάσεις με σημαντικούς μουσικούς και θα επιδιωχθεί η συνεργασία με άλλα μουσικά σύνολα. Στόχοι Η γνωριμία με μουσικούς, μουσικά όργανα και μουσικά σύνολα και η μουσική σύμπραξη μαζί τους. Η ανάπτυξη της ομαδοσυνεργατικότητας, που είναι σημαντικό ζητούμενο της σύγχρονης εκπαίδευσης, μέσα από τη συμμετοχή σε ένα μουσικό σύνολο. Η διερεύνηση θεμάτων γύρω από τη μουσική, θεωρητικού, ιστορικού και γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Η πραγματοποίηση μουσικής παράστασης.

Όμιλος Αστρονομίας Υπεύθυνος Καθηγητής : Τιάκας Ε. Μαθηματικός Θεματικές Ενότητες: Παρατήρηση του Ουρανού, Ηλιακό Σύστημα, Πλανήτες, Δορυφόροι, Κομήτες, Αστεροειδείς, Μετεωρίτες, Ήλιος, Αστέρες, Αστερισμοί, Γαλαξίες, Σύμπαν, Εξωπλανήτες, Αστροβιολογία, Αστρικά Ταξίδια. Στόχοι: Η απόκτηση βασικών γνώσεων Αστρονομίας. Η ενημέρωση για όλες τις σημαντικές εξελίξεις και ανακαλύψεις που έγιναν μέχρι σήμερα. Η γνώση χειρισμού συστημάτων ηλεκτρονικού πλανηταρίου και εφαρμογών Αστρονομίας σε Η/Υ. Η δημιουργία ρεαλιστικών προσομοιώσεων αστρονομικών φαινομένων σε Η/Υ (όπως π.χ. εκλείψεις, κινήσεις πλανητών, συγκρούσεις γαλαξιών, κ.α.).

Όμιλος Προετοιμασίας στην Απόκτηση Διπλώματος Πιστοποίησης στη Πληροφορική Μετά την αναγνώριση και καθιέρωση των διπλωμάτων πιστοποίησης στη πληροφορική, η απόκτησή τους έχει γίνει πολύ σημαντική. Στον όμιλο αυτό, οι μαθητές θα προετοιμαστούν για την απόκτησή τους, στο χώρο του σχολείου. Η χρησιμότητα της πιστοποίησης μπορεί να παραπέμπει σε διαγωνισμούς όπως του ΑΣΕΠ, η στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, κάτι μακρινό για τους μαθητές μας. Οι γνώσεις όμως από την προετοιμασία θα τους είναι απαραίτητες στην ψηφιακή καθημερινότητά τους, τόσο στη σχολική τάξη όσο και στο σπίτι. Μετά την επιτυχία του Ομίλου κατά το έτος , και μετά από απαίτηση των μαθητών η λειτουργία του θα συνεχιστεί και το σχολικό έτος

Όμιλος Άθλησης Υπεύθυνος Καθηγητής : Κατσάνης Γ. Φυσικής Αγωγής Κατά το σχολικό έτος θα λειτουργήσει στο σχολείο μας Όμιλος Άθλησης. Ο Όμιλος θα διεξάγεται κατά τις ώρες 14:30-16:00 μμ, μια (01) φορά την εβδομάδα (Τετάρτη). Στο πλαίσιο του Ομίλου, οι μαθητές καλούνται να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορα αθλήματα, Ολυμπιακά και μη. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα: _ Κλασικός αθλητισμός _ Πετοσφαίριση _ Αντιπτέριση _ Αντισφαίριση _ Κολύμβηση _ Hockey _ Ποδόσφαιρο _ Καλαθοσφαίριση. Σε κάθε αθλητική ενότητα θα προσκαλούνται προπονητές ή αθλητές, αναγνωρισμένοι από την Ομοσπονδία του αθλήματός τους, οι οποίοι θα καθοδηγούν-προπονούν τους μαθητές. Σε κάθε περίπτωση θα παρίσταται ο γυμναστής του σχολείου μας.

Όμιλος : Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Βασιλού Κυριακή. Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Περιγραφή : Οι δραστηριότητες του ομίλου αφορούν την προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης επιπέδου Γ1 – Γ2 Στόχοι: Η απόκτηση γνώσεων στην Αγγλική Γλώσσα. Η προετοιμασία για απόκτηση πιστοποίησης Γλωσσομάθειας.

Όμιλος : Δημοσιογραφίας Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Αλμπανάκη Ξ. Θεολόγος Κύριος Στόχος: Στον Όμιλο Δημοσιογράφοι «εν δράσει» οι μαθητές θα γνωρίσουν τις νέες μορφές δημοσιογραφίας και τη σχέση των τεχνολογιών με αυτήν. Στόχοι: Θα έρθουν σε επαφή με ανθρώπους των ΜΜΕ και επαγγελματίες δημοσιογράφους με πείρα στο αντικείμενό τους. Θα μάθουν πώς «στήνεται» ένα φύλλο εφημερίδας ή ένα δελτίο ειδήσεων. Θα επισκεφθούν χώρους εκτύπωσης, στούντιο ραδιοφώνου και τηλεόρασης. Μέσα από τη δημιουργία της δικής τους ψηφιακής έκδοσης οι μαθητές θα πάρουν αποκλειστικές συνεντεύξεις και θα λειτουργήσουν ως αληθινοί ρεπόρτερ με κώδικα δεοντολογίας, ως αθλητικογράφοι ή συντάκτες εφημερίδας. Στο Όμιλο μπορούν να μετέχουν όλοι όσοι σκέφτονται αδέσμευτα και επιθυμούν να παρουσιάσουν μία αληθινή και πρωτότυπη είδηση και να λειτουργήσουν συλλογικά.

Όμιλος : «Γλώσσα και Ρητορική» Υπεύθυνος Καθηγητής : Στουγιαννούδης Γ. Φιλόλογος Κύριος Στόχος: Ο όμιλος «Γλώσσα και Ρητορική» έχει ως πρωταρχικό σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές για διαχρονικά και επίκαιρα θέματα, ούτως ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για το μάθημα της Έκφρασης-Έκθεσης, αλλά και για να ενταχθούν στην κοινωνία ως υπεύθυνοι, δημοκρατικοί και ενεργοί πολίτες. Ειδικότερα: Θα ασκηθούν στην κατανόηση και την παραγωγή προφορικού λόγου με έμφαση στις τεχνικές του αυθόρμητου, του προτρεπτικού λόγου και της επιχειρηματολογίας. Θα ενισχύσουν τις δεξιότητες που σχετίζονται με την κριτική σκέψη και τη λογική οργάνωση των απόψεών τους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την έκφρασή τους. Θα αποκτήσουν επίγνωση σχετικά με τους διαθέσιμους τρόπους και τις τεχνικές πειθούς, για να επιλέγουν τα κατάλληλα μέσα ανάλογα με την περίσταση επικοινωνίας και την προσωπικότητά τους. Θα προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους σε «Αγώνες Επιχειρηματολογίας»..